Albistea entzun

ERREZETA

Barazki eta gazta entsalada epela

BERRIA Tamaina handiagoan ikusi

Iker Markinez - Kuko Jatetxea, Ormaiztegi

2020ko irailak 19

OSAGAIAK LAU LAGUNENTZAT
Letxuga 1
200 gramo leka
2 azenario
Tipula 1
Ziazerba sorta bat
Kuia txiki 1
Behi gazta freskoa
Zereal ogia
Kurri hautsa
Oliba olio birjina
Ozpina
Gatza 

1. Lehen pausoan, barazki guztiak garbitu, zuritu eta juliana finean moztu.

2. Lapiko edo zartagin zabal batean oliba txorrotada bat bota eta ongi bero dagoenean barazkiak gehitu (ziazerba izan ezik). Gatz pittin bat bota, eta su bizian bost bat minutuz mantendu, barazkiak etengabe mugituz wok baten anztera. Bost bat minuturen ondoren ziazerba hostoak gehitu; bi minutu gehiago mantendu, kurria gehitu eta ondoren sua itzali.

3. Letxuga garbitu eta lehortu. Hori ere juliana moduan moztu. Gorde.

4. Labea berotzen jarri grill moduan, bero indar guztiaz. Bitartean labeko erretiluan zereal ogia xaflatan moztu eta bertan ipini. Ogi puska bakoitzaren gainean behi gazta zati bat jarri. Labea beroa dagoenean erretilua sartu eta bertan hiru bat minutuz eduki, gazta biguntzen hasten den arte, gutxi gorabehera.

5. Azkenik, platera osatzeko, erretilu zabal batean lehenik barazki epelak jarri erretiluaren bueltan, erdian letxuga hostoak, hosto horiei gatza eta olio-ozpinak gehituta. Gero, labetik atera ditugun ogi eta gazta xaflak entsalada epelaren bueltan jarri.

Irakurle agurgarria:

Honaino iritsi zarenez, eskaera bat egin nahi dizugu: irakurtzen ari zaren edukia eta egunkaria babestea, konpromiso ekonomikoa hartuz. Publizitatea eta erakundeen diru-laguntzak ez dira nahikoa BERRIAren etorkizuna bermatzeko. Sarean eskaintzen dizugun edukia irakurtzen duzuen milaka irakurleek proiektuari ekarpena eginda, urrutira iritsiko ginateke.

Kazetaritza libre, ireki eta independentea egin nahi dugu euskaldunontzat. Euskaraz informatzea delako gure eginkizuna, eta zure eskubidea.Lagun gaitzazu bide horretan. Idatzi gurekin etorkizuna. Geroa zugan.

Martxelo Otamendi
BERRIAko zuzendaria

Izan zaitez BERRIAlaguna

Albiste gehiago

 ©IDOIA ZABALETA / FOKU

«Niretzat pasio bat da, eta, datorrena datorrela, idazten jarraituko dut»

Olaia L. Garaialde

Osasungintza eta poesia uztartu ditu Azkargortak 'Eripoemia' poesia bilduman; besteak beste, heriotzaz eta denboraren joanaz idatzi du: «Gorputzaren kanpoko aldetik barrurako bidaia egin nahi nuen».
Donibane Lohizuneko Paul Jovet baratze botanikoa. 2,5 hektarea ditu lorategiak, eta itsasotik 50 metroko altuera duen Erromardiko hondartzaren itsaslabarrean dago. ©JON URBE / FOKU

Naturarekin zuzenean batzeko aukera

Ane Markina Auzmendi

Udan hamaika plan egin daitezke, eta horietako bat Euskal Herriko lorategi botanikoak bisitatu eta ezagutzea izan daiteke.

Udaletxe azpiko arkua herriko sarrera nagusia zen Erdi Aroan. ©JON URBE / FOKU

Kaxkoaren ondarea

Olatz Esteban Ezkati

Hernaniko erdigunea paseo atsegina da Erdi Aroaren zaleentzat. Eraikin esanguratsuak eta historiaz beteriko kaleak topa daitezke han
Mikel Gurrearen <em>Heltzear</em> laburreko irudi bat. ©IRUSOIN

Astekaria

Asteko gai hautatuekin osatutako albiste buletina. Astelehenero, ezinbesteko erreportajeak, elkarrizketak, iritziak eta kronikak zure posta elektronikoan.