Albistea entzun

ERREZETA

Kataluniar koka tosta

JON URBE / FOKU Tamaina handiagoan ikusi

Iker Markinez -

2021eko otsailak 20 - Kuko jatetxea, Ormaiztegi

OSAGAIAK
Ogi orea egiteko:
500 g irin.
10 g legamia fresko.
300 g ur.
10 g gatz.
Tipula 1.
Piper gorri morro 1.
2 piper berde.
3 baratxuri ale.
2 antxoa-kontserba lata.
Cherry motako 12 tomate.
Oliba olioa.
Gatza.

1. Ogi orea prestatuko dugu lehenik: horretarako, ontzi batean irina jarri, legamia xehatua gehitu, eta gatza eta ura ere bai. Osagai guztiak ongi nahastu, eta bertan utzi, ontzia ongi estalita, ordu erdi batez.
2. Ondoren, ogi orea mahai gainean jarri, eta, ogiarekin egiten dugun moduan, eskuz ongi landu, bost bat minutuz. Berriz ere ontzian sartu, estali, eta hiru bat orduz hartzitzen utzi.
3. Bitartean, barazkiak juliana moduan moztu, baita baratxuri aleak ere. Ordubetez erregosi oliba-olio txorrota batekin, zartagin batean, su motelean. Gatz oso gutxi gehitu. Olio soberakina kendu, guztia plater batera atera, eta gorde.
4. Behin orea ondua dugunean, lau puskatan banatu. Opil luze eta fin baten itxura emanez zabaldu, arrabola batekin. Opil horiek laberako paperaren gainean jarri. Fin gelditzea garrantzitsua da. Labea berotzen jarri, 200 gradutan. Cherry tomateak erditik moztu, eta opilen gainean banandu. Sardexka baten laguntzaz, prestaturik dugun piperrada opilen gainean zabaldu. Antxoa lata bat zabaldu, antxoak zati txikitan zatitu, eta opilen gainean banatu. Labea beroa dagoenean, barrura sartu, eta hamabost bat minutuz utzi, batez ere ogia ongi erregosi dadin.
5. Atera, eta beste latako antxoak osorik opilen gainean zabaldu. Platerean jarri. Nahi baduzue, gehitu oliba-olio txorrota bat.

Sareko BERRIAzalea:

Irakurri berri duzun edukia eta antzekoak zure interesekoak badira, eskari bat egin nahi dizugu: Berria diruz babestea.

Zuk eta zure gisako sareko milaka irakurlek egindako ekarpenarekin, eduki gehiago eta hobeak sortuko ditugu. Eta, zuekin osatutako komunitateari esker, publizitateak eta erakundeen laguntzek bermatzen ez diguten bideragarritasuna lortuko dugu.

Euskarazko kazetaritza libre, ireki eta konprometitua eskaini nahi dizugu egunero; bizi zaren munduaren eta garaiaren berri ematen segitu.

Albiste gehiago

Hainbat lagun hegazti migratzaileei behatzen, atzo, Lizarietako lepoan, Saran. ©GUILLAUME FAUVEAU

Txorien bidaia, largabistekin

Oihana Teyseyre Koskarat

Agorrilaren erditsutik hasiak dira hegaztien migrazio mugimenduak. Horiek zaintzeko lanetan ari da CPAL elkartea, Saran, Lizarietako lepotik begira.
 ©JON URBE / FOKU

«Sentiberatasunak egon behar du beti argazkien atzean; funtsezkoa da»

Jakes Goikoetxea

Ohiko sinadura izan da Euskal Herriko hainbat egunkaritako argazkietan. Urteek hezitako eta zaildutako begirada bat. Egoera eta aldaketa askoren lekuko zuzena izan da, lekuko deserosoa sarritan. Argazkilaritza utzi du; argazkigintza ez.
EITBren <em>#Ekin_klima</em> kanpainaren irudia. Klima larrialdiaren inguruko makina bat saio emango dituzte. ©EITB

Klima larrialdiaren gaineko kanpaina bat abiarazi du EITBk

Urtzi Urkizu

ETBk dokumentalak, film laburrak eta saio bereziak emango ditu datozen asteetan

Astekaria

Asteko gai hautatuekin osatutako albiste buletina. Astelehenero, ezinbesteko erreportajeak, elkarrizketak, iritziak eta kronikak zure posta elektronikoan.

Izan BERRIAlaguna

Zure babes ekonomikoa ezinbestekoa zaigu euskarazko kazetaritza independente eta kalitatezkoa egiten segitzeko.