Albistea entzun

ERREZETA

Tuterako kukuluak txipiekin

JAIZKI FONTANEDA / @FOKU Tamaina handiagoan ikusi

Iker Markinez - Sukaldaria

2022ko irailak 17

OSAGAIAK
6 kukulu.
2 tipulin.
3 baratxuri ale.
8 txipiroi.
2 tomate.
Gatza.
Oliba olioa.
Ozpina.

1. Lehenik, tipulak zuritu, eta juliana moduan moztu. Erregosten jarri lapiko batean, oliba olio pittin batekin; gatz pittin bat ere bota.

2. Bitartean, beste lapiko bat urez bete, eta berotzen jarri. Irakiten hastean, bi tomateak bertan sartu, eta irakiten eduki, hogei bat segundoz. Ondoren, ur hotzetara pasatu, azala kendu, erditik moztu, eta hazitxo guztiak kendu. Ondoren, lauki txikietan moztu, eta gorde.

3. Baratxuri aleak puska oso txikietan moztu, eta erretilu batera bota. Ozpina eta oliba olioa gehitu. Bukaerarako gorde.

4. Txipiroiak garbitu, eta bakoitza hiru zatitan moztu. Kukuluak erditik moztu, erdian duen zuztar gogorra kendu, eta juliana finean moztu.

5. Lau plateretan kukulu zatiak banatu erdian, eta tomate puska txikiak ere kukuluen aldamenean zabaldu.

6. Jarraian, zartagin zabal batean (ondo beroa egon behar du, plantxa bat balitz bezala), txipiroiak bi aldeetatik salteatuko ditugu, olio tanta batekin eta gatz pittin batekin. Sua itzali, eta prestatu dugun baratxuri olio-ozpina gehitu: hiru koilarakada. Ondoren, txipiak kukuluen gainean jarri plateretan. Zartaginean gelditu zaigun saldarekin ongi busti kukuluak. Bukatzeko, tipula goxatua ere banatu plater guztietan.

Sareko BERRIAzalea:

Irakurri berri duzun edukia eta antzekoak zure interesekoak badira, eskari bat egin nahi dizugu: Berria diruz babestea.

Zuk eta zure gisako sareko milaka irakurlek egindako ekarpenarekin, eduki gehiago eta hobeak sortuko ditugu. Eta, zuekin osatutako komunitateari esker, publizitateak eta erakundeen laguntzek bermatzen ez diguten bideragarritasuna lortuko dugu.

Euskarazko kazetaritza libre, ireki eta konprometitua eskaini nahi dizugu egunero; bizi zaren munduaren eta garaiaren berri ematen segitu.

Albiste gehiago

 ©IÑIGO URIZ / FOKU

«Denok dugu atera nahi duen artista bat barruan»

Itsaso Jauregi

Artista izatearen inguruan hitz egin du Intxustak, baita CG Arte dendaren bilakaeraz ere: «Arreta handia eskaini behar zaio egunerokoari, eboluzioan ez galtzeko; beti adi egon behar duzu».
 ©ANDONI CANELLADA / @FOKU

«Elebitasunaren kontrako iritziek ez dute zerikusirik zientziarekin»

Iker Tubia

Elebidun batek garun isuri bat duenean, hizkuntza bakarra erabili ohi da afasia tratatzeko. Hori aldatu nahi du Blanco-Elorrietak. Elebidunen burmuinaren funtzionamendua ikertzen dihardu.

Astekaria

Asteko gai hautatuekin osatutako albiste buletina. Astelehenero, ezinbesteko erreportajeak, elkarrizketak, iritziak eta kronikak zure posta elektronikoan.

Iruzkinak kargatzen...

Izan BERRIAlaguna

Zure babes ekonomikoa ezinbestekoa zaigu euskarazko kazetaritza independente eta kalitatezkoa egiten segitzeko.