Albistea entzun

ERREZETA

Arkume eltzekaria piper txorizeroarekin

GORKA RUBIO / FOKU Tamaina handiagoan ikusi

Iker Markinez - Kuko jatetxea, Ormaiztegi

2019ko urtarrilak 26

OSAGAIAK 4 LAGUNENTZAT

2 arkume izter.

2 tipulin.

2 azenario.

4 baratxuri ale.

10 piper txorizero.

Tomate heldu bat.

4 patata (Arabakoak).

Basokada bat ardo zuri.

Gatza.

Oliba olio birjina.

1. Arkume izterrak pusketatan moztuak erosi behar dira errezeta honetarako.

2. Arkume pusketei gatza bota, eta lapiko zabal batean frijitu, oliba olio txorrotada batekin, su bizian. 3. Bitartean, azenarioak eta tipulinak garbitu eta zuritu. Barazki horiek lauki txikitan moztu, eta arkumea gorritzen hasten denean, barazkiak gehitu.

4. Segidan, baratxuri aleak pusketa txikitan moztu, eta bertara gehitu. Guztia ongi erregosi, 15 bat minutuz, su motelean.

5. Ondoren, tomatea ere puska txikietan moztu, eta lapikora gehitu. Basokada bat ardo zuri ere lapikora bota. Hamar bat minutuz irakiten mantendu.

6. Lapikoan sartu, eta ura gehitu, osagai guztiak ongi estali arte.

7. Gatza bota piper txorizeroei, eta txortena eta barruko haziak ongi kendu. Erditik moztu, eta horiek ere lapikoan sartu. Irakin motel bat lortzen denean, bertan mantendu ordu eta laurdenez, gutxi gorabehera.

8. Gero, sua itzali, eta epeltzen utzi. Epeltzean, piper guztiak atera, eta, labana baten laguntzaz, piper txorizeroek barruan duten haragi guztia azaletik banandu.

9. Lortu den haragi guztia xehe-xehe egin, eta lapikora bota.

10. Zerbitzatu aurretik, berriro berotu, eta, bero-beroa dagoenean, mahaira zerbitzatu; hotz garai honetan ederki sartuko da.

Sareko BERRIAzalea:

Irakurri berri duzun edukia eta antzekoak zure interesekoak badira, eskari bat egin nahi dizugu: Berria diruz babestea.

Zuk eta zure gisako sareko milaka irakurlek egindako ekarpenarekin, eduki gehiago eta hobeak sortuko ditugu. Eta, zuekin osatutako komunitateari esker, publizitateak eta erakundeen laguntzek bermatzen ez diguten bideragarritasuna lortuko dugu.

Euskarazko kazetaritza libre, ireki eta konprometitua eskaini nahi dizugu egunero; bizi zaren munduaren eta garaiaren berri ematen segitu.

Albiste gehiago

 ©BERRIA

«Ibarruri oso harro sentitu zen beti bere euskal erroez»

Amaia Igartua Aristondo

Dolores Ibarruri 'Pasionaria'-ren biografia bat argitaratu berri du, haren artxibo pertsonalean oinarritutakoa: 'No pasarán'. XX. mendearen zati handi bat zeharkatzen du bizkaitarraren bizitzak.
EPICA ikerketan 2.872 metroko sakoneratik ateratako izotz lagina, 2002-2003an. ©LAURENT AUGUSTIN/CNRS PHOTOTHQUE

Izotzik zaharrena nahi dute

Jakes Goikoetxea

Beyond EPICA ikerketa proiektua Antartikan lanean ari da, izotza zulatu eta duela 1,5 milioi urtera arteko izotz lagina ateratzeko. Laginari esker, klimaren bilakaera ezagut dezakete.

Andres Urrutia euskaltzainburua eta Gaizka Aranguren kazetaria, <em>Ezina ekinez egina</em> saioan. ©BERRIA

Euskararen historiari buruzko saioa gaur ETB1en: 'Ezina ekinez egina'

Enekoitz Telleria Sarriegi

Gaizka Arangurenek aurkeztuko du. EITBk bat egingo du Euskararen Nazioarteko Egunarekin

Astekaria

Asteko gai hautatuekin osatutako albiste buletina. Astelehenero, ezinbesteko erreportajeak, elkarrizketak, iritziak eta kronikak zure posta elektronikoan.

Izan BERRIAlaguna

Zure babes ekonomikoa ezinbestekoa zaigu euskarazko kazetaritza independente eta kalitatezkoa egiten segitzeko.