ERREZETA

Kuia krema otarrainxkekin

Iker Markinez sukaldariak prestatutako krema.
Iker Markinez sukaldariak prestatutako krema. JON URBE / ARGAZKI PRESS Tamaina handiagoan ikusi

Iker Markinez - Kuko Jatetxea, Ormaiztegi

2018ko martxoak 10

OSAGAIAK

4 LAGUNENTZAT

1 kg. kuia.

8 otarrainxka handi.

Esnegain basokada bat.

2 gazta txiki.

Oliba olio zorrotada bat.

Gatza.

1

Lehen pausoan, otarrainxkak zuritu, eta burua kenduko diegu. Azal eta buruekin salda bat egingo dugu.

2

Horretarako, lapiko bat urez bete, berotzen jarri, eta bertan bost minutuz egosiko ditugu otarrainxken azal eta buruak. Ondoren, iragazi eta gorde.

3

Kuiari azala eta haziak ondo kendu, eta pusketa handitan zatitu.

4

Lapiko batean jarri. Bertara aurrez prestaturiko salda gehitu, baita esne gain basokada bat ere, eta beste basokada bat ur. Gatz pitin bat bota, eta su bizian 25 bat minutuz irakin.

5

Sutik kendu, eta oliba olio zorrotada bat eta bi gazta txikiak gehituko ditugu lapikora. Irabiagailuaren laguntzaz, krema lortu arte ondo irabiatu.

6

Kremaren lodieraren arabera, beharrezkoa dela uste badugu, ur pixka bat gehiago bota.

7

Ondoren, otarrainxkak prestatuko ditugu; erditik moztuko ditugu, baina ez erabat.

8

Isats aldean moztu gabeko pusketatxo bat utzi. Jarraian, zartagin batean oliba olio pixka bat bota, eta berotzen jarri. Su bizian, denbora gutxiz, frijitu otarrainxkak.

9

Zerbitzatzeko orduan, krema lau katilutan banatu, eta gainean otarrainxkak ipini.

Irakurle agurgarria:

Honaino iritsi zarenez, eskaera bat egin nahi dizugu: irakurtzen ari zaren edukia eta egunkaria babestea, konpromiso ekonomikoa hartuz. Publizitatea eta erakundeen diru-laguntzak ez dira nahikoa BERRIAren etorkizuna bermatzeko. Sarean eskaintzen dizugun edukia irakurtzen duzuen milaka irakurleek proiektuari ekarpena eginda, urrutira iritsiko ginateke.

Kazetaritza libre, ireki eta independentea egin nahi dugu euskaldunontzat. Euskaraz informatzea delako gure eginkizuna, eta zure eskubidea.Lagun gaitzazu bide horretan. Idatzi gurekin etorkizuna. Geroa zugan.

Martxelo Otamendi
BERRIAko zuzendaria

Izan zaitez BERRIAlaguna

Albiste gehiago

Maider Galardi kazetariak aurkezten du podcasta. ©Andoni Canellada / Foku

Saio berezi bat egingo da 'Berria FM'-ren urteurrenagatik

Berria

Bihar izango da saio berezia, ohiko moduan, 12:00etan. Dagoeneko 22 atal sareratu dira, gaurkotasunari begirada feminista batetik helduz. Indarkeria matxistaren aurkako eguna izango da biharko saioaren hari nagusia.

Fundicionen hasiko dira Las Fellini. Ezkerrean, Nagore Gore. ©TXENG MENG

Gauak aterpe izateari utzi dio

Amaia Igartua Aristondo

Bigarren oldarraldi betean, kulturguneak itxita daude Ipar Euskal Herrian, eta irekita Hego Euskal Herrian. Baina kulturgile batzuek martxotik ezin izan dira oholtzara igo, edo ohi baino gutxiago igo dira. Lanean jarraitu ahal izateko, beste alternatiba batzuetara jo behar izan dute gaueko artistek.

 ©GUILLAUME FAUVEAU

«Bi pasioak juntatu ditut: surfa eta filma»

Ainize Madariaga

'Bizi Belharra' filma atera berri du Pierre Lapeyrade lapurtar gazteak. Kausitu du urtean bizpahirutan gertatzen den fenomenoa gatibatzea: betaurrekoei esker, 360 graduan bizi daiteke uhin erraldoia.

Beatriz Gazquez aurkezlea, erdian, eta gonbidatuak, Agenda Nagusi TV web telebistako lehenbiziko saioan. ©BERRIA

Agenda Nagusi planak web telebista jarri du martxan, erdaraz oraingoz

Iker Tubia

Aurrez aurreko jardunaldirik ezin denez egin, Interneten alde egin dute. Bost saio izanen dira

Astekaria

Asteko gai hautatuekin osatutako albiste buletina. Astelehenero, ezinbesteko erreportajeak, elkarrizketak, iritziak eta kronikak zure posta elektronikoan.