Arroz odolki bat
Dozena eta erdi orburu
4 arrautza
2 baratxuri ale
2 koilarakada irin
Oliba olio birjina
Gatza
3 koilarakada irin (orburuak egosteko)
1
Orburuak prestatzen hasteko, lapiko handi bat erdira arte bete urarekin, hiru koilarakada irin gehitu, eta ondo nahastu. Gatz pitin bat bota, eta sutan jarri irakin arte.
2
Bitartean, orburuak zuritu; txortena moztu gabe zuritu. Orburuaren punta moztu, pare bat zentimetro zabal.
3
Ondoren, ur irakitan sartu, eta irakin hogei bat minutuz. Gorde.
4
Oliba olio zorrotada bat bota zartagin zabal batean, eta baratxuri txikitua gehitu. Dantzan hastean, irina bota, eta dena ongi nahastu.
5
Ondoren, orburuak irakindako lapikotik pare bat burrantzalikada ur gehitu; eta, saltsa prest dugunean, orburuak erditik moztuak gehitu. Guztia bost minutuz irakin. Ondoren, gorde.
6
Plantxa edo zartagin zabal batean, ondo beroa dagoenean, arroz odolkiak frijitu, xerratan moztuak. Odolkiari azala kentzen badiogu, ez zaizkigu kiribilduko, beren forma borobila mantenduko dute.
7
Ondoren, zartaginean bertan uzten duten grasa edo olioa arrautzen gorringoak frijitzeko erabiliko dugu.
8
Platerak zerbitzatzeko, orburua plateren bueltan ipini, eta arroz-odolki xerra orburuen erdian. Arrautzen gorringoak prest ditugunean, gainean jarri, eta prest dugu plater gozo hau dastatzeko!