ERREZETA

Barazki eta gazta entsalada epela

BERRIA Tamaina handiagoan ikusi

Iker Markinez - Kuko Jatetxea, Ormaiztegi

2020ko irailak 19

OSAGAIAK LAU LAGUNENTZAT
Letxuga 1
200 gramo leka
2 azenario
Tipula 1
Ziazerba sorta bat
Kuia txiki 1
Behi gazta freskoa
Zereal ogia
Kurri hautsa
Oliba olio birjina
Ozpina
Gatza 

1. Lehen pausoan, barazki guztiak garbitu, zuritu eta juliana finean moztu.

2. Lapiko edo zartagin zabal batean oliba txorrotada bat bota eta ongi bero dagoenean barazkiak gehitu (ziazerba izan ezik). Gatz pittin bat bota, eta su bizian bost bat minutuz mantendu, barazkiak etengabe mugituz wok baten anztera. Bost bat minuturen ondoren ziazerba hostoak gehitu; bi minutu gehiago mantendu, kurria gehitu eta ondoren sua itzali.

3. Letxuga garbitu eta lehortu. Hori ere juliana moduan moztu. Gorde.

4. Labea berotzen jarri grill moduan, bero indar guztiaz. Bitartean labeko erretiluan zereal ogia xaflatan moztu eta bertan ipini. Ogi puska bakoitzaren gainean behi gazta zati bat jarri. Labea beroa dagoenean erretilua sartu eta bertan hiru bat minutuz eduki, gazta biguntzen hasten den arte, gutxi gorabehera.

5. Azkenik, platera osatzeko, erretilu zabal batean lehenik barazki epelak jarri erretiluaren bueltan, erdian letxuga hostoak, hosto horiei gatza eta olio-ozpinak gehituta. Gero, labetik atera ditugun ogi eta gazta xaflak entsalada epelaren bueltan jarri.

Goizeko buletina

BERRIAren papereko edizioaren gai nagusiak biltzen ditu egunero (astelehenetan salbu). Goizean goiz iristen da zure posta elektronikora.

Albiste gehiago

Errigorako kideak eta Mendigorriko familiak, atzo, kanpaina berriaren aurkezpenean. ©IDOIA ZABALETA / FOKU

Otarre bete hats euskararentzat

Ion Orzaiz

Aurtengo kanpaina aurkeztu du Errigorak Mendigorrian, D eredua eskatzen duten familiek lagunduta. Tokian tokiko proiektuak sustatuko dituzte, 'Agerraldia' izeneko egitasmoaren bidez.
 ©IÑIGO URIZ / FOKU

«Belaunaldi bakoitzean izan da jendea aurrera jotzeko»

Iker Tubia

Oharkabean hasi zen mikrofonoen aurrean solasean eta kazetaritzaren munduan murgiltzen. Beti izan du non idatzi, eta horrek itzultzaile lanerako trebatzeko aukera eman dio. Etxean jasotako euskaltzaletasuna izan du ipar.
Euskarazko telesailek 30 urte (IV): 'Goenkale' osteko aroa

'Go!azen' izan da salbuespena

Urtzi Urkizu

ETBk 'Goenkale' kentzea erabaki zuenean, 'Aitaren etxea' grabatu zuten; gero, 'Eskamak kentzen'. Hiru urte eta erdiko «basamortua» iritsi zen, iaz 'Ihesaldia' estreinatu zuten arte.

Irakurle agurgarria:

Honaino iritsi zarenez, eskaera bat egin nahi dizugu: irakurtzen ari zaren edukia eta egunkaria babestea, konpromiso ekonomikoa hartuz. Publizitatea eta erakundeen diru-laguntzak ez dira nahikoa BERRIAren etorkizuna bermatzeko. Sarean eskaintzen dizugun edukia irakurtzen duzuen milaka irakurleek proiektuari ekarpena eginda, urrutira iritsiko ginateke.

Kazetaritza libre, ireki eta independentea egin nahi dugu euskaldunontzat. Euskaraz informatzea delako gure eginkizuna, eta zure eskubidea.Lagun gaitzazu bide horretan. Idatzi gurekin etorkizuna. Geroa zugan.

Martxelo Otamendi
BERRIAko zuzendaria

Izan zaitez BERRIAlaguna

Izan zaitez BERRIAlaguna

BERRIAlagunei esker eskaintzen dugu balioz osatutako informazioa. Egizu ekarpena gure eginkizunarekin segi dezagun.

Izan zaitez BERRIAlaguna