Albistea entzun

ERREZETA

Alberjinia beteak haragi xehatuarekin

JUANAN RUIZ / ARGAZKI PRESS

Iker Markinez - Kuko Jatetxea, Ormaiztegi

2016ko abenduak 17

osagaiak

4 LAGUNENTZAT

2 alberjinia

100 gramo txekor haragi xehatu

Tipula bat

2 koilarakada gurin

3 koilarakada irin

Litro erdi esne

Gatza

Oliba olioa

Piper hauts beltza

Gazta birrindua

1

Lehenik, inongo olio edo urik nahastu gabe, jarri alberjiniak osorik labeko erretilu batean.

2

Aurrez 180 gradutan berotutako labean sartu, eta ordu erdiz bertan mantendu. Ondoren, atera, eta hozten utzi.

3

Bitartean, zartagin batean oliba olio zorrotada jarri, eta bertan erregosiko da tipula, puska txikietan moztuta.

4

Ondoren, haragi xehatua zartaginera gehitu, sua bizitu, eta bost bat minutuz guztia ongi nahastu eta erregosi. Gatza eta piper hauts beltza ere gehitu.

5

Gero, bexamela egiteko, lapiko batean bi koilarakada gurin berotzen jarri, eta, jarraian, hiru koilarakada irin gehitu. Hori eginda, ongi nahastu dena.

6

Aurrekoari litro erdi esne gehituz joan. Hala, bexamela lortuko da. Etengabe nahastu behar da horretarako.

7

Ondoren, zartaginean dagoen haragi xehatua bexamelaren lapikora gehitu; sua itzalita.

8

Alberjiniak erditik moztu, eta koilara baten laguntzaz barruko mamia atera. Mami hori bexamelera gehitu. Dena ongi nahastu, eta hoztean, alberjiniak bete, koilara edo pastelak egiteko mahuka baten laguntzaz.

9

Azkenik, gazta birrindua gainetik bota, norberaren gustura. Gero, bero dagoen labean sartu, gratinatzeko moduan jarrita. Bost edo zortzi bat minutu nahikoa izango da.

Sareko BERRIAzalea:

Irakurri berri duzun edukia eta antzekoak zure interesekoak badira, eskari bat egin nahi dizugu: Berria diruz babestea.

Zuk eta zure gisako sareko milaka irakurlek egindako ekarpenarekin, eduki gehiago eta hobeak sortuko ditugu. Eta, zuekin osatutako komunitateari esker, publizitateak eta erakundeen laguntzek bermatzen ez diguten bideragarritasuna lortuko dugu.

Euskarazko kazetaritza libre, ireki eta konprometitua eskaini nahi dizugu egunero; bizi zaren munduaren eta garaiaren berri ematen segitu.

Albiste gehiago

 ©BERRIA

«Ibarruri oso harro sentitu zen beti bere euskal erroez»

Amaia Igartua Aristondo

Dolores Ibarruri 'Pasionaria'-ren biografia bat argitaratu berri du, haren artxibo pertsonalean oinarritutakoa: 'No pasarán'. XX. mendearen zati handi bat zeharkatzen du bizkaitarraren bizitzak.
EPICA ikerketan 2.872 metroko sakoneratik ateratako izotz lagina, 2002-2003an. ©LAURENT AUGUSTIN/CNRS PHOTOTHQUE

Izotzik zaharrena nahi dute

Jakes Goikoetxea

Beyond EPICA ikerketa proiektua Antartikan lanean ari da, izotza zulatu eta duela 1,5 milioi urtera arteko izotz lagina ateratzeko. Laginari esker, klimaren bilakaera ezagut dezakete.

Andres Urrutia euskaltzainburua eta Gaizka Aranguren kazetaria, <em>Ezina ekinez egina</em> saioan. ©BERRIA

Euskararen historiari buruzko saioa gaur ETB1en: 'Ezina ekinez egina'

Enekoitz Telleria Sarriegi

Gaizka Arangurenek aurkeztuko du. EITBk bat egingo du Euskararen Nazioarteko Egunarekin

Astekaria

Asteko gai hautatuekin osatutako albiste buletina. Astelehenero, ezinbesteko erreportajeak, elkarrizketak, iritziak eta kronikak zure posta elektronikoan.

Izan BERRIAlaguna

Zure babes ekonomikoa ezinbestekoa zaigu euskarazko kazetaritza independente eta kalitatezkoa egiten segitzeko.