Albistea entzun

ERREZETA

Kataluniar koka tosta

JON URBE / FOKU Tamaina handiagoan ikusi

Iker Markinez -

2021eko otsailak 20

OSAGAIAK
Ogi orea egiteko:
500 g irin.
10 g legamia fresko.
300 g ur.
10 g gatz.
Tipula 1.
Piper gorri morro 1.
2 piper berde.
3 baratxuri ale.
2 antxoa-kontserba lata.
Cherry motako 12 tomate.
Oliba olioa.
Gatza.

1. Ogi orea prestatuko dugu lehenik: horretarako, ontzi batean irina jarri, legamia xehatua gehitu, eta gatza eta ura ere bai. Osagai guztiak ongi nahastu, eta bertan utzi, ontzia ongi estalita, ordu erdi batez.
2. Ondoren, ogi orea mahai gainean jarri, eta, ogiarekin egiten dugun moduan, eskuz ongi landu, bost bat minutuz. Berriz ere ontzian sartu, estali, eta hiru bat orduz hartzitzen utzi.
3. Bitartean, barazkiak juliana moduan moztu, baita baratxuri aleak ere. Ordubetez erregosi oliba-olio txorrota batekin, zartagin batean, su motelean. Gatz oso gutxi gehitu. Olio soberakina kendu, guztia plater batera atera, eta gorde.
4. Behin orea ondua dugunean, lau puskatan banatu. Opil luze eta fin baten itxura emanez zabaldu, arrabola batekin. Opil horiek laberako paperaren gainean jarri. Fin gelditzea garrantzitsua da. Labea berotzen jarri, 200 gradutan. Cherry tomateak erditik moztu, eta opilen gainean banandu. Sardexka baten laguntzaz, prestaturik dugun piperrada opilen gainean zabaldu. Antxoa lata bat zabaldu, antxoak zati txikitan zatitu, eta opilen gainean banatu. Labea beroa dagoenean, barrura sartu, eta hamabost bat minutuz utzi, batez ere ogia ongi erregosi dadin.
5. Atera, eta beste latako antxoak osorik opilen gainean zabaldu. Platerean jarri. Nahi baduzue, gehitu oliba-olio txorrota bat.

Irakurle agurgarria:

Honaino iritsi zarenez, eskaera bat egin nahi dizugu: irakurtzen ari zaren edukia eta egunkaria babestea, konpromiso ekonomikoa hartuz. Publizitatea eta erakundeen diru-laguntzak ez dira nahikoa BERRIAren etorkizuna bermatzeko. Sarean eskaintzen dizugun edukia irakurtzen duzuen milaka irakurleek proiektuari ekarpena eginda, urrutira iritsiko ginateke.

Kazetaritza libre, ireki eta independentea egin nahi dugu euskaldunontzat. Euskaraz informatzea delako gure eginkizuna, eta zure eskubidea.Lagun gaitzazu bide horretan. Idatzi gurekin etorkizuna. Geroa zugan.

Martxelo Otamendi
BERRIAko zuzendaria

Izan zaitez BERRIAlaguna

Albiste gehiago

 ©MAIALEN ANDRES / @FOKU

«Tximeleta efektua gertatzen da; egia da»

Enekoitz Telleria Sarriegi

Sarriegiren Astrolabium konpainiak 'Butterfly effect' antzezlana estreinatu zuen igandean: tximeleta baten hegaldiak munduaren beste puntan sor ditzakeen olatuez, historian egindako keinuez, eta egin gabekoez.
Pierre-Andre Foix Exofair enpresako burua, Miarritzen ekoizten duten Every exoeskeletoa soinean. ©GUILLAUME FAUVEAU

Kanpoko hezurdura indar jokoan

Ainize Madariaga

Lan eta bizi baldintzak hobetzeko, Exofair enpresa Every exoeskeletoa ekoizten hasi da Miarritzen. Ekologikoa, erabilerraza eta denek eskuratzeko modukoa izatea du xede, partikularrak eta enpresa ttipietako langileak baititu jomugan: 30 kiloz arindu ditzake kargak.

Bingen Zupiria Eusko Jaurlaritzako bozeramailea, artxiboko irudi batean. ©DAVID AGUILAR / EFE

Jaurlaritzak baztertu egin du ikus-entzunezkoen kontseilua sortzea

Urtzi Urkizu

Eusko Jaurlaritzako bozeramaile Bingen Zupiriak esan du «nahikoa» direla gaur egun dauden egiturak eta zerbitzuak

Astekaria

Asteko gai hautatuekin osatutako albiste buletina. Astelehenero, ezinbesteko erreportajeak, elkarrizketak, iritziak eta kronikak zure posta elektronikoan.

Izan zaitez BERRIAlaguna

BERRIAlagunei esker eskaintzen dugu balioz osatutako informazioa. Egizu ekarpena gure eginkizunarekin segi dezagun.

Izan zaitez BERRIAlaguna