Albistea entzun

ERREZETA

Patata egosia txipiroi freskoarekin

JUAN CARLOS RUIZ / FOKU Tamaina handiagoan ikusi

Iker Markinez - Kuko Jatetxea

2019ko urriak 19 - Ormaiztegi

OSAGAIAK 4 LAGUNENTZAT
Kilo bat txipiroi (16 bat pieza)
3 Tipula
4 Baratxuri ale
Kilo bat patata
Oliba olioa
2 koilara bete sagardo ozpin
Ziazerba orri batzuk
Tomate entsalada txikia
Gatza

1. Lehenik, patatak egosten ipini, lapiko batean, urez estalita, 45 bat minutuz. Lapikotik atera, eta hozten utzi. Ondoren zuritu, xafletan moztu, eta erretilu batean zabaldu.

2. Ozpin-olioa prestatzeko: tomatea zuritu, eta tako txikietan moztu. Ziazerba orri pare bat juliana erara moztu. Bi osagaiak katilutxo batean jarri, eta gehitu gatza, oliba olioa eta ozpina; nahastu. Ondoren, tipulak eta baratxuriak juliana erara moztu. Barazki horiek lapikoan jarri, eta olioa eta gatza bota. Su motelean ordu betez goxatzen utzi. Tarteka nahastu.

3. Bitartean, txipiroiak garbituko ditugu.

4. Txipiroiak eraztun edo arotan moztu, gatza bota, eta plantxa beroan pasatu, minutu batez. Ondoren, prestatu dugun tipula lapikora gehitu, eta gorde.

5. Azkenik, platera bukatzeko, lapikoan dauden txipiroiak pataten gainean jarri, eta ozpin-olioz ongi busti guztia.

Sareko BERRIAzalea:

Irakurri berri duzun edukia eta antzekoak zure interesekoak badira, eskari bat egin nahi dizugu: Berria diruz babestea.

Zuk eta zure gisako sareko milaka irakurlek egindako ekarpenarekin, eduki gehiago eta hobeak sortuko ditugu. Eta, zuekin osatutako komunitateari esker, publizitateak eta erakundeen laguntzek bermatzen ez diguten bideragarritasuna lortuko dugu.

Euskarazko kazetaritza libre, ireki eta konprometitua eskaini nahi dizugu egunero; bizi zaren munduaren eta garaiaren berri ematen segitu.

Albiste gehiago

 ©ARITZ LOIOLA / FOKU

«Zifren eta datuen inperialismoaren menpe bizi gara»

Gorka Erostarbe Leunda

Krisi garai erabatekoa; pentsatzeko tarterik ere uzten ez duena. Hartu du denbora hori Iñigo Martinezek, eta egungo inertziak auzitan jarri ditu 'Mandamentu hipermodernoak' lanean.
Pantailak Euskaraz ekimeneko kideak, manifestua aurkezten, gaur Durangon. ©BERRIA

Euskarazko ikus-entzunezkoen aldeko manifestu bat aurkeztu dute

Urtzi Urkizu

Pantailak Euskaraz taldeak plazaratu du testua, ikus-entzunezkoen arloko eta euskalgintzako zenbait eragileren ekarpenekin. Sektore desberdinetako 35 eragilek eman diote atxikimendua manifestuari. Atzo egin zuten agiriaren aurkezpena.

Kataluniako Heura enpresaren haragi tankerako pintxo beganoak jateko aukera dago azokan, Irunen. ©ANDONI CANELLADA / FOKU

Betiko txistorra ematen du ba!

Urtzi Urkizu

Beganismoari ikusgarritasuna ematen dion jaialdia egiten ari dira asteburuan Irunen, Ficoban: Be Veggie. Askotariko produktu eta zerbitzuak daude 70 erakusmahaitan.

Astekaria

Asteko gai hautatuekin osatutako albiste buletina. Astelehenero, ezinbesteko erreportajeak, elkarrizketak, iritziak eta kronikak zure posta elektronikoan.

Izan BERRIAlaguna

Zure babes ekonomikoa ezinbestekoa zaigu euskarazko kazetaritza independente eta kalitatezkoa egiten segitzeko.