800 gramo kardu egosi
Karduaren salda, basokada bat
Tipula erdi bat
Porru erdi bat
100 gramo urdaiazpiko
4 arrautza
2 baratxuri ale
Zorrotada bat oliba olio
Koilarakada bete irin
Ozpina
Gatza
KARDUA NOLA PRESTATU
1
Kontserbako karduak erabil daitezke, edo, bestela, freskoak erosi, garbitu, ileak ondo kendu eta lapiko azkarrean gatzarekin ordubetez egosi, ondo bigundu arte. Bertatik, basokada bat salda gordeko da.
PLATERAREN PRESTAKETA
1
Lapiko zabal bat urez bete, ozpin zorrotada txiki bat gehitu, eta gatza ere bai. Irakiten hastean, sua moteldu, irakin suabe bat lortu arte
2
Jarraian, arrautza bat bertan ireki. Kontu handiz hiru bat minutuz egosi, eta atera. Gauza bera egin gainontzeko arrautzekin. Aldiko, arrautza gehiago egin daitezke batera.
3
Azkenik, karduaren prestaketa lau plateretan banatu, eta eskalfatutako arrautza plateraren erdian jarri.
4
Jaterako garaian interesgarria izango litzateke arrautza labanaren laguntzaz puskatu eta haren gorringoa platereko beste osagaiekin nahastea.