Itsas zapo bat.
Kuia txiki bat.
200 g txanpiñoi.
Hiru baratxuri ale.
Cherri motako zortzi tomate.
Gatza.
Oliba olioa.
Ozpina.
Perrexila.
Brotxetak egiteko lau makil.
1
Lehenik, zapoa garbitu,eta hezurra kenduko diogu.Behin hori eginda, lau zatitan banatu dugu; eta, gero, zati bakoitza beste lau zatitan moztuko dugu.
2
Kuia txikia ere lau zatitan banatu, eta, ondoren, zapoaren tamaina bertsuko hainbat zatitan moztu.
3
Txanpiñoi bakoitza erditik edo hiru zatitan moztu, tamainaren arabera. Jarraian, frijitu aurretik, brotxetak osatuko ditugu, ondoren azalduko den moduan.
4
Lehenik, txanpiñoia jarri; ondoren, zapoa; eta, gero, kuia txikia. Horrela hiru aldiz egin makil bakoitzean.
5
Tomateak garbitu, eta erditik moztu.
6
Zartagin batean oliba olio zurrusta bat bota, eta gehitu baratxuri aleak. Gorritzean, tomateak gehitu, frijitu eta ontzi batera atera.
7
Ontzira, ozpin pixka bat, gatza eta oliba olio zurrusta bat bota, baita perrexil xehatua ere.
8
Brotxetak frijitzeko, zartagin zabal bat edo plantxa erabiliko dugu. Garrantzitsuena ondo-ondo berotzea da. Beraz, oso beroa dagoenean, brotxetak jarri, gatza eta olio zurrusta gehitu, eta hiru bat minutuz eduki alde bakoitzetik.
9
Ondoren, erretilu batera atera, eta tomate oliozpinez ongi busti. On egin.