Albistea entzun

ERREZETA

Arroz saldatsua barazkiz eta hegaluzeaz ondua

MAIALEN ANDRES / FOKU Tamaina handiagoan ikusi

Iker Markinez - Kuko Jatetxea, Ormaiztegi

2022ko maiatzak 21

OSAGAIAK 4 LAGUNENTZAT

200 g hegaluze, garbi.
350 g arroz.
Tomate 1.
Tipula 1.
Azenario 1.
Kuia txiki 1.
Leka sorta txiki bat.
3 baratxuri ale.
Azafrai pistiloa.
Gatza.
Oliba olioa.
Baso erdi txakolin.

1. Arroza prestatzen hasiko gara: horretarako, barazkiak garbitu, eta puska txikietan moztu; denak, tomatea izan ezik. Lapiko zabal batean, ipini barazkiak gatz pittin batekin, eta oliba olio txorrotada batekin. Taparik gabe eta su bizian erregosi, hogei bat minutuz. Barazkiak nahikoa gorritu direnean, baso erdi txakolin bota, eta pare bat minutuz sutan irakiten mantendu, alkohol soberakina kentzeko. Tomatea laukitxoetan moztu, eta lapikora gehitu; beste pare bat minutuz mantendu.

2. Orain, arroza gehitu, eta guztia ongi nahastu; gehitu ura, arroz kantitatea halako hiru, eta bota azafrai pistiloak ere, eskuarekin pixka bat txikituta. Gatz pittin bat eman, eta sua pixka bat jaitsi, eta su ertainean 18 minutuz irakiten eduki.

3. Ondoren, itzali; eta beste bost minutuz atsedenean utzi.

4. Atsedenaldia izango da hegaluzea prestatzeko memento aproposa. Horretarako, lau zatitan moztu hegaluzea, gatza bota bi aldeetatik, eta zartagin batean plantxa moduan frijitu, olio tanta batekin. Bi minutuz alde bakoitzetik.

5. Azkenik, arroza plateretan banatu, hegaluze zatia gainean jarri, eta dastatu.

Sareko BERRIAzalea:

Irakurri berri duzun edukia eta antzekoak zure interesekoak badira, eskari bat egin nahi dizugu: Berria diruz babestea.

Zuk eta zure gisako sareko milaka irakurlek egindako ekarpenarekin, eduki gehiago eta hobeak sortuko ditugu. Eta, zuekin osatutako komunitateari esker, publizitateak eta erakundeen laguntzek bermatzen ez diguten bideragarritasuna lortuko dugu.

Euskarazko kazetaritza libre, ireki eta konprometitua eskaini nahi dizugu egunero; bizi zaren munduaren eta garaiaren berri ematen segitu.

Albiste gehiago

 ©MICHEL OCELOT

«Zuei on egitean datza ene ofizioa»

Ainize Madariaga

'Le Pharaon, Le beau sauvage et la Princesse' animazio film berria aurkeztuko du Ocelotek bihar Baionan. Zati bat Egiptoko marrazki lauak animatuz egin du. Kiriku pertsonaiak egin zuen ezagun Ocelot.
 ©GORKA RUBIO / FOKU

«Zientzialariek lehen lerroan jarri behar dute, ekintzaile izan»

Jakes Goikoetxea

Zientzialariak laborategietatik mobilizazioetara pasatzea nahi du Scientist Rebellionek, klima larrialdiaren kontra eredu izateko eta egoeraren larritasuna gizartera iristeko.
Malen Altuna eta Aitziber Grados, grabaketan. ©OIHANE ALONSO ESCUDERO

Umorea eta entretenimendua Gaztea irratiaren podcast berrian

Olatz Silva Rodrigo

'Benetan zabiz?' podcasta estreinatu du EITBko irratiak. Aitziber Grados Muñoa eta Malen Altuna Biteri dira aurkezleak

Astekaria

Asteko gai hautatuekin osatutako albiste buletina. Astelehenero, ezinbesteko erreportajeak, elkarrizketak, iritziak eta kronikak zure posta elektronikoan.

Iruzkinak kargatzen...