Albistea entzun

ERREZETA

Arroz saldatsua barazkiz eta hegaluzeaz ondua

MAIALEN ANDRES / FOKU Tamaina handiagoan ikusi

Iker Markinez - Kuko Jatetxea, Ormaiztegi

2022ko maiatzak 21

OSAGAIAK 4 LAGUNENTZAT

200 g hegaluze, garbi.
350 g arroz.
Tomate 1.
Tipula 1.
Azenario 1.
Kuia txiki 1.
Leka sorta txiki bat.
3 baratxuri ale.
Azafrai pistiloa.
Gatza.
Oliba olioa.
Baso erdi txakolin.

1. Arroza prestatzen hasiko gara: horretarako, barazkiak garbitu, eta puska txikietan moztu; denak, tomatea izan ezik. Lapiko zabal batean, ipini barazkiak gatz pittin batekin, eta oliba olio txorrotada batekin. Taparik gabe eta su bizian erregosi, hogei bat minutuz. Barazkiak nahikoa gorritu direnean, baso erdi txakolin bota, eta pare bat minutuz sutan irakiten mantendu, alkohol soberakina kentzeko. Tomatea laukitxoetan moztu, eta lapikora gehitu; beste pare bat minutuz mantendu.

2. Orain, arroza gehitu, eta guztia ongi nahastu; gehitu ura, arroz kantitatea halako hiru, eta bota azafrai pistiloak ere, eskuarekin pixka bat txikituta. Gatz pittin bat eman, eta sua pixka bat jaitsi, eta su ertainean 18 minutuz irakiten eduki.

3. Ondoren, itzali; eta beste bost minutuz atsedenean utzi.

4. Atsedenaldia izango da hegaluzea prestatzeko memento aproposa. Horretarako, lau zatitan moztu hegaluzea, gatza bota bi aldeetatik, eta zartagin batean plantxa moduan frijitu, olio tanta batekin. Bi minutuz alde bakoitzetik.

5. Azkenik, arroza plateretan banatu, hegaluze zatia gainean jarri, eta dastatu.

Sareko BERRIAzalea:

Irakurri berri duzun edukia eta antzekoak zure interesekoak badira, eskari bat egin nahi dizugu: Berria diruz babestea.

Zuk eta zure gisako sareko milaka irakurlek egindako ekarpenarekin, eduki gehiago eta hobeak sortuko ditugu. Eta, zuekin osatutako komunitateari esker, publizitateak eta erakundeen laguntzek bermatzen ez diguten bideragarritasuna lortuko dugu.

Euskarazko kazetaritza libre, ireki eta konprometitua eskaini nahi dizugu egunero; bizi zaren munduaren eta garaiaren berri ematen segitu.

Albiste gehiago

 ©JON URBE / @FOKU

«Askotan, baimena eskatzea baino hobe da barkamena eskatzea»

Naroa Torralba Rodriguez

Munduko muralik onenetan hirugarrena Ondarroan dago, Kamiñazpin. Lian Monserrate da egilea, eta gaztetatik ari da gizarte gaiak hormetara eramaten. Memoria ariketa bat egin nahi izan du obra horrekin.
<em>Irabazi arte</em> telesaileko bigarren denboraldiko aktore gazteak. ©EITB

'Irabazi arte'-ren bigarren denboraldia, ostiraletan ETBn

Urtzi Urkizu

Dorleta Urretabizkaia, Nahia Lacalle eta Joan Bailador dira aktore berriak. Zetak, Bengo eta Bulego taldeen kantak entzungo dira

1 ©LABAYRU FUNDAZIOA / EZEZAGUNA

Itsasoko ezkutuko lana

Amaia Jimenez Larrea

Emakumeek itsasoan egindako lanaren balioa aldarrikatzeko, Labayru fundazioak 'Geu be bagara itsasoa' liburua argitaratu du. Zenbait belaunalditako hogei emakumeren testigantzak bildu dituzte.

Astekaria

Asteko gai hautatuekin osatutako albiste buletina. Astelehenero, ezinbesteko erreportajeak, elkarrizketak, iritziak eta kronikak zure posta elektronikoan.

Iruzkinak kargatzen...