Albistea entzun

ERREZETA

Txipiroiak plantxan barazki freskoekin

JON URBE / FOKU Tamaina handiagoan ikusi

Iker Markinez - Kuko Jatetxea

2020ko urtarrilak 11 - Ormaiztegi

OSAGAIAK 4 LAGUNENTZAT

Txipiroi kilo bat (20 bat pieza)
4 Tipula
4 Baratxuri ale
Kilo erdi baserriko leka
Kuiatxo 1
Azenario 1
Oliba olioa
Gatza

1. Tipulak eta baratxuriak juliana erara moztu, eta azenarioak eta kuiatxoa lauki txikietan.
2. Barazki horiek lapikoan jarri, eta olioa eta gatza bota. Su motelean ordu betez goxatzen utzi. Tarteka nahastu.
3. Bitartean, txipiroiak garbitu.
4. Lapiko bat urez bete, eta gatz pittin batekin irakiten ipini.
5. Bitartean, lekak juliana eran moztu. Ur irakinetan sartu, eta 10-15 minutuz egosi. Jarraian, ur hotzetik pasatu, egosketa prozesua mozteko.
6. Txipiroiei gatza bota, eta aurrez ondo berotutako zartagin batean pasatu, minutu bat alde bakoitzetik, oliba olio eta gatz pittin batekin.
7. Txipiroiak erretilu batera atera, eta zartagin berberean barazki guztiak berotu. Horrela, berotzearekin batera, txipiroiek zartaginean utzi duten zaporea hartuko dute barazkiek ere.
8. Bukatzeko, plater baten behealdean barazkiak zabaldu, eta gainean txipiroiak jarri.

Sareko BERRIAzalea:

Irakurri berri duzun edukia eta antzekoak zure interesekoak badira, eskari bat egin nahi dizugu: Berria diruz babestea.

Zuk eta zure gisako sareko milaka irakurlek egindako ekarpenarekin, eduki gehiago eta hobeak sortuko ditugu. Eta, zuekin osatutako komunitateari esker, publizitateak eta erakundeen laguntzek bermatzen ez diguten bideragarritasuna lortuko dugu.

Euskarazko kazetaritza libre, ireki eta konprometitua eskaini nahi dizugu egunero; bizi zaren munduaren eta garaiaren berri ematen segitu.

Albiste gehiago

Bina Daigeler jantzi diseinatzailea ©Disney Plus

Balentziagari buruzko telesaila ekainaren 6tik urriaren 8ra grabatuko dute

Urtzi Urkizu

Euskal Herriko hainbat herritan eta hiritan egingo dituzte fikzioaren grabaketak. Telesaileko jantziez Bina Daigeler eta Pepo Ruiz Dorado arduratuko dira. Figurante bila hasi dira.

 ©EUSKO LEGEBILTZARRA

«El Salvadorren ez dago prentsa askatasun nahikorik»

Urtzi Urkizu

Eusko Legebiltzarrean izan da Dada Sanchez, El Salvadorko kazetarien aurkako jazarpenaren berri ematen. Azaldu duenez, herrialde horretako hamabi kazetari erbestera joan dira.
 ©DOM CAMPISTRON

Kaka lotsa: kaka koka

Ainize Madariaga

«Lantokian ezin dut kakarik egin, hau lotsa!». «Ikastolan ez dut sekula egiten, bertzeek ikus nazakete!». Kaka egitearen lotsa horri parkopresia deritzo. Emazteek gehiago pairatzen dute. Haurtzaroari hertsiki lotua da gaitz psikologiko hori, eta ondorio fisiologikoak dauzka, baina baditu aterabideak.

Astekaria

Asteko gai hautatuekin osatutako albiste buletina. Astelehenero, ezinbesteko erreportajeak, elkarrizketak, iritziak eta kronikak zure posta elektronikoan.

Iruzkinak kargatzen...