4 LAGUNENTZAT
400 g arroz, carnaroli motakoa
Txipiroi begihandi bat
Kuiatxo bat
Tipulin bat
Baratxuriak bi ale
Tomate fresko bat
Gatza
Oliba olio birjina
1
Txipiroi begihandia garbitu, eta zati txikietan moztu.
2
Tipulina karratu txikietan moztu, eta zartagin batean erregosten jarri, oliba olio birjinaren txorrotada batekin eta gatz pixka batekin.
3
Bost minutu pasatu ondoren, gehitu begihandiaren puskak. Bost bat minutuz erregosi, eta, jarraian, urez ongi estali. Mantendu irakiten 30 bat minutuz, begihandia bigunduz joan dadin.
4
Ondoren, kuiatxoa puska txikietan moztu, eta gehitu, baita tomatea ere.
5
Gero, nahastu arroza lapiko berean, eta ur pixka bat gehixeago gehitu. Baita gatz pittin bat gehixeago ere. Mantendu irakiten, hogei minutuz. Behar izanez gero, ur gehixeago gehituz joan eskatzen digun heinean.
6
Denbora hori pasatu ondoren, pare bat minutuz geldirik utzi. Itsas zaporeko arroz goxoa jateko prest izango dugu berehala.