Albistea entzun

ERREZETA

Etxean eginiko barazki pizza

BERRIA Tamaina handiagoan ikusi

Iker Markinez - Kuko Jatetxea, Ormaiztegi

2020ko apirilak 18

OSAGAIAK 5 PIZZATARAKO
OREA
500 g. irin
260 g. ur
Gatza
Oliba-olio txorrotada bat
Sobre bat legami (10 g)
PIZZARAKO
Mozzarela motako gazta birrindua
Etxeko tomate saltsa
Piper berdea
Piper gorria
Kuiatxoa
Tipula goxatua
Oliba beltzak
Cherry tomateak
10 txanpiñoi

1. Pizza orea osatzeko, lehenik, irina ontzi batean ipini. Gatza, oliba-olio txorrotada bat eta legamia gehitu. Guztia ongi nahastu (eskuekin, adibidez), eta, ondoren, ura gehitzen joan, poliki-poliki. Ura epela bada, hobe. Irinak ur guztia xurgatutakoan, orea mahai gainean jarriko dugu. Eta ogia egitean, antzeko tolesturak eman eskuekin, minutu batez gutxi gorabehera.
2. Ondoren, berriro ontzi garbi batean sartu, eta estali trapu batekin. hamar minutu pasatu ondoren, berriro boletik atera, eta, jarraian, tolestura batzuk eman, beti forma borobila mantendu. Pauso hori lau aldiz errepikatuko dugu. Ondoren, gorde ontzian berriro estalirik, eta utzi bertan lotan hiru bat orduz.
3. Jarraian, orea berriro mahai gainean jarri, eta bost puskatan moztu. Pusketa bakoitza estutzearekin batera, berriro borobil forma eman, eta mahai gainean irin pixka bat jarri, eta bertan utzi, itsats ez dadin. Pilotatxoak estali, eta beste ordubetez utzi, ondo harrotu daitezen.
4. Bitartean, pizzarako osagaiak prestatzeko aprobetxatuko dugu. Tipula juliana moduan moztu, eta zartagin batean oliba olio txorrotada batekin, hamabost bat minutuz erregosi. Ondoren, gorde. Beste barazkiak (kuiatxoa, piperrak) juliana erara moztu, eta txanpiñoiak xafletan. Ondoren, gorde.
5. Labea berotzen jarri, 250 gradutan, pizza sartu aurretik, gutxienez, hogei minutuz. Oso garrantzitsua da labeak tenperatura egokia hartzea.
6. Orain, pizza-ore pilota bakoitza zabaltzen joan, botila eta errodilu baten laguntzaz. Familiako kide bakoitzak, berea egiteko aukera polita!
7. Laberako egokia den paper batean jarri pizza bakoitza. Koilarakada bat tomate pizzaren erdian bota, eta ongi zabaldu. Labean aldiko pizza pare bat sartu; oraindik beste osagairik gabe, bertan egosi hiru bat minutuz. Atera ahala, ondorengoak sartu. Eta jada hasi gaitezke bakoitza gustuko osagaiez betetzen. Lehenik, gazta pittin bat, ondoren barazkiak, olibak eta azkenik berriro gazta gehitu.
8. Labean sartu, eta hiru edo lau minutuz egosi bakoitza. Binaka sartzen baditugu, beheko aldean sartzen duguna, gora pasatu, eta beste minutu batez eduki. Eta horrela pizza guztiekin. Ea gustatzen zaizuen!

Sareko BERRIAzalea:

Irakurri berri duzun edukia eta antzekoak zure interesekoak badira, eskari bat egin nahi dizugu: Berria diruz babestea.

Zuk eta zure gisako sareko milaka irakurlek egindako ekarpenarekin, eduki gehiago eta hobeak sortuko ditugu. Eta, zuekin osatutako komunitateari esker, publizitateak eta erakundeen laguntzek bermatzen ez diguten bideragarritasuna lortuko dugu.

Euskarazko kazetaritza libre, ireki eta konprometitua eskaini nahi dizugu egunero; bizi zaren munduaren eta garaiaren berri ematen segitu.

Albiste gehiago

 ©ARITZ LOIOLA / FOKU

«Zifren eta datuen inperialismoaren menpe bizi gara»

Gorka Erostarbe Leunda

Krisi garai erabatekoa; pentsatzeko tarterik ere uzten ez duena. Hartu du denbora hori Iñigo Martinezek, eta egungo inertziak auzitan jarri ditu 'Mandamentu hipermodernoak' lanean.
Pantailak Euskaraz ekimeneko kideak, manifestua aurkezten, gaur Durangon. ©BERRIA

Euskarazko ikus-entzunezkoen aldeko manifestu bat aurkeztu dute

Urtzi Urkizu

Pantailak Euskaraz taldeak plazaratu du testua, ikus-entzunezkoen arloko eta euskalgintzako zenbait eragileren ekarpenekin. Sektore desberdinetako 35 eragilek eman diote atxikimendua manifestuari. Atzo egin zuten agiriaren aurkezpena.

Kataluniako Heura enpresaren haragi tankerako pintxo beganoak jateko aukera dago azokan, Irunen. ©ANDONI CANELLADA / FOKU

Betiko txistorra ematen du ba!

Urtzi Urkizu

Beganismoari ikusgarritasuna ematen dion jaialdia egiten ari dira asteburuan Irunen, Ficoban: Be Veggie. Askotariko produktu eta zerbitzuak daude 70 erakusmahaitan.

Astekaria

Asteko gai hautatuekin osatutako albiste buletina. Astelehenero, ezinbesteko erreportajeak, elkarrizketak, iritziak eta kronikak zure posta elektronikoan.