Albistea entzun

ERREZETA

Garbantzu eta kuskus entsalada

BERRIA Tamaina handiagoan ikusi

Iker Markinez -

2020ko ekainak 6 - Kuko jatetxea, Ormaiztegi

OSAGAIAK 4 LAGUNENTZAT
200 g garbantzu egosi.
200 g kuskus.
3 pikillo piper.
Piper berde 1.
2 tipulin.
Azenario 1.
Ahuakate 1.
Limoi 1.
Gatza eta oliba olioa.

1. Lehenik, garbantzuak egosiko ditugu; horretarako, azenario eta tipularekin batera egostea litzateke egokiena. Ondoren, hoztu. Egosketa horretatik lortzen dugun salda, beste egun batean, zopa eder bat egiteko ere erabil dezakegu. Beste aukera bat izan daiteke aurreko egun batean sobratutako garbantzuak errezeta honetarako erabiltzea.
2. Kuskusa egosteko, lehenik, neurtu 200 g horiek kikara edo ontzi txiki batean noraino iristen diren. Ondoren, erretilu batera pasatu. Jarraian, ura egosten jarri, baina neurtzeko erabili dugun katiluaren neurria halako bi. Urari gatz pittin bat eta oliba olio txorrotada bat bota, eta irakiten jarri. Irakin betean dagoenen, kuskusa dugun ontzira gehitu ura, eta, bizkor-bizkor, sukaldeko filmarekin ontzia ongi estali. Horrela, lurrinaren bidez egingo da kuskusa.
3. Ahuakatea zuritu, eta karratu txikietan moztu. Tipulinarekin, pikillo piperrekin eta berdeekin ere gauza bera egin.
4. Platereratzeko, kuskusa plateraren erdian jarri, bueltan garbantzu egosien aleak, eta guztiaren gainetik barazkiak zabaldu. Azkenik, oliba olio txorrotada bat gehitu, eta baita limoi erdi baten zukua ere. Nahiz izanez gero, ukitu exotikoa emateko, curry hauts pittin bat ere gehitu diezaiokegu.

Sareko BERRIAzalea:

Irakurri berri duzun edukia eta antzekoak zure interesekoak badira, eskari bat egin nahi dizugu: Berria diruz babestea.

Zuk eta zure gisako sareko milaka irakurlek egindako ekarpenarekin, eduki gehiago eta hobeak sortuko ditugu. Eta, zuekin osatutako komunitateari esker, publizitateak eta erakundeen laguntzek bermatzen ez diguten bideragarritasuna lortuko dugu.

Euskarazko kazetaritza libre, ireki eta konprometitua eskaini nahi dizugu egunero; bizi zaren munduaren eta garaiaren berri ematen segitu.

Albiste gehiago

Mirari Martiarena eta Idoia Torregarai ©Gorka Ruio / Foku

Martiarena eta Torregarai ‘Harpa jotzen’ ibiliko dira podcast batean

Urtzi Urkizu

EITBk astelehenean estreinatuko du umorezko podcasta. Zortzi atal izango dira, eta bakoitzean gonbidatu batekin gai zehatz baten inguruan mintzatuko dira.

 ©MARISOL RAMIREZ / FOKU

«Surfaren klixeak desegitea oso zaila da»

Enekoitz Telleria Sarriegi

Lopez de Gereñuk bere pasioetako bi uztartu ditu aurreneko aldiz: artea eta surfa. 'Surf Like You Are, Live Like You Surf' erakusketa jarri du Bilboko Itsasmuseumen. Erretratuak paperezko poltsetan egiten ditu.
Aleix Garrido dronearekin grabatzen. ©ALEIX GARRIDO

Hegan egitearen antzekoena?

Unai Etxenausia

Oraindik ere gerretan erabiltzen dira, baina oso bestelakoa da jende askok droneari ematen dion erabilera. Aisialdirako jarduera bat izateaz gain, eguneroko lanaren parte bihurtu da askorentzat. Legedia zorroztu da, eta baimen bereziak eskuratu behar dira arazo barik gidatu ahal izateko.

Toni Collette aktorea, <em>The Power</em> telesailaren irudi batean. Sari nagusia irabazteko hautagaietako bat da Lillen. ©AMAZON

Series Mania jaialdiko edukiak Iparraldean ikusgai, sarean

Urtzi Urkizu

Lillera joan gabe, lehian diren telesailak ikusi ahalko dira plataforma batean. Martxoaren 17tik 24ra egingo dute nazioarteko jaialdia

Astekaria

Asteko gai hautatuekin osatutako albiste buletina. Astelehenero, ezinbesteko erreportajeak, elkarrizketak, iritziak eta kronikak zure posta elektronikoan.

Iruzkinak kargatzen...

Izan BERRIAlaguna

Zure babes ekonomikoa ezinbestekoa zaigu euskarazko kazetaritza independente eta kalitatezkoa egiten segitzeko.