Albistea entzun

ERREZETA

Raf tomatea txipiekin

GORKA RUBIO / ARGAZKI PRESS

Iker Markinez - Kuko Jatetxea, Ormaiztegi

2016ko urtarrilak 9

OSAGAIAK

4 LAGUNENTZAT

Raf motako bi tomate

Dozena bat txipiroi

Bi tipula txuri

Tipula gorri bat

Sei baratxuri ale

Gatza

Oliba olio birjina

1. Tipulak eta baratxuriak juliana erara moztu.

2. Barazki horiek lapikoan jarri, eta olioa eta gatza bota.

3. Su motelean ordubetez gozatzen utzi. Tarteka, nahastu.

4. Bitartean, txipiroiak garbituko ditugu.

5. Txipiroiei gatza bota, eta plantxa beroan pasatu. Minutu bat alde bakoitzetik.

6. Ondoren, lapikora gehitu tipula prestatua.

7. Segituan hasiko gara platera prestatzen.

8. Tomatea garbitu, eta bihotza kendu.

9. Ondoren, tomate bakoitza erditik moztu. Horrela, tomate oinarri lodia lortuko dugu.

10. Plateren erdian tomate erdiak ipini, eta gatza bota.

11. Ontzi batean oliozpina prestatu. Olio ozpinarekin gainetik ongi busti tomateak.

12. Azkenik, tomate bakoitzaren gainean jarri lapikoko txipiroiak eta tipulak.

Sareko BERRIAzalea:

Irakurri berri duzun edukia eta antzekoak zure interesekoak badira, eskari bat egin nahi dizugu: Berria diruz babestea.

Zuk eta zure gisako sareko milaka irakurlek egindako ekarpenarekin, eduki gehiago eta hobeak sortuko ditugu. Eta, zuekin osatutako komunitateari esker, publizitateak eta erakundeen laguntzek bermatzen ez diguten bideragarritasuna lortuko dugu.

Euskarazko kazetaritza libre, ireki eta konprometitua eskaini nahi dizugu egunero; bizi zaren munduaren eta garaiaren berri ematen segitu.

Albiste gehiago

 ©GORKA RUBIO / @FOKU

«Galtzen ari den lan bat azaleratu nahi dut»

Enekoitz Telleria Sarriegi

Ontzi bat da, esamolde bat da, eta arrantzalearen azalean jarri nahi bat da 'Axalian'. Izen hori jarri dio Ortolaizek Zarauzko Photomuseumen paratu duen erakusketari: «Mundu eder bat da itsasoa».
Jon Mirande, eskuinean, Bretainiar Elkartearen Saria ekitaldian, 1969. ©Z / EZEZAGUNA

De viris illustribus: Jon Mirande bretainiarra

Miel A. Elustondo

Euskaraz baino lehen ikasi zuen bretoieraz Jon Mirandek Parisen. Euskaldunak lagun egin baino lehen, bretainiarrak egin zituen adiskide. «Gazte haien karra! Askok ez zekiten haurretatik beren herriaren hizkuntza, baina ikasi zuten eta bretoieraz ari dira beti. Guk, aldiz...», idatzi zuen. Goulven Pennaod bretainiarrarena dugu jakilegoa, Txomin Peillenek 1976an bildua.

 ©MARISOL RAMIREZ / FOKU

«Zorroztasuna funtsezkoa da kazetaritzan»

Urtzi Urkizu

Arabako, Bizkaiko eta Gipuzkoako kazetarien elkargoko dekano eta Euskal Kazetarien Elkarteko presidente izendatu dute Goikoetxea. Dioenez, kazetariek baldintza onak behar dituzte.

Astekaria

Asteko gai hautatuekin osatutako albiste buletina. Astelehenero, ezinbesteko erreportajeak, elkarrizketak, iritziak eta kronikak zure posta elektronikoan.

Izan BERRIAlaguna

Zure babes ekonomikoa ezinbestekoa zaigu euskarazko kazetaritza independente eta kalitatezkoa egiten segitzeko.