Albistea entzun

ERREZETA

Xerra Asiako ukituarekin

ANDONI CANELLADA / FOKU Tamaina handiagoan ikusi

Iker Markinez - Kuko jatetxea, Ormaiztegi

2021eko apirilak 24

OSAGAIAK 4 LAGUNENTZAT

2 txekor xerra.
Piper gorri morroi 1.
Piper berde 1.
Kuia txiki 1.
Azenario 1.
2 baratxuri ale.
Soja saltsa.
Currya.
Oliba olio birjina.

1. Lehenik, txekor xerrak: aurreko egunean puska finetan moztu, eta erretilu batean ipini. Erretilu horretan, baratxuri xehatuak gehitu, eta soja saltsaren txorrota on bat ere bai. Guztia ongi nahastu. Hozkailuan gorde, 24 orduz gutxi gorabehera. Dena den, errezeta prestatzen hasi aurreko bi orduetan hozkailutik ateratzea komeni da.

2. Orain, barazkiak garbitu eta zuritu. Guztiak makilatxo formako zatitan moztu. Zartagin bat berotzen jarri, oliba olioaren txorrota batekin, eta lehenik piper gorria gehitu. Su bizian hiru bat minutuz eduki, eta erretilu batera atera. Ondoren, piper berdearen puskekin gauza bera egin, eta, gero, berdin kuia txikiarekin eta azenarioarekin. Dena prest dagoenean, curry koilarakada bat gehitu barazki guztiei, eta dena ongi nahastu.

3. Zartagin zabal bat hartu, ongi berotzen ipini, eta oliba olioaren txorrota bat gehitu. Xerra zatiak zartaginera bota (saltsarik gabe, noski), eta su bizian eduki minutu batez edo; ondoren, barazki guztiak gehitu. Beste minutu pare batez su bizian berotu ondoren, platerera atera; Asiako ukitua duen jaki goxoa dastatzeko prest dago.

Irakurle agurgarria:

Honaino iritsi zarenez, eskaera bat egin nahi dizugu: irakurtzen ari zaren edukia eta egunkaria babestea, konpromiso ekonomikoa hartuz. Publizitatea eta erakundeen diru-laguntzak ez dira nahikoa BERRIAren etorkizuna bermatzeko. Sarean eskaintzen dizugun edukia irakurtzen duzuen milaka irakurleek proiektuari ekarpena eginda, urrutira iritsiko ginateke.

Kazetaritza libre, ireki eta independentea egin nahi dugu euskaldunontzat. Euskaraz informatzea delako gure eginkizuna, eta zure eskubidea.Lagun gaitzazu bide horretan. Idatzi gurekin etorkizuna. Geroa zugan.

Martxelo Otamendi
BERRIAko zuzendaria

Izan zaitez BERRIAlaguna

Albiste gehiago

Iñaki Jauregialtzo erakusketaren egilea, atzo, Gasteizko Ignazio Aldekoa kultur etxean. ©JAIZKI FONTANEDA / FOKU

Poesia zabaltzeko moldeak

Amaia Ramirez de Okariz Kortabarria

Iñaki Jauregialtzok buztina eta olerkia bildu ditu 'Lur bustian idatziak' erakusketan, Poetak Maiatzean nazioarteko poesia jaialdian, Gasteizen. Egitasmoaren asmoetako bat poesia gizarteratzea da.
Irrintzilari bat, mendian, <em>Erraiak</em> dokumentaleko irudi batean. ©ERRAIAK

Irrintzi bat kontsultan

Iker Tubia

Ana Martinez mediku foniatrak irrintzia ikertu du bere doktoretza tesian. Oihua deskribatzeko aukera izan du, eta haren espektro harmonikoaren morfologia ezohikoa dela ikusi du. Irrintziaren teknika batzuk ahotseko gaitzak sendatzeko eta zintzurra ez mintzeko baliagarriak izan daitezkeela ere ondorioztatu du.
Mikel Aingeru eta Arantza Arpon Melero gozogileak, Iruñeko Miravallesen lanean. ©IDOIA ZABALETA / FOKU

Begetalak eta tradizionalak

Olaia L. Garaialde

Iruñeko Miravalles gozotegiak 30 urte daramatza opilak modu tradizionalean egiten. Belaunaldi aldaketarekin batera, errezeta berriak iritsi dira, jatorri begetala duten gozoak egiten hasi baitira.
Hainbat diziplinak bat egin dute <em>DAU</em> ikus-entzunezko proiektuan. ©. BERRIA

Iraultzaileek neurrira eraikitako kartzela

Mikel Yarza Artola

Filminek 'DAU' proiektuaren lehen bi zatiak estreinatu ditu. Hamabi urtez, 700 ordutik gora filmatu ditu lantalde errusiar batek

Astekaria

Asteko gai hautatuekin osatutako albiste buletina. Astelehenero, ezinbesteko erreportajeak, elkarrizketak, iritziak eta kronikak zure posta elektronikoan.

Izan zaitez BERRIAlaguna

BERRIAlagunei esker eskaintzen dugu balioz osatutako informazioa. Egizu ekarpena gure eginkizunarekin segi dezagun.

Izan zaitez BERRIAlaguna