Albistea entzun

ERREZETA

Tuterako orburuak txerri solomo, kalabazin eta curryarekin

JUAN CARLOS RUIZ / ARGAZKI PRESS

Iker Markinez - Kuko Jatetxea, Ormaiztegi

2016ko otsailak 20

OSAGAIAK

4 LAGUNENTZAT

Dozena erdi orburu

Kuiatxo handi bat

4 xerra txerri solomo

2 baratxuri ale

Oliba olioa

Gatza

Curry hautsa

1

Lapiko handi bat bete urez, erdira arte; bi koilarakada irin gehitu, eta ondo nahastu. Gatz pitin bat bota, eta sutan jarri irakin arte.

2

Bitartean, orburuak zuritu, eta txortena moztu gabe zuritu. Orburuaren punta moztu pare bat zentimetro zabal. Ondoren, ur irakinetan sartu, eta irakiten eduki hogei bat minutuz.

3

Bitartean, kuiatxoa garbitu, eta tira luze eta finetan moztu, azal eta guzti. Zartagin batean, oliba olio zorrotada batekin, su bizian bost bat minutuz frijitu. Gorde.

4

Txerri xerrak tiretan moztu, eta ontzi batean ipini, gatz pitin bat bota, eta curry hautsa gehitu, bakoitzaren gustura. Oliba olio zorrotada bat ere bota. Guztia ongi nahastu. Hogei bat minutuz mantendu, curry zaporea har dezaten.

5

Orburuak uretatik atera, eta laurdenetan moztu. Zartagin edo lapiko zabal batean, olio zorrotada bat ipini, eta baratxuri xehatua gehitu.

6

Gorritzen hasten direnean, txerri solomo xerrak gehitu, baita orburu egosiak eta kuiatxoa ere. Guztia bi minutuz su bizian frijitu, eta plateretan banatzeko prest izango dugu.

Gomendio bat: plater hau pasta fresko eta arrozarekin batera jateko ezin hobea geldituko zaigu.

Sareko BERRIAzalea:

Irakurri berri duzun edukia eta antzekoak zure interesekoak badira, eskari bat egin nahi dizugu: Berria diruz babestea.

Zuk eta zure gisako sareko milaka irakurlek egindako ekarpenarekin, eduki gehiago eta hobeak sortuko ditugu. Eta, zuekin osatutako komunitateari esker, publizitateak eta erakundeen laguntzek bermatzen ez diguten bideragarritasuna lortuko dugu.

Euskarazko kazetaritza libre, ireki eta konprometitua eskaini nahi dizugu egunero; bizi zaren munduaren eta garaiaren berri ematen segitu.

Albiste gehiago

Maddalen Arzallusek eta Xabier Sukiak aurkeztuko dute 2022ko lehen saioa ETB1en: <em>Biba 2022!</em>. ©EITB

ETBren kanpaiak, Gasteiztik

Urtzi Urkizu

ETB1en Ainhoa Etxebarriak, Aitziber Garmendiak eta Yerai Diezek aurkeztuko dituzte kanpaiak

 ©GORKA RUBIO / FOKU

«Ekialdean berariaz zaindu dute xakea»

Gorka Erostarbe Leunda

Jolasa eta jokoa. Lehia eta estrategia, baina baita zientzia, artea, poesia eta bizitza ere. Guztiak islatzen ditu xakeak. Alderdi horiek bildu ditu Berasaluzek '64 begirada. Xake taularen zuri-beltzean' lanean.
Daliren maskara biral egin da. ©NETFLIX

Astekaria

Asteko gai hautatuekin osatutako albiste buletina. Astelehenero, ezinbesteko erreportajeak, elkarrizketak, iritziak eta kronikak zure posta elektronikoan.