ERREZETA

Barazkiak batatarekin eta curryarekin

BERRIA Tamaina handiagoan ikusi

Iker Markinez -

2020ko maiatzak 23

OSAGAIAK 4 LAGUNENTZAT

Kuiatxo bat
2 piper berde
Tipula handi bat
2 baratxuri ale
Batata handi bat
Currya
Gatza
Oliba olioa

1. Tipula eta piper berdeak garbitu, eta juliana moduan moztu. Gaurko errezetarako, barazkiak lodi samar moztuko ditugu, eta juliana eran. Barazkiak, ongi nabaritzeko modukoak. Zartagin zabal batean, oliba olioa ipini, txorrotada bat, eta tipula eta piper berdeak su bizitan gorritzen jarri. Bitartean, kuiatxo laukietan moztu, eta zartaginean gehitu; baita baratxuri aleak ere, xehatuta. Nahastu, eta gatz pittin bat bota. Guztia hiru minutuz su bizian eduki. Gero, itzali, eta zartaginean gorde.

2. Lapiko txiki batean, oliba olioa berotzen jarri; frijitzeko adina. Batata zuritu, eta hori ere juliana eran moztu, lodi. Gero, lapikoan frijitu. Ondoren, olio soberakina kentzeko, sukaldeko papera duen erretilu batera atera. Gatz pittin bat ere bota.

3. Gehitu batata zartaginean ditugun beste barazkiei. Nahastu, eta pixka bat berotu berriz. Gero, gehitu curry hautsa; barazkiei zapore berezia emango die, oso bestelakoa. Ondoren, zerbitzatu platerean, argazkian ikusten den moduan, osagai guztiak plateraren erdi-erdian kokatuz. Barazki panaxea izango balitz bezala.

4. Kontuan hartu plater honek joko handia emango digula, ez bakarrik plater nagusi gisa, baita arrain edo haragi plater bati laguntzeko moduan ere.

Irakurle agurgarria:

Honaino iritsi zarenez, eskaera bat egin nahi dizugu: irakurtzen ari zaren edukia eta egunkaria babestea, konpromiso ekonomikoa hartuz. Publizitatea eta erakundeen diru-laguntzak ez dira nahikoa BERRIAren etorkizuna bermatzeko. Sarean eskaintzen dizugun edukia irakurtzen duzuen milaka irakurleek proiektuari ekarpena eginda, urrutira iritsiko ginateke.

Kazetaritza libre, ireki eta independentea egin nahi dugu euskaldunontzat. Euskaraz informatzea delako gure eginkizuna, eta zure eskubidea.Lagun gaitzazu bide horretan. Idatzi gurekin etorkizuna. Geroa zugan.

Martxelo Otamendi
BERRIAko zuzendaria

Izan zaitez BERRIAlaguna

Albiste gehiago

 ©MAIALEN ANDRES / FOKU - BERRIA

Komunitate bati, zuzenean

Iker Tubia

Twitch sare sozialak euskara hizkuntza gisa onartzeko eskatu dute 4.000 lagunek. Komunitateari zuzenekoak eskaintzeko baliagarria da plataforma, eta bideo jokoengatik ezaguna egin zen, baina denetariko jarduerak ikus daitezke bertan. Euskaraz geroz eta gehiago ari dira twitzlariak.

 ©GORKA RUBIO / FOKU

«Atmosfera berezia sortzen saiatzen gara»

Olatz Enzunza Mallona

'Kateak' diskoa aurkezten ari da Jon Gurrutxaga. Gospela, bluesa, folka eta pop-rocka modu pertsonalean azaleratu ditu elgoibartarrak. Zuzeneko emanaldietan, Urbil Artolarekin batera ari da elkarlanean.
 ©LUIS JAUREGIALTZO / FOKU

«Kulturaren memoria dibulgazio bidez eman behar da»

Urtzi Urkizu

ETB1ek gaur gauean emango du 'Izan ginelako' saioaren hirugarren atala; azkena, «oraingoz». Memoria historikoarekin lotutako hiru istoriotan, «bitartekari» aritu da Ariztondo.

Astekaria

Asteko gai hautatuekin osatutako albiste buletina. Astelehenero, ezinbesteko erreportajeak, elkarrizketak, iritziak eta kronikak zure posta elektronikoan.