Osterzuri 1
Tomate 1
Piper gorri 1
Tipulin 1
8 gari-zainzuri
Sagar 1
8 txipiroi
Gatza
Oliba olioa
Ozpina
1
Piper gorria labean erregosi, hogei minutuz, 200 gradutan; ondoren, ongi zuritu eta haziak kendu.
2
Lapiko bat urez bete, eta irakiten jarri, gatz pitin batekin. Garizainzuriak gehitu, eta bost minutuz egosi. Ondoren, ur hotzetatik pasatu eta gorde.
3
Tipulina pusketa txikitan moztu, eta entsaladarako ontzi batean jarri. Moztu piperra pusketa txikietan, eta ontzira gehitu. Gauza berbera egin tomatearekin.
4
Hiru osagai horiek gatz, ozpin eta oliba olioz gozatu.
5
Osterzuria garbitu eta ongi lehortu ondoren, ontzira gehitu, puska txikietan.
6
Zartagin bat berotzen ipini, eta ongi beroa dagoenean, txipiroiak jarri eta plantxa moduan frijitu, minutu bat alde bakoitzetik. Gatz pitin bat gehitu, eta olio zorrotada bat ere bai.
7
Zartagina itzali, eta bertan utzi hoztu ez daitezen.
8
Platerean gari-zainzuriak ipini, eta bueltan, lau bost bat sagar xafla. Ondoren, entsaladako osagaiak ongi nahastu, eta plateraren erdian zabaldu.
9
Azkenik, txipiroiak gehitu. Nahi izanez gero, zartaginean gelditu den saldatxoa gehitu, azken ukitua emateko.