Albistea entzun

ERREZETA

Shiitake txapelak plantxan, barazkiekin eta aurrautzarekin

JUAN CARLOS RUIZ / FOKU Tamaina handiagoan ikusi

Iker Markinez - Kuko jatetxea, Ormaiztegi

2019ko maiatzak 25

OSAGAIAK
Shiitake perretxikoen 4 txapel.
150 gramo leka.
Brokoli zati bat.
4 ale baratxuri.
4 arrautza.
Gatza.
Oliba olioa.

1. Lapiko batean ura ipini gatz pitin batekin, eta irakiten jarri. Lekak juliana erara moztu, eta lapiko horretan bertan egosi.
2. Hamar minutuz egosi ondoren, atera eta hoztu.
3. Ur eta lapiko berean, zati txikietan mozturiko brokolia egosi, beste hamar bat minutuz. Horiek ere atera eta hoztu.
4. Zartagin bat plantxa moduan erabili. Ongi berotu, eta shiitake txapelak horretan pasa, oliba olio tanta batekin eta gatz pittin batekin.
5. Lehenengo, alde batetik, bi edo hiru minutuz egin perretxikoak, eta, ondoren, buelta eman eta beste pare bat minutuz eduki. Plater batera pasatu.
6. Zartagin berean, aurrez egositako barazkiak pasatu su bizian. Baratxuri aleak ongi xehatu, eta zartaginera gehitu, oliba olio txorrotadatxo batekin.
7. Shiitake txapelen gainean barazkiak jarri.
8. Azkenik, arrautzak frijitu banan-banan, eta gainean jarri.
9. Errezeta honetarako, txukunago eta egokiagoa geldituko zaigu arrautza zuringoa banatu ondoren frijitzea, hau da, gorringoa bakarrik. Horrela, jaterakoan, gorringoan zuzenean barazkiekin nahastea lortuko dugu.

Sareko BERRIAzalea:

Irakurri berri duzun edukia eta antzekoak zure interesekoak badira, eskari bat egin nahi dizugu: Berria diruz babestea.

Zuk eta zure gisako sareko milaka irakurlek egindako ekarpenarekin, eduki gehiago eta hobeak sortuko ditugu. Eta, zuekin osatutako komunitateari esker, publizitateak eta erakundeen laguntzek bermatzen ez diguten bideragarritasuna lortuko dugu.

Euskarazko kazetaritza libre, ireki eta konprometitua eskaini nahi dizugu egunero; bizi zaren munduaren eta garaiaren berri ematen segitu.

Albiste gehiago

Bina Daigeler jantzi diseinatzailea ©Disney Plus

Balentziagari buruzko telesaila ekainaren 6tik urriaren 8ra grabatuko dute

Urtzi Urkizu

Euskal Herriko hainbat herritan eta hiritan egingo dituzte fikzioaren grabaketak. Telesaileko jantziez Bina Daigeler eta Pepo Ruiz Dorado arduratuko dira. Figurante bila hasi dira.

 ©EUSKO LEGEBILTZARRA

«El Salvadorren ez dago prentsa askatasun nahikorik»

Urtzi Urkizu

Eusko Legebiltzarrean izan da Dada Sanchez, El Salvadorko kazetarien aurkako jazarpenaren berri ematen. Azaldu duenez, herrialde horretako hamabi kazetari erbestera joan dira.
 ©DOM CAMPISTRON

Kaka lotsa: kaka koka

Ainize Madariaga

«Lantokian ezin dut kakarik egin, hau lotsa!». «Ikastolan ez dut sekula egiten, bertzeek ikus nazakete!». Kaka egitearen lotsa horri parkopresia deritzo. Emazteek gehiago pairatzen dute. Haurtzaroari hertsiki lotua da gaitz psikologiko hori, eta ondorio fisiologikoak dauzka, baina baditu aterabideak.

Astekaria

Asteko gai hautatuekin osatutako albiste buletina. Astelehenero, ezinbesteko erreportajeak, elkarrizketak, iritziak eta kronikak zure posta elektronikoan.

Iruzkinak kargatzen...

Izan BERRIAlaguna

Zure babes ekonomikoa ezinbestekoa zaigu euskarazko kazetaritza independente eta kalitatezkoa egiten segitzeko.