ERREZETA

Orburua, arroz odolkia eta arrautza gorringoa plantxan

JON URBE / FOKU

Iker Markinez - Kuko jatetxea, Ormaiztegi

2018ko martxoak 24
OSAGAIAK 4 LAGUNENTZAT

Arroz odolki bat

Dozena eta erdi orburu

4 arrautza

2 baratxuri ale

2 koilarakada irin

Oliba olio birjina

Gatza

3 koilarakada irin (orburuak egosteko)

1



Orburuak prestatzen hasteko, lapiko handi bat erdira arte bete urarekin, hiru koilarakada irin gehitu, eta ondo nahastu. Gatz pitin bat bota, eta sutan jarri irakin arte.

2



Bitartean, orburuak zuritu; txortena moztu gabe zuritu. Orburuaren punta moztu, pare bat zentimetro zabal.

3



Ondoren, ur irakitan sartu, eta irakin hogei bat minutuz. Gorde.

4



Oliba olio zorrotada bat bota zartagin zabal batean, eta baratxuri txikitua gehitu. Dantzan hastean, irina bota, eta dena ongi nahastu.

5



Ondoren, orburuak irakindako lapikotik pare bat burrantzalikada ur gehitu; eta, saltsa prest dugunean, orburuak erditik moztuak gehitu. Guztia bost minutuz irakin. Ondoren, gorde.

6



Plantxa edo zartagin zabal batean, ondo beroa dagoenean, arroz odolkiak frijitu, xerratan moztuak. Odolkiari azala kentzen badiogu, ez zaizkigu kiribilduko, beren forma borobila mantenduko dute.

7



Ondoren, zartaginean bertan uzten duten grasa edo olioa arrautzen gorringoak frijitzeko erabiliko dugu.

8



Platerak zerbitzatzeko, orburua plateren bueltan ipini, eta arroz-odolki xerra orburuen erdian. Arrautzen gorringoak prest ditugunean, gainean jarri, eta prest dugu plater gozo hau dastatzeko!

Irakurle agurgarria:

Honaino iritsi zarenez, eskaera bat egin nahi dizugu: irakurtzen ari zaren edukia eta egunkaria babestea, konpromiso ekonomikoa hartuz. Publizitatea eta erakundeen diru-laguntzak ez dira nahikoa BERRIAren etorkizuna bermatzeko. Sarean eskaintzen dizugun edukia irakurtzen duzuen milaka irakurleek proiektuari ekarpena eginda, urrutira iritsiko ginateke.

Kazetaritza libre, ireki eta independentea egin nahi dugu euskaldunontzat. Euskaraz informatzea delako gure eginkizuna, eta zure eskubidea.Lagun gaitzazu bide horretan. Idatzi gurekin etorkizuna. Geroa zugan.

Martxelo Otamendi
BERRIAko zuzendaria

Izan zaitez BERRIAlaguna