Albistea entzun

ERREZETA

Kinoa barazki freskoekin

GORKA RUBIO / FOKU Tamaina handiagoan ikusi

Iker Markinez - Kuko jatetxea, Ormaiztegi

2022ko martxoak 19

OSAGAIAK 4 LAGUNENTZAT

320 g kinoa.
Leka sorta bat.
Kalabazin 1.
Azenario 1.
Tipula 1.
200 g shitake.
3 baratxuri ale.
Oliba olioa.
Gatza.
Piper beltz hautsa.

1. Tipula zati txikietan moztu. Baratxuri aleak zuritu, eta horiek ere puska txikietan moztu. Biak lapiko batean erregosten jarri, su motelean, oliba olio tanta batekin. Hogei minutu pasatu ondoren, shitakea juliana moduan moztu, eta bertara gehitu. Baita piper hauts beltz pixka bat ere. Sua indartu, eta, bost bat minutuz, guztia erregosi. Ondoren, itzali, eta gorde.

2. Lekak, azenarioa eta kalabazina juliana moduan moztu. Lapiko batean ura jarri, gatz pittin bat bota, eta irakiten jarri. Irakitean, barazkiak bertara gehitu. Sei bat minutuz egosi ondoren, atera, eta shitakea dugun lapikora gehitu.

3. Ondoren, zartagin batean oliba olio txorrotada bat gehitu, kinoa bertara bota, eta hiru edo lau minutuz, suabe, su motelean frijitu. Ondoren, kinoaren kantitate bikoitza ur gehitu zartaginera. Gatz pittin bat bota ondoren, eta hamabost edo hogei minutuz egosten utzi. Egosi ostean, shitakea dugun lapikoa berotzen jarriko dugu.

4. Platerera ateratzeko, plateraren erdian jarriko dugun moldea kinoaz bete, koilara baten laguntzaz ondo estutuz. Gainean, barazki sorta zabaldu, eta poliki-poliki moldea kendu.

5. Azken ukiturako, oliba olio txorrotada bat bota gainetik azken momentuan, eta jateko prest izango da.

Sareko BERRIAzalea:

Irakurri berri duzun edukia eta antzekoak zure interesekoak badira, eskari bat egin nahi dizugu: Berria diruz babestea.

Zuk eta zure gisako sareko milaka irakurlek egindako ekarpenarekin, eduki gehiago eta hobeak sortuko ditugu. Eta, zuekin osatutako komunitateari esker, publizitateak eta erakundeen laguntzek bermatzen ez diguten bideragarritasuna lortuko dugu.

Euskarazko kazetaritza libre, ireki eta konprometitua eskaini nahi dizugu egunero; bizi zaren munduaren eta garaiaren berri ematen segitu.

Albiste gehiago

 ©GORKA RUBIO / FOKU

«Argazkiak badauka benetakoaren zigilua, eta hitzek ez»

Enekoitz Telleria Sarriegi

Argazkilaritza dokumentalean sinisten du Morelesek: «Informazioa edukitzea kontzientzia edukitzea da, eta horrek ekitera eramaten zaitu». 'Urtzearen aztarna' paratu du Donostian, klima aldaketaz ohartarazteko.

 ©JON URBE / ARGAZKI PRESS

Basogintza eredu berri baterantz

Unai Etxenausia

Ez dago «baso perfektua» sortzeko errezeta magikorik, aldakorra baita Euskal Herriko paisaia. Errez kooperatibako kideak eredu berri bat ari dira lantzen eta proposatzen: baso bakoitzak espezie autoktonoak eta genetika ezberdinekoak izan behar dituela diote, «baso irregularrak» bihur daitezen.
Kotoi markak Irizarren autobusetako ehuna erabiliz sortutako jantziak. ©GORKA RUBIO/ FOKU

Moda egiteko beste modu bat

Amaia Jimenez Larrea

'Ekomoda' erakusketa jarri dute Ezkioko Igartubeiti baserri-museoan, maiatz hasierara arte. Autobusetan erabili gabeko ehunekin egindako jantziak daude ikusgai.
Naizen elkartearen aurkezpen eguneko argazkia, Donostiako Antzoki Zaharrean. ©GORKA RUBIO / FOKU

Naizendarren festa

Ane Insausti Barandiaran

Naizen elkarteak Bigarren Hezkuntzarako sortutako ikus-entzunezkoak eta kamiseta berriaren diseinua aurkeztuko ditu gaur, urteroko festan

Kinka buletina

Klima larrialdiari eta ingurumenari buruzko azken berriak zabaltzen dituen buletina.

Iruzkinak kargatzen...