Albistea entzun

ERREZETA

Xerra Asiako ukituarekin

ANDONI CANELLADA / FOKU Tamaina handiagoan ikusi

Iker Markinez - Kuko jatetxea, Ormaiztegi

2021eko apirilak 24

OSAGAIAK 4 LAGUNENTZAT

2 txekor xerra.
Piper gorri morroi 1.
Piper berde 1.
Kuia txiki 1.
Azenario 1.
2 baratxuri ale.
Soja saltsa.
Currya.
Oliba olio birjina.

1. Lehenik, txekor xerrak: aurreko egunean puska finetan moztu, eta erretilu batean ipini. Erretilu horretan, baratxuri xehatuak gehitu, eta soja saltsaren txorrota on bat ere bai. Guztia ongi nahastu. Hozkailuan gorde, 24 orduz gutxi gorabehera. Dena den, errezeta prestatzen hasi aurreko bi orduetan hozkailutik ateratzea komeni da.

2. Orain, barazkiak garbitu eta zuritu. Guztiak makilatxo formako zatitan moztu. Zartagin bat berotzen jarri, oliba olioaren txorrota batekin, eta lehenik piper gorria gehitu. Su bizian hiru bat minutuz eduki, eta erretilu batera atera. Ondoren, piper berdearen puskekin gauza bera egin, eta, gero, berdin kuia txikiarekin eta azenarioarekin. Dena prest dagoenean, curry koilarakada bat gehitu barazki guztiei, eta dena ongi nahastu.

3. Zartagin zabal bat hartu, ongi berotzen ipini, eta oliba olioaren txorrota bat gehitu. Xerra zatiak zartaginera bota (saltsarik gabe, noski), eta su bizian eduki minutu batez edo; ondoren, barazki guztiak gehitu. Beste minutu pare batez su bizian berotu ondoren, platerera atera; Asiako ukitua duen jaki goxoa dastatzeko prest dago.

Sareko BERRIAzalea:

Irakurri berri duzun edukia eta antzekoak zure interesekoak badira, eskari bat egin nahi dizugu: Berria diruz babestea.

Zuk eta zure gisako sareko milaka irakurlek egindako ekarpenarekin, eduki gehiago eta hobeak sortuko ditugu. Eta, zuekin osatutako komunitateari esker, publizitateak eta erakundeen laguntzek bermatzen ez diguten bideragarritasuna lortuko dugu.

Euskarazko kazetaritza libre, ireki eta konprometitua eskaini nahi dizugu egunero; bizi zaren munduaren eta garaiaren berri ematen segitu.

Albiste gehiago

Altsasun Momotxorroak aterako dira otsailaren 21ean. ©RAUL BOGAJO / FOKU

Baina, noiz dira aurten inauteriak?

Edu Lartzanguren

Goiztiarrenak hasita daude, eta azken Maskarada saioa apirilaren 22an egingo dute, Maulen. 'Dantzan.eus' webguneak 2023ko inauterien egutegia paratu du.

Joel Diaz aurkezle eta umorista ©Vilaweb

TV3eko ‘Zona Franca’ kolokan da, aurkezleak saioa utzi eta gero

Urtzi Urkizu

Joel Diaz aurkezleak ez ezik, Magi Garcia umoristak ere laga du saioa. Egunotan ez dira saioa ematen ari. CUPek TV3eko zuzendariaren dimisioa eskatu du.

 ©JAGOBA MANTEROLA / FOKU

«Donostian inauteriak San Sebastian egunean hasten ziren»

Amaia Jimenez Larrea

XIX. mendean Donostiako inauteriak nolakoak ziren azaltzen duen liburu bat atera du Juan Antonio Anterok. 16 urte zituenean izan zuen lehen harremana inauteriekin, eta geroztik ez ditu alde batera utzi.
Inauterietako eguna ospatu dute Iturenen

Udaberriak ekarri duen soinua

Itsaso Jauregi

Inauterietako eguna ospatu dute Iturenen, eta joaldunek eta mozorroek hartu dituzte herriko kaleak. Tradizioari jarraituz, zubietarren eta aurtiztarren joareak elkartu ziren atzo; gaur, iturendarrek bisita itzuliko diete.

Kinka buletina

Klima larrialdiari eta ingurumenari buruzko azken berriak zabaltzen dituen buletina.

Iruzkinak kargatzen...