Albistea entzun

ERREZETA

Zapoa plantxan barazki eta otarrainxkekin

MAIALEN ANDRES / FOKU Tamaina handiagoan ikusi

Iker Markinez - Kuko jatetxea, Ormaiztegi

2022ko apirilak 23

OSAGAIAK
Pipermorroa.
Kuia txiki 1.
Tipula 1.
2 baratxuri ale.
8 otarrainxka.
4 puska lodi zapo arrain.
Oliba olioa.
Gatza.

1. Lehenik, labea berotzen jarriko dugu. 240 gradutan, 20 bat minutuz, eta pipermorroa erreko dugu. Ondoren, atera, eta, epeltzean, azala eta haziak kenduko dizkiogu.
2. Tipula juliana moduan moztu, eta lapiko batean erregosten jarri, oliba olio eta gatz pixka batekin. 15 bat minutuz eduki, eta kuia txikia gehitu, makila luze txikietan moztuta; erregosi dena beste 10 bat minutuz. Ondoren, gorde.
3. Zapo puskei gatz pittin bat gehitu, eta zartagin bat ondo berotzen jarri. Oso beroa dagoenean, bertan zapo puskak jarri, alde batetik oliba-olio txorrotadarekin, ongi gorritu daitezen; 4 edo 5 bat minutu utzi. Ondoren, buelta eman, eta beste olio txorrotada bat gehitu, eta beste 3 -4 bat minutu utzi. Baratxuri aleak zapoaren gainean zabaldu, txiki-txiki moztuak. Otarrainxkak ere bertara gehitu, eta beste pare bat minutu utzi. Ondoren, sua itzali.
4. Platera zerbitzatzeko garaian, pipermorroa platerean jarri, eta ondoren, tipula eta kuia gainean jarri, baita zapo puskak ere; denaren gainetik otarrainxkak jarri, eta, azkenik, zartaginean gelditu den saldarekin eta baratxuri zatitxoekin dena ongi busti.

Sareko BERRIAzalea:

Irakurri berri duzun edukia eta antzekoak zure interesekoak badira, eskari bat egin nahi dizugu: Berria diruz babestea.

Zuk eta zure gisako sareko milaka irakurlek egindako ekarpenarekin, eduki gehiago eta hobeak sortuko ditugu. Eta, zuekin osatutako komunitateari esker, publizitateak eta erakundeen laguntzek bermatzen ez diguten bideragarritasuna lortuko dugu.

Euskarazko kazetaritza libre, ireki eta konprometitua eskaini nahi dizugu egunero; bizi zaren munduaren eta garaiaren berri ematen segitu.

Albiste gehiago

Miren Jone Azurza, artxiboko irudi batean. ©Jon Urbe/ FOKU

Miren Jone Azurza kazetaria hil da, 92 urterekin

Berria

'Zeruko Argia' zuzendu zuen 1969 eta 1975 bitartean. Gero, 'Deia' egunkarian aritu zen lanean. 2011n Ohorezko Rikardo Arregi Saria jaso zuen, eta 2018an ohorezko euskaltzain izendatu zuen Euskaltzaindiak.

 ©JAIZKI FONTANEDA / FOKU

«Herriaren ondarea da auzolana, gizartea osasuntsuagoa izan dadin aberasgarria»

Amaia Ramirez de Okariz Kortabarria

Mozambiketik bueltan erabaki zuen Gabilondok gertuko zuen Garaioneko proiektua berriz hartzea. Sorkuntza, ondare soziala eta natura ditu ardatz, baina baita euskara eta feminismoa ere, zuzenki aipatu ez arren «halabeharrez» egon behar dutelako hor.
Emakume bat, Bilboko Konpartsek, atzo, Bilboko Plaza Barrian antolatutako Kapela Egunean. ©ARITZ LOIOLA / FOKU

Bilbok buruan darabilena

Iñigo Astiz

Aste Nagusia hasteko ehun egun baino gutxiago falta direla gogoratzeko Kapela Eguna antolatu dute Bilboko Konpartsek, eta atzerako kontagailu bat ere jarri dute Plaza Barrian.
Svenja Jung aktoreak bi rol jokatzen ditu telesailean: bi ahizpa biki protagonistena egiten du. ©COSMO

Cosmo kateak 'Der Palast' telesaila emango du bihartik aurrera

Urtzi Urkizu

Alemanian 6,23 milioi ikus-entzule izan ditu (%20,1). Crossover jaialdian lehen atala eman zuten

Astekaria

Asteko gai hautatuekin osatutako albiste buletina. Astelehenero, ezinbesteko erreportajeak, elkarrizketak, iritziak eta kronikak zure posta elektronikoan.

Iruzkinak kargatzen...