Albistea entzun

ERREZETA

Kataluniar koka tosta

JON URBE / FOKU Tamaina handiagoan ikusi

Iker Markinez -

2021eko otsailak 20

OSAGAIAK
Ogi orea egiteko:
500 g irin.
10 g legamia fresko.
300 g ur.
10 g gatz.
Tipula 1.
Piper gorri morro 1.
2 piper berde.
3 baratxuri ale.
2 antxoa-kontserba lata.
Cherry motako 12 tomate.
Oliba olioa.
Gatza.

1. Ogi orea prestatuko dugu lehenik: horretarako, ontzi batean irina jarri, legamia xehatua gehitu, eta gatza eta ura ere bai. Osagai guztiak ongi nahastu, eta bertan utzi, ontzia ongi estalita, ordu erdi batez.
2. Ondoren, ogi orea mahai gainean jarri, eta, ogiarekin egiten dugun moduan, eskuz ongi landu, bost bat minutuz. Berriz ere ontzian sartu, estali, eta hiru bat orduz hartzitzen utzi.
3. Bitartean, barazkiak juliana moduan moztu, baita baratxuri aleak ere. Ordubetez erregosi oliba-olio txorrota batekin, zartagin batean, su motelean. Gatz oso gutxi gehitu. Olio soberakina kendu, guztia plater batera atera, eta gorde.
4. Behin orea ondua dugunean, lau puskatan banatu. Opil luze eta fin baten itxura emanez zabaldu, arrabola batekin. Opil horiek laberako paperaren gainean jarri. Fin gelditzea garrantzitsua da. Labea berotzen jarri, 200 gradutan. Cherry tomateak erditik moztu, eta opilen gainean banandu. Sardexka baten laguntzaz, prestaturik dugun piperrada opilen gainean zabaldu. Antxoa lata bat zabaldu, antxoak zati txikitan zatitu, eta opilen gainean banatu. Labea beroa dagoenean, barrura sartu, eta hamabost bat minutuz utzi, batez ere ogia ongi erregosi dadin.
5. Atera, eta beste latako antxoak osorik opilen gainean zabaldu. Platerean jarri. Nahi baduzue, gehitu oliba-olio txorrota bat.

Irakurle agurgarria:

Honaino iritsi zarenez, eskaera bat egin nahi dizugu: irakurtzen ari zaren edukia eta egunkaria babestea, konpromiso ekonomikoa hartuz. Publizitatea eta erakundeen diru-laguntzak ez dira nahikoa BERRIAren etorkizuna bermatzeko. Sarean eskaintzen dizugun edukia irakurtzen duzuen milaka irakurleek proiektuari ekarpena eginda, urrutira iritsiko ginateke.

Kazetaritza libre, ireki eta independentea egin nahi dugu euskaldunontzat. Euskaraz informatzea delako gure eginkizuna, eta zure eskubidea.Lagun gaitzazu bide horretan. Idatzi gurekin etorkizuna. Geroa zugan.

Martxelo Otamendi
BERRIAko zuzendaria

Izan zaitez BERRIAlaguna

Albiste gehiago

 ©GORKA RUBIO / FOKU

«Arkitekturak asko aldatzen ditu bizitzeko moduak»

Jone Arruabarrena

Donostiako Itsas Etxea eraikina berritu egin dute, eta Europako sari batzuetarako izendapena jaso du. Kontserbadorearen eta eraldatzailearen arteko oreka bilatu nahi izan dute sortzaileek.
Txioengatik kobratzeko modua jarriko du Twitterrek

Txioengatik kobratzeko modua jarriko du Twitterrek

Edu Lartzanguren

'Super Follow' aukera ahalbidetuko du sare sozialak: kontu baterako harpidetza egin ahalko dute jarraitzaileek, hilean ia bost euroren truke, eta, horren bidez, kontuaren jabeak argitaratzen dituen mezu esklusiboak ikusi.

Ines Arrue eta Maialen Goñi, <em>Zinea</em> hedabide digitaleko kazetariak. ©ANDER MAKAZAGA

Zazpigarren arteaz, euskaraz

Urtzi Urkizu

'Zinea.eus' atariak erreferentzialtasuna lortu du ikus-entzunezkoen industriako profesionalen artean. Zinemari buruz aritzen den hedabide bat izaki, «jende berriari» ateak ireki nahi dizkio.

Astekaria

Asteko gai hautatuekin osatutako albiste buletina. Astelehenero, ezinbesteko erreportajeak, elkarrizketak, iritziak eta kronikak zure posta elektronikoan.