Albistea entzun

ERREZETA

Azalorea otarrainxka eta ziazerbekin

GORKA RUBIO / FOKU Tamaina handiagoan ikusi

Iker Markinez - Kuko jatetxea, Ormaiztegi

2019ko otsailak 23

OSAGAIAK 4 LAGUNENTZAT

Azalore 1.

Dozena bat otarrainxka.

Ziazerba sorta bat.

3 baratxuri ale.

Gatza.

Oliba olioa.

Irina.

1. Hasteko, azalorea garbitu, eta, labana baten laguntzaz, pusketa txikiak egin.

2. Orain, kazola bat urez bete, gatza bota, eta irakiten jarri behar da. Irakiten hastean, azalorea bota, eta 15-20 bat minutuz irakiten eduki; gero, uretatik atera, eta gorde.

3. Jarraian, otarrainxkak zuritu. Azalak eta buruak lapiko batean egosi, hamar bat minutuz. Ondoren, gorde.

4. Beste lapiko zabal batean, olio pixka bat jarri, eta hiru baratxuri aleak gehitu bertara, ondo xehatuak. Dantzan hastean, koilarakada bat irin gehitu, eta ongi nahastu.

5. Gero, otarrainxka saldaren pare bat burruntzalikada gehitu, baita gatz pittin bat ere. Irakiten mantendu pare bat minutuz. Lapiko berera ziazerba sorta gehitu, baita otarrainxkak ere. Guztia beste minutu batez egosten eduki, eta, jarraian, azalorea pusketatan gehitu.

6. Hiru-lau minuturen ondoren, zapore guztiak ongi nahastuko dira, eta, beraz, prest izango da platera zerbitzatzeko, barazkiekin eta saltsarekin batera.

Sareko BERRIAzalea:

Irakurri berri duzun edukia eta antzekoak zure interesekoak badira, eskari bat egin nahi dizugu: Berria diruz babestea.

Zuk eta zure gisako sareko milaka irakurlek egindako ekarpenarekin, eduki gehiago eta hobeak sortuko ditugu. Eta, zuekin osatutako komunitateari esker, publizitateak eta erakundeen laguntzek bermatzen ez diguten bideragarritasuna lortuko dugu.

Euskarazko kazetaritza libre, ireki eta konprometitua eskaini nahi dizugu egunero; bizi zaren munduaren eta garaiaren berri ematen segitu.

Albiste gehiago

 ©BERRIA

«Ibarruri oso harro sentitu zen beti bere euskal erroez»

Amaia Igartua Aristondo

Dolores Ibarruri 'Pasionaria'-ren biografia bat argitaratu berri du, haren artxibo pertsonalean oinarritutakoa: 'No pasarán'. XX. mendearen zati handi bat zeharkatzen du bizkaitarraren bizitzak.
EPICA ikerketan 2.872 metroko sakoneratik ateratako izotz lagina, 2002-2003an. ©LAURENT AUGUSTIN/CNRS PHOTOTHQUE

Izotzik zaharrena nahi dute

Jakes Goikoetxea

Beyond EPICA ikerketa proiektua Antartikan lanean ari da, izotza zulatu eta duela 1,5 milioi urtera arteko izotz lagina ateratzeko. Laginari esker, klimaren bilakaera ezagut dezakete.
Andres Urrutia euskaltzainburua eta Gaizka Aranguren kazetaria, <em>Ezina ekinez egina</em> saioan. ©BERRIA

Euskararen historiari buruzko saioa gaur ETB1en: 'Ezina ekinez egina'

Enekoitz Telleria Sarriegi

Gaizka Arangurenek aurkeztuko du. EITBk bat egingo du Euskararen Nazioarteko Egunarekin

Astekaria

Asteko gai hautatuekin osatutako albiste buletina. Astelehenero, ezinbesteko erreportajeak, elkarrizketak, iritziak eta kronikak zure posta elektronikoan.

Izan BERRIAlaguna

Zure babes ekonomikoa ezinbestekoa zaigu euskarazko kazetaritza independente eta kalitatezkoa egiten segitzeko.