Albistea entzun

ERREZETA

Kuia krema otarrainxkekin

Iker Markinez sukaldariak prestatutako krema.
Iker Markinez sukaldariak prestatutako krema. JON URBE / ARGAZKI PRESS Tamaina handiagoan ikusi

Iker Markinez - Kuko Jatetxea, Ormaiztegi

2018ko martxoak 10

OSAGAIAK

4 LAGUNENTZAT

1 kg. kuia.

8 otarrainxka handi.

Esnegain basokada bat.

2 gazta txiki.

Oliba olio zorrotada bat.

Gatza.

1

Lehen pausoan, otarrainxkak zuritu, eta burua kenduko diegu. Azal eta buruekin salda bat egingo dugu.

2

Horretarako, lapiko bat urez bete, berotzen jarri, eta bertan bost minutuz egosiko ditugu otarrainxken azal eta buruak. Ondoren, iragazi eta gorde.

3

Kuiari azala eta haziak ondo kendu, eta pusketa handitan zatitu.

4

Lapiko batean jarri. Bertara aurrez prestaturiko salda gehitu, baita esne gain basokada bat ere, eta beste basokada bat ur. Gatz pitin bat bota, eta su bizian 25 bat minutuz irakin.

5

Sutik kendu, eta oliba olio zorrotada bat eta bi gazta txikiak gehituko ditugu lapikora. Irabiagailuaren laguntzaz, krema lortu arte ondo irabiatu.

6

Kremaren lodieraren arabera, beharrezkoa dela uste badugu, ur pixka bat gehiago bota.

7

Ondoren, otarrainxkak prestatuko ditugu; erditik moztuko ditugu, baina ez erabat.

8

Isats aldean moztu gabeko pusketatxo bat utzi. Jarraian, zartagin batean oliba olio pixka bat bota, eta berotzen jarri. Su bizian, denbora gutxiz, frijitu otarrainxkak.

9

Zerbitzatzeko orduan, krema lau katilutan banatu, eta gainean otarrainxkak ipini.

Sareko BERRIAzalea:

Irakurri berri duzun edukia eta antzekoak zure interesekoak badira, eskari bat egin nahi dizugu: Berria diruz babestea.

Zuk eta zure gisako sareko milaka irakurlek egindako ekarpenarekin, eduki gehiago eta hobeak sortuko ditugu. Eta, zuekin osatutako komunitateari esker, publizitateak eta erakundeen laguntzek bermatzen ez diguten bideragarritasuna lortuko dugu.

Euskarazko kazetaritza libre, ireki eta konprometitua eskaini nahi dizugu egunero; bizi zaren munduaren eta garaiaren berri ematen segitu.

Albiste gehiago

Maddalen Arzallusek eta Xabier Sukiak aurkeztuko dute 2022ko lehen saioa ETB1en: <em>Biba 2022!</em>. ©EITB

ETBren kanpaiak, Gasteiztik

Urtzi Urkizu

ETB1en Ainhoa Etxebarriak, Aitziber Garmendiak eta Yerai Diezek aurkeztuko dituzte kanpaiak

 ©GORKA RUBIO / FOKU

«Ekialdean berariaz zaindu dute xakea»

Gorka Erostarbe Leunda

Jolasa eta jokoa. Lehia eta estrategia, baina baita zientzia, artea, poesia eta bizitza ere. Guztiak islatzen ditu xakeak. Alderdi horiek bildu ditu Berasaluzek '64 begirada. Xake taularen zuri-beltzean' lanean.
Daliren maskara biral egin da. ©NETFLIX

Astekaria

Asteko gai hautatuekin osatutako albiste buletina. Astelehenero, ezinbesteko erreportajeak, elkarrizketak, iritziak eta kronikak zure posta elektronikoan.

Izan BERRIAlaguna

Zure babes ekonomikoa ezinbestekoa zaigu euskarazko kazetaritza independente eta kalitatezkoa egiten segitzeko.