Hamabi orburu
Orburu salda basokada bat
300 g ziazerba
Odolki bat
Tipula erdia
Porru erdia
Perrexil sorta bat
100 g urdaiazpiko
Bi baratxuri ale
Oliba olio zorrotada bat
Pare bat koilarakada irin
Gatza
Orburuen prestaketa:
Orburuak kontserbakoak erabil ditzakegu, edo guk geuk freskoak erosi, garbitu, eta prestatu.
1
Prestaketarako, lapiko handi batean ura erdira arte bete, bi koilarakada irin gehitu, eta ondo nahastu. Gatz pitin bat bota, eta sutan jarri, irakin arte.
2
Bitartean, orburuak zuritu, eta txortena moztu gabe zuritu. Orburuaren punta moztu, pare bat zentimetro zabal.
3
Gero, ur irakinetan sartu, eta bertan irakin hogei bat minutuz. Hortik basokada bat salda gordeko dugu.
Odolkiaren prestaketa:
4
Urez beteriko lapiko batean, odolkia tipula, porru eta perrexilarekin batera su motelean irakiten jarri, ordu eta erdiz gutxi gorabehera.
Plateraren prestaketa:
5
Lapiko zabal batean, oliba olioa bota, eta berotzen denean, baratxuria eta urdaiazpiko xehatua gehitu.
6
Minutu batez frijitu ondoren, koilara bat irin eta basokada bat orburu salda ere gehitu.
7
Ondoren, ziazerbak nahastu, eta minutu pare batez irakiten mantendu; azkenik, orburuak gehitu.
8
Bukatzeko, lau plater zapaletan banatu prestaturiko barazkiak, eta bakoitzari odolki pusketatxo bana jarri.
Prest daukagu dena mahaira zerbitzatzeko.