Elikadura. Errezeta

Txanpinoi txapelak plantxan, arroz odolkiarekin

JUAN CARLOS RUIZ / ARGAZKI PRESS

Iker Markinez -

2013ko apirilak 6

OSAGAIAK

4 pertsonarentzako osagaiak:

Hamasei txanpinoi handi

Bi baratxuri ale

Tipulin bat

Perrexila

Arrozezko odolki bat

Gatza

Oliba olio birjina

Lehenik, tipulina zati txikitan moztu, eta lapiko batean oliba olio txorrotada batekin erregosi su oso motelean, hogei bat minutuz. Ondoren, baratxuriak xehatu, eta bertara gehitu. Bost edo hamar minutuz eduki, ongi erregosi arte. Plantxa sutan berotzen jarri —edo zartagin bat—. Ondo berotuta dagoenean, txanpinoi txapelak bertan jarri, zuloa behera begira dutela. Gainetik, oliba olio txorrotada bat bota, eta hiru minutuz bertan eduki. Ondoren, buelta eman, eta oliba olio txorrotada bat gehitu eta gatza ere bota. Beste hiru minutuz eduki.

Plantxatik atera txapelak, eta barazkiak ditugun lapikora gehitu. Perrexil xehatua ere lapikora gehitu, eta guztia ongi nahastu. Erabili dugun plantxa sutan mantendu, eta bertan arrozezko odolkia xafletan moztuta jarri. Ahal bada, 16 xafla. Pare bat minutu pasatu ondoren, buelta eman, eta beste bi minutuz eduki.

Lau txapel jarri plater bakoitzean. Txapel bakoitzaren zuloan, barazkiak bota, eta gainean arrozezko odolki puska. Saltsaren bat nahi izanez gero, piper gorri saltsa oso ongi doakio.

Irakurle agurgarria:

Honaino iritsi zarenez, eskaera bat egin nahi dizugu: irakurtzen ari zaren edukia eta egunkaria babestea, konpromiso ekonomikoa hartuz. Publizitatea eta erakundeen diru-laguntzak ez dira nahikoa BERRIAren etorkizuna bermatzeko. Sarean eskaintzen dizugun edukia irakurtzen duzuen milaka irakurleek proiektuari ekarpena eginda, urrutira iritsiko ginateke.

Kazetaritza libre, ireki eta independentea egin nahi dugu euskaldunontzat. Euskaraz informatzea delako gure eginkizuna, eta zure eskubidea.Lagun gaitzazu bide horretan. Idatzi gurekin etorkizuna. Geroa zugan.

Martxelo Otamendi
BERRIAko zuzendaria

Izan zaitez BERRIAlaguna

Albiste gehiago

Olatu sinkronizatua

Berria

Bi urte barru Europako kultur hiribirua izateko bidean, bosgarren Olatu Talka lehertu da asteburu honetan Donostian, 250etik gora proposamen sinkronizatu eskainita parte hartu nahi duen orori. Sormena, kirola —argazkian, Easo igeriketa taldeko kideen atzoko erakustaldia—, aldarrikapena eta elkartasuna nahastu dira egitarauan. Donostiatik kanpo ere zabaldu da aurten eskaintza, gainera.

Alarmak piztuta

Berria

Nafarroan, berezko arraza batzuk galzorian

60 urteko gaztea

Berria

Fender Stratocaster gitarra elektrikoa, 1954tik doinuka

Hemen da Olentzero

Berria

Gaur kalez kale eta etxez etxe ibiliko da, haurren begiradapean

Astekaria

Asteko gai hautatuekin osatutako albiste buletina. Astelehenero, ezinbesteko erreportajeak, elkarrizketak, iritziak eta kronikak zure posta elektronikoan.

Izan zaitez BERRIAlaguna

BERRIAlagunei esker eskaintzen dugu balioz osatutako informazioa. Egizu ekarpena gure eginkizunarekin segi dezagun.

Izan zaitez BERRIAlaguna