Albistea entzun

ERREZETA

Orburuak bakailao konfitatuarekin

JON URBE / FOKU Tamaina handiagoan ikusi

Iker Markinez - Kuko jatetxea

2019ko azaroak 30 - Ormaiztegi

OSAGAIAK 4 LAGUNENTZAT

12 orburu.
Bakailao gezatua, 2 puska.
Piper gorria.
Baratxuri aleak.
Oliba olioa.
Gatza.
Irina.

1. Lapiko handi batean, ura erdiraino bete, bi koilarakada irin gehitu, eta ondo nahastu. Gatz pittin bat bota, eta sutan jarri irakin arte.

2. Bitartean, orburuak zuritu behar dira; txortena moztu gabe zuritu. Moztu orburuaren punta, pare bat zentimetroko zabalerakoa. Ondoren, sartu ur irakinetan, eta bertan irakin hogei bat minutuz. Gorde.

3. Bakailaoa konfitatzeko, lapiko estu eta altu batean ipini 250 cl oliba olio, eta sutan berotzen jarri. Bertara baratxuri aleak gehitu, xaflatan moztuak.

4. Baratxuriak dantzan hastean, plater batera atera, eta bakailaoa lapikoan sartu, azala gora begira duelarik. Su ahalik eta motelenean jarri, eta zortzi bat minutuz eduki. Sua itzali, eta bakailaoa bertan utzi.

5. Ondoren, oliotatik atera, eta, eskuen laguntzaz, zatitu bakailaoa. Jarraian, lapiko zabal batean, lehen beste lapikotik, oliba txorrotada bat bota, eta bertan erregosi piper gorriak tiratan moztuak, hamabost bat minutuz.

6. Orburuak laurdenetan moztu, eta piperrekin nahastu. Azkenik, bakailao zatitxoak orburu eta piperren gainean ipini, eta orburuen egosketako saldatik kazokada gehitu osagai guztiei.

7. Irakin motz bat eman ondoren, zerbitzatu eta dastatzea besterik ez da gelditzen.

Sareko BERRIAzalea:

Irakurri berri duzun edukia eta antzekoak zure interesekoak badira, eskari bat egin nahi dizugu: Berria diruz babestea.

Zuk eta zure gisako sareko milaka irakurlek egindako ekarpenarekin, eduki gehiago eta hobeak sortuko ditugu. Eta, zuekin osatutako komunitateari esker, publizitateak eta erakundeen laguntzek bermatzen ez diguten bideragarritasuna lortuko dugu.

Euskarazko kazetaritza libre, ireki eta konprometitua eskaini nahi dizugu egunero; bizi zaren munduaren eta garaiaren berri ematen segitu.

Albiste gehiago

Bina Daigeler jantzi diseinatzailea ©Disney Plus

Balentziagari buruzko telesaila ekainaren 6tik urriaren 8ra grabatuko dute

Urtzi Urkizu

Euskal Herriko hainbat herritan eta hiritan egingo dituzte fikzioaren grabaketak. Telesaileko jantziez Bina Daigeler eta Pepo Ruiz Dorado arduratuko dira. Figurante bila hasi dira.

 ©EUSKO LEGEBILTZARRA

«El Salvadorren ez dago prentsa askatasun nahikorik»

Urtzi Urkizu

Eusko Legebiltzarrean izan da Dada Sanchez, El Salvadorko kazetarien aurkako jazarpenaren berri ematen. Azaldu duenez, herrialde horretako hamabi kazetari erbestera joan dira.
 ©DOM CAMPISTRON

Kaka lotsa: kaka koka

Ainize Madariaga

«Lantokian ezin dut kakarik egin, hau lotsa!». «Ikastolan ez dut sekula egiten, bertzeek ikus nazakete!». Kaka egitearen lotsa horri parkopresia deritzo. Emazteek gehiago pairatzen dute. Haurtzaroari hertsiki lotua da gaitz psikologiko hori, eta ondorio fisiologikoak dauzka, baina baditu aterabideak.

Astekaria

Asteko gai hautatuekin osatutako albiste buletina. Astelehenero, ezinbesteko erreportajeak, elkarrizketak, iritziak eta kronikak zure posta elektronikoan.

Iruzkinak kargatzen...