Albistea entzun

ERREZETA

Sardina txikiak raf tomateekin eta ziazerbekin

GORKA RUBIO / FOKU Tamaina handiagoan ikusi

Iker Markinez -

2022ko martxoak 5 - Kuko jatetxea, Ormaiztegi

OSAGAIAK 4 LAGUNENTZAT

800 g Kantauriko sardina.
Raf motako 12 tomate.
Ziazerba sorta bat.
3 baratxuri ale.
Oliba olio birjina.
Ozpin txorrotada bat.
Gatza.

1. Sardinei burua kendu, eta garbitu. Ondoren, erdiko hezurra ere kendu, eta saiatu osorik uzten. Gorde.
2. Labea berotzen jarri, 250 graduan. Pintzel baten laguntzaz, labeko erretilua oliba olioz igurtzi, sardinei gatza bota, eta erretiluan jarri, liburu baten antzera bi xolomoak irekita, eta azala gorantz begira. Ez ipini sardinak bata bestetik oso gertu.
3. Raf tomateei bihotza ongi kendu, eta lau pusketatan moztu bakoitza. Plateretan banatu raf tomate puskak. Platerean bertan, gatz pittin bat gehitu.
4. Orain, baratxuri aleak xehe-xehe moztu, eta zartagin batean ipini, oliba olio txorrotada batekin. Zartagina su oso motelean ipini berotzen. Segidan, sardinen erretilua labearen goialdean sartu. Eta hiru minutuz eduki.
5. Jarraian, labetik atera, zartagineko baratxuri aletxoak sardinen gainean zabaldu. Eta raf tomateen gainean gordinik ditugun ziazerba hostoak jarri; eta tomateen gainean sardinak jarri.
6. Azkenik, ozpin txorrotada txiki bat bota, eta erretiluan gelditu den oliba olioa eta baratxuri aletxo guztiak ongi zabaldu.

Sareko BERRIAzalea:

Irakurri berri duzun edukia eta antzekoak zure interesekoak badira, eskari bat egin nahi dizugu: Berria diruz babestea.

Zuk eta zure gisako sareko milaka irakurlek egindako ekarpenarekin, eduki gehiago eta hobeak sortuko ditugu. Eta, zuekin osatutako komunitateari esker, publizitateak eta erakundeen laguntzek bermatzen ez diguten bideragarritasuna lortuko dugu.

Euskarazko kazetaritza libre, ireki eta konprometitua eskaini nahi dizugu egunero; bizi zaren munduaren eta garaiaren berri ematen segitu.

Albiste gehiago

Inauterien aurrekari gisa, kaldereroak atera ziren atzo Donostiako hainbat auzotan. Grosen, zartaginari joka aritu ziren makina bat lagun. ©MAIALEN ANDRES / FOKU

Zorion kalderero denoi

Urtzi Urkizu

Santa Ageda bezperarekin bat egin dute Donostiako kaldereroek. Grosen urte asko daramatzaten kaldereroak eta hasiberriak aritu dira zartaginari jo eta jo, musikaren erritmoan.
 ©ENDIKA PORTILLO / FOKU

«Garbitzailea ezinbestekoa da ospitale batek ondo funtzionatu dezan»

Unai Etxenausia

Urte luzeak eman zituen Lorenzok Gasteizko Santiago ospitaleko gela guztiak garbitzen. «Lan gogorra» izan arren, goxo oroitzen ditu korridore horietan bere lankideekin batera pasatutako orduak eta haiengandik jasotako tratua.
<em>Te falta un Teleberri</em> saio berria. ©ETB

Astekaria

Asteko gai hautatuekin osatutako albiste buletina. Astelehenero, ezinbesteko erreportajeak, elkarrizketak, iritziak eta kronikak zure posta elektronikoan.

Iruzkinak kargatzen...

Izan BERRIAlaguna

Zure babes ekonomikoa ezinbestekoa zaigu euskarazko kazetaritza independente eta kalitatezkoa egiten segitzeko.