Albistea entzun

ERREZETA

Txekor isatsak saltsan

JAIZKI FONTANEDA / FOKU Tamaina handiagoan ikusi

Iker Markinez - Kuko Jatetxea, Ormaiztegi

2022ko ekainak 4

OSAGAIAK 4 LAGUNENTZAT

Txekorraren 2 isats, puskatan moztuak.
Porru 1.
3 tipula.
2 azenario.
4 baratxuri ale.
Piperbeltz ale batzuk.
3/4 litro ardo beltz.
Porto basokada 1.
Oliba olioa.
Gatza.

1. Lapiko handi bat su bizian berotzen jarri. Jarraian, txekor isatsen puskak bertan jarri, eta oliba olio txorrotada bat bota, baita gatz pittin bat ere. Su bizian mantendu 4 minutuz alde batetik, eta gorritzean, bestetik beste 4 minutuz. Bitartean, barazkiak garbitu —porrua, tipula, azenarioa eta baratxuri aleak—, zuritu eta pusketatan moztu. Isats puskak ondo gorrituta dauzkagunean, barazki guztiak lapikora gehitu, sua moteldu, eta 15 minutuz erregosi. Porto basokada bat gehitu, eta ardo beltza ere bai. Horrekin batera, piperbeltz aleak gehitu, eta sua bizitu. Ardoaren alkohol soberakina guztiz lurrintzeko, gutxi gorabehera 20 bat minutuz irakiten mantendu. Lapikoko salda kantitatea erdira murriztu arte.

2. Ura gehitu lapikora, isats puskak erabat estali arte. Ondoren, 2 ordu inguruz irakiten mantendu, —isatsaren xamurtasunaren arabera, denbora gehixeago edo gutxixeago izan daiteke—. Isats puskak lapikotik erretilu batera atera. Orain, lapikoan duguna txinoaren laguntzaz pasatu, eta gatzez nola dagoen dastatu. Salda fina gelditu bada, denbora gehixeagoz irakiten mantendu, pixka bat loditu arte.

3. Bukatzeko, haragia saltsarekin plateretan banatu eta dastatzea besterik ez zaigu gelditzen.

Sareko BERRIAzalea:

Irakurri berri duzun edukia eta antzekoak zure interesekoak badira, eskari bat egin nahi dizugu: Berria diruz babestea.

Zuk eta zure gisako sareko milaka irakurlek egindako ekarpenarekin, eduki gehiago eta hobeak sortuko ditugu. Eta, zuekin osatutako komunitateari esker, publizitateak eta erakundeen laguntzek bermatzen ez diguten bideragarritasuna lortuko dugu.

Euskarazko kazetaritza libre, ireki eta konprometitua eskaini nahi dizugu egunero; bizi zaren munduaren eta garaiaren berri ematen segitu.

Albiste gehiago

 ©MICHEL OCELOT

«Zuei on egitean datza ene ofizioa»

Ainize Madariaga

'Le Pharaon, Le beau sauvage et la Princesse' animazio film berria aurkeztuko du Ocelotek bihar Baionan. Zati bat Egiptoko marrazki lauak animatuz egin du. Kiriku pertsonaiak egin zuen ezagun Ocelot.
 ©GORKA RUBIO / FOKU

«Zientzialariek lehen lerroan jarri behar dute, ekintzaile izan»

Jakes Goikoetxea

Zientzialariak laborategietatik mobilizazioetara pasatzea nahi du Scientist Rebellionek, klima larrialdiaren kontra eredu izateko eta egoeraren larritasuna gizartera iristeko.
Malen Altuna eta Aitziber Grados, grabaketan. ©OIHANE ALONSO ESCUDERO

Umorea eta entretenimendua Gaztea irratiaren podcast berrian

Olatz Silva Rodrigo

'Benetan zabiz?' podcasta estreinatu du EITBko irratiak. Aitziber Grados Muñoa eta Malen Altuna Biteri dira aurkezleak

Astekaria

Asteko gai hautatuekin osatutako albiste buletina. Astelehenero, ezinbesteko erreportajeak, elkarrizketak, iritziak eta kronikak zure posta elektronikoan.

Iruzkinak kargatzen...