ERREZETA

Patata egosia txipiroi freskoarekin

JUAN CARLOS RUIZ / FOKU

Iker Markinez - Kuko Jatetxea

2019ko urriak 19
OSAGAIAK 4 LAGUNENTZAT
Kilo bat txipiroi (16 bat pieza)
3 Tipula
4 Baratxuri ale
Kilo bat patata
Oliba olioa
2 koilara bete sagardo ozpin
Ziazerba orri batzuk
Tomate entsalada txikia
Gatza

1. Lehenik, patatak egosten ipini, lapiko batean, urez estalita, 45 bat minutuz. Lapikotik atera, eta hozten utzi. Ondoren zuritu, xafletan moztu, eta erretilu batean zabaldu.

2. Ozpin-olioa prestatzeko: tomatea zuritu, eta tako txikietan moztu. Ziazerba orri pare bat juliana erara moztu. Bi osagaiak katilutxo batean jarri, eta gehitu gatza, oliba olioa eta ozpina; nahastu. Ondoren, tipulak eta baratxuriak juliana erara moztu. Barazki horiek lapikoan jarri, eta olioa eta gatza bota. Su motelean ordu betez goxatzen utzi. Tarteka nahastu.

3. Bitartean, txipiroiak garbituko ditugu.

4. Txipiroiak eraztun edo arotan moztu, gatza bota, eta plantxa beroan pasatu, minutu batez. Ondoren, prestatu dugun tipula lapikora gehitu, eta gorde.

5. Azkenik, platera bukatzeko, lapikoan dauden txipiroiak pataten gainean jarri, eta ozpin-olioz ongi busti guztia.

Irakurle agurgarria:

Honaino iritsi zarenez, eskaera bat egin nahi dizugu: irakurtzen ari zaren edukia eta egunkaria babestea, konpromiso ekonomikoa hartuz. Publizitatea eta erakundeen diru-laguntzak ez dira nahikoa BERRIAren etorkizuna bermatzeko. Sarean eskaintzen dizugun edukia irakurtzen duzuen milaka irakurleek proiektuari ekarpena eginda, urrutira iritsiko ginateke.

Kazetaritza libre, ireki eta independentea egin nahi dugu euskaldunontzat. Euskaraz informatzea delako gure eginkizuna, eta zure eskubidea.Lagun gaitzazu bide horretan. Idatzi gurekin etorkizuna. Geroa zugan.

Martxelo Otamendi
BERRIAko zuzendaria

Izan zaitez BERRIAlaguna