4 LAGUNENTZAT
1 kg. kuia.
8 otarrainxka handi.
Esnegain basokada bat.
2 gazta txiki.
Oliba olio zorrotada bat.
Gatza.
1
Lehen pausoan, otarrainxkak zuritu, eta burua kenduko diegu. Azal eta buruekin salda bat egingo dugu.
2
Horretarako, lapiko bat urez bete, berotzen jarri, eta bertan bost minutuz egosiko ditugu otarrainxken azal eta buruak. Ondoren, iragazi eta gorde.
3
Kuiari azala eta haziak ondo kendu, eta pusketa handitan zatitu.
4
Lapiko batean jarri. Bertara aurrez prestaturiko salda gehitu, baita esne gain basokada bat ere, eta beste basokada bat ur. Gatz pitin bat bota, eta su bizian 25 bat minutuz irakin.
5
Sutik kendu, eta oliba olio zorrotada bat eta bi gazta txikiak gehituko ditugu lapikora. Irabiagailuaren laguntzaz, krema lortu arte ondo irabiatu.
6
Kremaren lodieraren arabera, beharrezkoa dela uste badugu,ur pixka bat gehiago bota.
7
Ondoren, otarrainxkak prestatuko ditugu; erditik moztuko ditugu, baina ez erabat.
8
Isats aldean moztu gabeko pusketatxo bat utzi. Jarraian, zartagin batean oliba olio pixka bat bota, eta berotzen jarri. Su bizian, denbora gutxiz, frijitu otarrainxkak.
9
Zerbitzatzeko orduan, krema lau katilutan banatu, eta gainean otarrainxkak ipini.