Elikadura. Errezeta

Onddo 'carpaccio'-a

JON URBE / ARGAZKI PRESS

Iker Markinez -

2013ko irailak 28

OSAGAIAK4 pertsonarentzako osagaiak:

400 g onddo

Ziazerba sorta bat

Idiazabalgo gazta

Piperbeltz hautsa

Oliba olio birjina

Gatza

Sagar ozpina



Italiar jatorria duen errezeta hau ongi prestatzeko, oso garrantzitsua da erabili behar ditugun onddoak freskoak eta onak izatea. Onddo beltza bada, askoz hobeto, bere egitura aproposagoa baita.

Hasteko, onddoak garbitu, eta labana zorrotz baten laguntzaz, eta pazientzia handiz, ahalik eta xafla finenetan moztu. Horretan datza plateraren sekretu handienetako bat: xaflak oso finak izatean, hain zuzen ere.

Ondoren, ziazerba hostoak garbitu, lehortu eta juliana erara moztu. Plater batean, onddo xaflen gainean jarri ziazerba zatiak, eta gatz pitin bat bota.

Olio, ozpin eta gatzarekin, olio-ozpin bat prestatu katilutxo batean, eta onddo eta ziazerbak ongi busti. Ondoren, patatak zuritzeko tresnarekin, Idiazabalgo gaztari xafla finak atera, eta platerean sakabanatu. Piperbeltz hauts pixka bat xehetu, eta gainetik bota. Prest daukagu platera goxoa.

Irakurle agurgarria:

Honaino iritsi zarenez, eskaera bat egin nahi dizugu: irakurtzen ari zaren edukia eta egunkaria babestea, konpromiso ekonomikoa hartuz. Publizitatea eta erakundeen diru-laguntzak ez dira nahikoa BERRIAren etorkizuna bermatzeko. Sarean eskaintzen dizugun edukia irakurtzen duzuen milaka irakurleek proiektuari ekarpena eginda, urrutira iritsiko ginateke.

Kazetaritza libre, ireki eta independentea egin nahi dugu euskaldunontzat. Euskaraz informatzea delako gure eginkizuna, eta zure eskubidea.Lagun gaitzazu bide horretan. Idatzi gurekin etorkizuna. Geroa zugan.

Martxelo Otamendi
BERRIAko zuzendaria

Izan zaitez BERRIAlaguna

Izan zaitez BERRIAlaguna

Irakurtzen ari zaren edukia libre ematen jarraitu nahi dugu. Euskaraz informatzea da gure eginkizuna, zure eskubidea. Sareko irakurlea bazara, konprometitu zaitez irakurtzen ari zarenarekin. Geroa zugan.

Izan zaitez BERRIAlaguna