Raf tomatea txipiekin

GORKA RUBIO / ARGAZKI PRESS.
Iker Markinez.
2016ko urtarrilaren 9a
00:00
Entzun 00:00:0000:00:00
OSAGAIAK

4 LAGUNENTZAT

Raf motako bi tomate

Dozena bat txipiroi

Bi tipula txuri

Tipula gorri bat

Sei baratxuri ale

Gatza

Oliba olio birjina

1. Tipulak eta baratxuriak juliana erara moztu.

2. Barazki horiek lapikoan jarri, eta olioa eta gatza bota.

3. Su motelean ordubetez gozatzen utzi. Tarteka, nahastu.

4. Bitartean, txipiroiak garbituko ditugu.

5. Txipiroiei gatza bota, eta plantxa beroan pasatu. Minutu bat alde bakoitzetik.

6. Ondoren, lapikora gehitu tipula prestatua.

7. Segituan hasiko gara platera prestatzen.

8. Tomatea garbitu, eta bihotza kendu.

9. Ondoren, tomate bakoitza erditik moztu. Horrela, tomate oinarri lodia lortuko dugu.

10. Plateren erdian tomate erdiak ipini, eta gatza bota.

11. Ontzi batean oliozpina prestatu. Olio ozpinarekin gainetik ongi busti tomateak.

12. Azkenik, tomate bakoitzaren gainean jarri lapikoko txipiroiak eta tipulak.

Iruzkinak
Ez dago iruzkinik

Ordenatu
0/500
Kazetaritza propio eta independentearen alde, 2025 amaierarako 3.000 irakurleren babes ekonomikoa behar du BERRIAk.