Albistea entzun

ERREZETA

Txekor masailak saltsan

KUKO JATETXEA Tamaina handiagoan ikusi

Iker Markinez - Kuko jatetxea, Ormaiztegi

2022ko urtarrilak 22

OSAGAIAK 4 LAGUNENTZAT
Kilo bat txekor masail.
200 g txanpiñoi.
3 tipula.
2 azenario.
3 baratxuri ale.
Litro erdi ardo beltz.
Gatza.
Oliba olioa.
Piper hauts beltza.
Kremarako:
Kuia zati bat.
Basokada erdi esne gain.

1. Lapiko zabal bat sutan ipini, eta ongi berotzen denean, bertan txekor masailak frijitu, olio txorrotada batekin. Gatza eta piper hautsa gehitu.

2. Bitartean, barazki guztiak zuritu eta garbitu. Pusketa txikitan moztu. Txekor masailak ongi gorrituak daudenean, barazki guztiak lapiko horretara gehitu, eta su ertainean barazkiak ere gorritu arte mantendu. 15 bat minutuz gutxi gorabehera.

3. Ardo beltza gehitu. Beste ordu erdiz irakiten eduki, eta ura gehitu, masailak estali arte. Beste 50 bat minutuz irakin, oraingoan su motelean. Epeltzen utzi, eta txekor masailak beste lapiko batera pasatu. Irabiagailu eta txinoaren laguntzaz, barazkiak pasatu, eta masailen lapikora bota.

4. Zartagin batean, txanpiñoiak bost bat minutuz oliba olio txorrotada batekin erregosi, eta txekor masailen lapikora gehitu. Poliki, su motelean, guztia mantendu, txekor masailak erabat bigunak daudela ikusi arte.

5. Kremarako, kuiari azala ongi kendu, puskatan moztu, eta lapiko txiki batean esne gain basokada erdia gehitu, beste basokada erdi bat ur, gatza eta piper hautsa. Irakiten hastean, kuia gehitu eta 20 bat minutuz irakiten mantendu. Ondoren, irabiagailuarekin krema lortu.

6. Platereratzeko, haragi xafla pare bat plater erdian jarri, saltsa eta txanpiñoiekin, eta inguruan lagungarri bezala kuia krema pixka bat.

Sareko BERRIAzalea:

Irakurri berri duzun edukia eta antzekoak zure interesekoak badira, eskari bat egin nahi dizugu: Berria diruz babestea.

Zuk eta zure gisako sareko milaka irakurlek egindako ekarpenarekin, eduki gehiago eta hobeak sortuko ditugu. Eta, zuekin osatutako komunitateari esker, publizitateak eta erakundeen laguntzek bermatzen ez diguten bideragarritasuna lortuko dugu.

Euskarazko kazetaritza libre, ireki eta konprometitua eskaini nahi dizugu egunero; bizi zaren munduaren eta garaiaren berri ematen segitu.

Albiste gehiago

Inauterien aurrekari gisa, kaldereroak atera ziren atzo Donostiako hainbat auzotan. Grosen, zartaginari joka aritu ziren makina bat lagun. ©MAIALEN ANDRES / FOKU

Zorion kalderero denoi

Urtzi Urkizu

Santa Ageda bezperarekin bat egin dute Donostiako kaldereroek. Grosen urte asko daramatzaten kaldereroak eta hasiberriak aritu dira zartaginari jo eta jo, musikaren erritmoan.
 ©ENDIKA PORTILLO / FOKU

«Garbitzailea ezinbestekoa da ospitale batek ondo funtzionatu dezan»

Unai Etxenausia

Urte luzeak eman zituen Lorenzok Gasteizko Santiago ospitaleko gela guztiak garbitzen. «Lan gogorra» izan arren, goxo oroitzen ditu korridore horietan bere lankideekin batera pasatutako orduak eta haiengandik jasotako tratua.
<em>Te falta un Teleberri</em> saio berria. ©ETB

Astekaria

Asteko gai hautatuekin osatutako albiste buletina. Astelehenero, ezinbesteko erreportajeak, elkarrizketak, iritziak eta kronikak zure posta elektronikoan.

Iruzkinak kargatzen...

Izan BERRIAlaguna

Zure babes ekonomikoa ezinbestekoa zaigu euskarazko kazetaritza independente eta kalitatezkoa egiten segitzeko.