Albistea entzun

ERREZETA

Muskuiluak lurrunetan ozpin olioarekin

BERRIA Tamaina handiagoan ikusi

Iker Markinez - Sukaldaria

2022ko azaroak 26

OSAGAIAK
4 LAGUNENTZAT

Kilo bat muskuilu.
Ozpin oliorako:
Bi baratxuri.
Tipulin bat.
Piper gorri bat.
Gatza.
Oliba olioa.
Ozpina.

1. Lehenik, ozpin olioa prestatuko dugu. Horretarako, moztu hiru barazkiak karratu txikietan. Jarri ontzi batean, gehitu gatz pitin bat, lau koilarakada ozpin eta dozena bat koilarakada oliba olio. Guztia ongi nahastu eta gorde.

2. Muskuiluak ongi garbitu. Kendu dituen iletxoak.

3. Jarri lapiko bat sutan, lapikora ezer bota gabe. Jarraian, gehitu muskuiluen herena. Estali taparekin eta utzi hiru minutuan, beren lurrunetan egosten, guztiak ireki arte. Ondoren, atera lapikoko muskuiluak erretilu batera, eta lapikoa berriz sutan jarri. Muskuiluen beste heren bat gehitu eta jarraitu aurreko urrats guztiak. Horrela, muskuilu guztiak ireki arte.

4. Garrantzitsua da urrats hori ongi jarraitzea. Bestela, muskuilu guztiak batera egiten baditugu, batzuk azkar irekiko dira eta beste batzuk, berriz, geroago. Ondorioz, muskuilu batzuk oso egosiak aterako dira. Multzo txikietan eginez gero, hori saihestuko dugu.

5. Erretiluan irekita dauden muskuiluak eskuarekin guztiz ireki, eta kendu hutsik geratzen den oskola. Gainerakoak jarri erretilu zabal batean, denak errenkadan. Ozpin olioz ongi busti eta segituan prest izango ditugu dastatzeko. Hotzak ere jan ditzakegu, baina egosi berritan ozpin olioztatuz gero, izugarrizko zaporea nabarituko dugu.

Sareko BERRIAzalea:

Irakurri berri duzun edukia eta antzekoak zure interesekoak badira, eskari bat egin nahi dizugu: Berria diruz babestea.

Zuk eta zure gisako sareko milaka irakurlek egindako ekarpenarekin, eduki gehiago eta hobeak sortuko ditugu. Eta, zuekin osatutako komunitateari esker, publizitateak eta erakundeen laguntzek bermatzen ez diguten bideragarritasuna lortuko dugu.

Euskarazko kazetaritza libre, ireki eta konprometitua eskaini nahi dizugu egunero; bizi zaren munduaren eta garaiaren berri ematen segitu.

Albiste gehiago

Paco Rabanne, 2004ko argazki batean. / ©Montserrat T. Diez, EFE

Paco Rabanne diseinatzaile pasaitarra hil da

Edu Lartzanguren

Bretainiako etxean zendu da, 88 urterekin. Frankismoak erbesteraturikoen errefuxiatu kanpalekuetatik pasa zen, eta modaren inperio bat sortu zuen.

Emari jokoa ©EMARI

Emari: erreferenteak diren emakumeen inguruan ikasteko jokoa

Isabel Jaurena

Egunero, emakume baten izena asmatu behar dute erabiltzaileek, eta horretarako bost arrasto izanen dituzte.

 ©GORKA RUBIO / FOKU

«Bortxaketa salatzeko erabili dut musika»

Ane Insausti Barandiaran

'Medusa' izeneko EPa sortu du AyVeek, jasan zuen bortxaketa eta ondoren bizi izandakoak kontatzeko. Haren hitza zalantzan jarri zutela salatu du, eta ingurukoen babesari esker egin duela aurrera.
ETB1eko <em>Go!azen</em> telesaileko aktore gazteak. ©ETB

Hiru haurretik batek ikusi du aurten 'Go!azen' ostiraletan ETBn

Urtzi Urkizu

ETB1eko telesailaren denboraldia gaur amaituko da. Kontzertuek maiatzera arte jarraituko dute

Astekaria

Asteko gai hautatuekin osatutako albiste buletina. Astelehenero, ezinbesteko erreportajeak, elkarrizketak, iritziak eta kronikak zure posta elektronikoan.

Iruzkinak kargatzen...