Albistea entzun

ERREZETA

Onddo eta ziza horiak plantxan

JON URBE / FOKU Tamaina handiagoan ikusi

Iker Markinez - Kuko Jatetxea

2020ko urriak 17 - Ormaiztegi

OSAGAIAK 4 LAGUNENTZAT
3 onddo.
Dozena bat ziza hori.
2 tipula gozo.
3 baratxuri ale.
Arrautza.
Gatza.
Oliba olioa.

1. Tipulekin hasiko gara: zuritu, eta laukietan moztu. Lapiko batean, jarri olio zorrotada batekin hamabost minutuz erregosten, su ertainean, gatz pixka batekin. Ondoren, gorde.
2. Bitartean, onddoak garbitu: labanaren puntarekin pixka bat txortena zuritu, eta, traputxo busti baten laguntzaz, ongi garbitu txapelak banan-banan; ondoren, xafletan moztu. Ziza horiak ere berdin garbitu. Horiek xafletan moztu beharrean, erditik moztu, edo handiak izanez gero, laurdenetan.
3. Zartagin bat sutan jarri, oliorik gabe; ongi beroa dagoenean, onddo xaflak hirunaka edo launaka bertan jarri, gatz pittin batekin eta olio pixka batekin. Minutu baten ondoren, buelta eman, eta beste minutu batez mantendu. Hortik labeko erretilu batera pasatu. Horrela egin onddo xafla guztiekin, baita ziza puskekin ere. Orain, baratxuri aleak zuritu, eta puska txikietan moztu. Ziza eta onddoen gainean banandu baratxuriak. Labean, aurrez berotua, 250 graduan sartu, hiru bat minutuz.
4. Bitartean, arrautzak frijituko ditugu, pertsona bakoitzarentzat bat.
5. Azkenik, labetik atera, eta plateretan jarriko ditugu, plateren bueltan, erdian tipula goxatua eta tipularen gainean arrautza frijitua. Ondoren, labeko erretiluan dugun salda plateraren gainetik banandu.
Giro ederra horrelako platera dastatzeko!

Sareko BERRIAzalea:

Irakurri berri duzun edukia eta antzekoak zure interesekoak badira, eskari bat egin nahi dizugu: Berria diruz babestea.

Zuk eta zure gisako sareko milaka irakurlek egindako ekarpenarekin, eduki gehiago eta hobeak sortuko ditugu. Eta, zuekin osatutako komunitateari esker, publizitateak eta erakundeen laguntzek bermatzen ez diguten bideragarritasuna lortuko dugu.

Euskarazko kazetaritza libre, ireki eta konprometitua eskaini nahi dizugu egunero; bizi zaren munduaren eta garaiaren berri ematen segitu.

Albiste gehiago

Mirari Martiarena eta Idoia Torregarai ©Gorka Ruio / Foku

Martiarena eta Torregarai ‘Harpa jotzen’ ibiliko dira podcast batean

Urtzi Urkizu

EITBk astelehenean estreinatuko du umorezko podcasta. Zortzi atal izango dira, eta bakoitzean gonbidatu batekin gai zehatz baten inguruan mintzatuko dira.

 ©MARISOL RAMIREZ / FOKU

«Surfaren klixeak desegitea oso zaila da»

Enekoitz Telleria Sarriegi

Lopez de Gereñuk bere pasioetako bi uztartu ditu aurreneko aldiz: artea eta surfa. 'Surf Like You Are, Live Like You Surf' erakusketa jarri du Bilboko Itsasmuseumen. Erretratuak paperezko poltsetan egiten ditu.
Aleix Garrido dronearekin grabatzen. ©ALEIX GARRIDO

Hegan egitearen antzekoena?

Unai Etxenausia

Oraindik ere gerretan erabiltzen dira, baina oso bestelakoa da jende askok droneari ematen dion erabilera. Aisialdirako jarduera bat izateaz gain, eguneroko lanaren parte bihurtu da askorentzat. Legedia zorroztu da, eta baimen bereziak eskuratu behar dira arazo barik gidatu ahal izateko.

Toni Collette aktorea, <em>The Power</em> telesailaren irudi batean. Sari nagusia irabazteko hautagaietako bat da Lillen. ©AMAZON

Series Mania jaialdiko edukiak Iparraldean ikusgai, sarean

Urtzi Urkizu

Lillera joan gabe, lehian diren telesailak ikusi ahalko dira plataforma batean. Martxoaren 17tik 24ra egingo dute nazioarteko jaialdia

Astekaria

Asteko gai hautatuekin osatutako albiste buletina. Astelehenero, ezinbesteko erreportajeak, elkarrizketak, iritziak eta kronikak zure posta elektronikoan.

Iruzkinak kargatzen...