Onddo 'carpaccio'-a

JON URBE  / ARGAZKI PRESS.
Iker Markinez.
2013ko irailaren 28a
00:00
Entzun

OSAGAIAK

4 pertsonarentzako osagaiak:

400 g onddo

Ziazerba sorta bat

Idiazabalgo gazta

Piperbeltz hautsa

Oliba olio birjina

Gatza

Sagar ozpina



Italiar jatorria duen errezeta hau ongi prestatzeko, oso garrantzitsua da erabili behar ditugun onddoak freskoak eta onak izatea. Onddo beltza bada, askoz hobeto, bere egitura aproposagoa baita.

Hasteko, onddoak garbitu, eta labana zorrotz baten laguntzaz, eta pazientzia handiz, ahalik eta xafla finenetan moztu. Horretan datza plateraren sekretu handienetako bat: xaflak oso finak izatean, hain zuzen ere.

Ondoren, ziazerba hostoak garbitu, lehortu eta juliana erara moztu. Plater batean, onddo xaflen gainean jarri ziazerba zatiak, etagatz pitin bat bota.

Olio, ozpin eta gatzarekin, olio-ozpin bat prestatu katilutxo batean, eta onddo eta ziazerbak ongi busti. Ondoren, patatak zuritzeko tresnarekin, Idiazabalgo gaztari xafla finak atera, eta platerean sakabanatu. Piperbeltz hauts pixka bat xehetu, eta gainetik bota. Prest daukagu platera goxoa.
Iruzkinak
Ez dago iruzkinik

Ordenatu
0/500
Orain, aldi berria dator. Zure aldia. 2025erako 3.000 babesle berri behar ditugu iragana eta geroa orainaldian kontatzeko.