Albistea entzun

ERREZETA

Barazki eta gazta entsalada epela

BERRIA Tamaina handiagoan ikusi

Iker Markinez - Kuko Jatetxea, Ormaiztegi

2020ko irailak 19

OSAGAIAK LAU LAGUNENTZAT
Letxuga 1
200 gramo leka
2 azenario
Tipula 1
Ziazerba sorta bat
Kuia txiki 1
Behi gazta freskoa
Zereal ogia
Kurri hautsa
Oliba olio birjina
Ozpina
Gatza 

1. Lehen pausoan, barazki guztiak garbitu, zuritu eta juliana finean moztu.

2. Lapiko edo zartagin zabal batean oliba txorrotada bat bota eta ongi bero dagoenean barazkiak gehitu (ziazerba izan ezik). Gatz pittin bat bota, eta su bizian bost bat minutuz mantendu, barazkiak etengabe mugituz wok baten anztera. Bost bat minuturen ondoren ziazerba hostoak gehitu; bi minutu gehiago mantendu, kurria gehitu eta ondoren sua itzali.

3. Letxuga garbitu eta lehortu. Hori ere juliana moduan moztu. Gorde.

4. Labea berotzen jarri grill moduan, bero indar guztiaz. Bitartean labeko erretiluan zereal ogia xaflatan moztu eta bertan ipini. Ogi puska bakoitzaren gainean behi gazta zati bat jarri. Labea beroa dagoenean erretilua sartu eta bertan hiru bat minutuz eduki, gazta biguntzen hasten den arte, gutxi gorabehera.

5. Azkenik, platera osatzeko, erretilu zabal batean lehenik barazki epelak jarri erretiluaren bueltan, erdian letxuga hostoak, hosto horiei gatza eta olio-ozpinak gehituta. Gero, labetik atera ditugun ogi eta gazta xaflak entsalada epelaren bueltan jarri.

Sareko BERRIAzalea:

Irakurri berri duzun edukia eta antzekoak zure interesekoak badira, eskari bat egin nahi dizugu: Berria diruz babestea.

Zuk eta zure gisako sareko milaka irakurlek egindako ekarpenarekin, eduki gehiago eta hobeak sortuko ditugu. Eta, zuekin osatutako komunitateari esker, publizitateak eta erakundeen laguntzek bermatzen ez diguten bideragarritasuna lortuko dugu.

Euskarazko kazetaritza libre, ireki eta konprometitua eskaini nahi dizugu egunero; bizi zaren munduaren eta garaiaren berri ematen segitu.

Irizpidea duzulako. Giroan zabiltzalako.

Zuk badakizulako.

Albiste gehiago

Orein arrek orein emeak erakartzen dituzte orroekin eta adarrekin; adibidez, Gasteizko Salburua parkean. ©RAUL BOGAJO / FOKU

Orein arrak, norgehiagoka

Amaia Ramirez de Okariz Kortabarria

Oreinen marrualdiaz gozatzeko bisitak egiten dituzte Gasteizko Salburua parkean udazkena iristearekin batera. Animalia horien ugaltzea da aldi honetako helburu nagusia.
 ©OSKAR MATXIN EDESA / FOKU

«Grabatua beti erronka berriak planteatzen dituen diziplina bat da»

Amaia Igartua Aristondo

Unibertsitatean izan zuen grabatuaren teknikaren berri, eta, harrezkero, hura jorratu izan du gehien. 2010ean Bilbon La Taller gunea sortu zuenetik, dibulgatzailea da batez ere, sortzailea bainoago. «Orain, hori da nire proiektu artistikoa».
Kritika soziala egiten duen komedia bat. ©SERIESLAND

Umorezkoak, euskaraz ere bai

Urtzi Urkizu

Seriesland nazioarteko jaialdia bihar hasiko da, Bilbon. Lau websail euskaraz ikusi ahalko dira

Astekaria

Asteko gai hautatuekin osatutako albiste buletina. Astelehenero, ezinbesteko erreportajeak, elkarrizketak, iritziak eta kronikak zure posta elektronikoan.

Izan BERRIAlaguna

Irizpidea duzulako. Giroan zabiltzalako.

Zuk badakizulako.

Egin BERRIAlaguna