Elikadura. Errezeta

Tagliateliak antxoa eta cherry tomateekin

ANDONI CANELLADA / ARGAZKI PRESS

Iker Markinez -

2012ko urtarrilak 6
OSAGAIAK

4 pertsonarentzako osagaiak:

500 g tagliateli.

500 g antxoa.

300 g cherry tomate.

Ziazerba sorta.

Tipula bat.

Bi baratxuri ale.

Oliba olio birjina.

Gatza.

Antxoak garbitu, xerratu eta erditik moztu.

Tipula zuritu, eta tako txikietan moztu, gatz pittin bat eta oliba olio txorrotada bota, eta zartagin baten erregosi hamar bat minutuz, su motelean. Gero, baratxuri aleak txikituta eta ziazerba sorta gehitu, eta beste 10 minutuz erregosi. Gero gorde.

Tagliateliak egosteko, lapiko bat urez bete; oliba olio txorrotada bat bota, gatza ere bai eta berotzen jarri. Irakiten hastean tagliateliak gehitu, eta pasta motaren arabera zorroan adierazten den denboraz egosi. Gero, ur freskotan pasa eta gorde.

Zartagin bat sutan berotzen jarri, oliba olio txorrotada batekin. Antxoak gatz pittin batekin gehitu. Gero, tomateak erditik moztuak gehitu. Ondoren, ziazerba eta barazkiak. Guztia ondo nahastu, eta tagliateliak gehitu, horiek ere berotu, antxoa eta barazkien zaporea har dezaten.

Mahaira zerbitzatea besterik ez da falta; banako plateretan edo erretilu batean atera mahai erdira.

Irakurle agurgarria:

Honaino iritsi zarenez, eskaera bat egin nahi dizugu: irakurtzen ari zaren edukia eta egunkaria babestea, konpromiso ekonomikoa hartuz. Publizitatea eta erakundeen diru-laguntzak ez dira nahikoa BERRIAren etorkizuna bermatzeko. Sarean eskaintzen dizugun edukia irakurtzen duzuen milaka irakurleek proiektuari ekarpena eginda, urrutira iritsiko ginateke.

Kazetaritza libre, ireki eta independentea egin nahi dugu euskaldunontzat. Euskaraz informatzea delako gure eginkizuna, eta zure eskubidea.Lagun gaitzazu bide horretan. Idatzi gurekin etorkizuna. Geroa zugan.

Martxelo Otamendi
BERRIAko zuzendaria

Izan zaitez BERRIAlaguna

Izan zaitez BERRIAlaguna

Irakurtzen ari zaren edukia libre ematen jarraitu nahi dugu. Euskaraz informatzea da gure eginkizuna, zure eskubidea. Sareko irakurlea bazara, konprometitu zaitez irakurtzen ari zarenarekin. Geroa zugan.

Izan zaitez BERRIAlaguna