Elikadura. Errezeta

Tuterako kukuluak brie gazta eta txipiroiekin

JUAN CARLOS / ARGAZKI PRESS

Iker Markinez -

2014ko otsailak 8

OSAGAIAK4 pertsonarentzako osagaiak:

6 Tuterako kukulu

6 txipiroi fresko

Brie gazta zati bat

Tipulina sorta bat

Oliba olio birjina

Sagardo ozpina

Modena ozpina

Gatza

Lehenik, txipiroiak garbituko ditugu, eta ondoren, gorde. Gero, tipulinak puxka txikietan moztu; zartagin batean, oliba olio zorrotada batekin, su ertainean 15 minutuz erregosi.

Ondoren, sutik atera eta katilu batean gorde. Brie gazta, behi gazta da, baina Frantziakoa. Gazta hori pare bat zentimetroko xaflatan moztu.

Ondoren, ozpin-olioa prestatuko dugu. Horretarako, ontzi batean jarri sagardo ozpin koilarakada bat, eta modena ozpin beste koilarakada bat. 6 koilarakada oliba olio gehitu, eta gatz pitin bat ere bai. Guztia ongi nahastu.

Tuterako kukulu bakoitza lau pusketatan moztu, eta erretilu batean kokatu. Gatz pitin bat bota kukulu bakoitzari. Txipiroiak hartu, eta banan-banan erditik moztu. Zartagin zabal bat berotzen jarri, eta bertan txipiroiak frijituko ditugu.

Txipiroiak frijituak ditugunean, aurrez prestaturik dugun tipulina gainetik bota eta sua itzali. Brie gazta kukuluen gainetik zabaldu eta gainetik txipiroi beroak zalbadu.

Bukatzeko, ozpin-olioz ongi busti kukulu eta entsaladako osagai guztiak. Prest dugu entsadala mahaira zerbitzatzeko.

Irakurle agurgarria:

Honaino iritsi zarenez, eskaera bat egin nahi dizugu: irakurtzen ari zaren edukia eta egunkaria babestea, konpromiso ekonomikoa hartuz. Publizitatea eta erakundeen diru-laguntzak ez dira nahikoa BERRIAren etorkizuna bermatzeko. Sarean eskaintzen dizugun edukia irakurtzen duzuen milaka irakurleek proiektuari ekarpena eginda, urrutira iritsiko ginateke.

Kazetaritza libre, ireki eta independentea egin nahi dugu euskaldunontzat. Euskaraz informatzea delako gure eginkizuna, eta zure eskubidea.Lagun gaitzazu bide horretan. Idatzi gurekin etorkizuna. Geroa zugan.

Martxelo Otamendi
BERRIAko zuzendaria

Izan zaitez BERRIAlaguna