4 pertsonarentzako osagaiak:
Kilo bat txekor masail
Hiru tipula
Bi azenario
Hiru baratxuri ale
Litro erdi ardo beltz
Basakoda bat porto
Gatza
Oliba olioa
Piper hauts beltza
• Lapiko zabal bat sutan ipini, eta, ongi berotuta dagoenean, bertan txekor masailak frijitu, olio zorrotada batekin. Gatza eta piper hautsa gehitu. Bitartean, barazki guztiak zuritu, garbitu, eta pusketa txikietan moztu.
• Txekor masailak ongi gorrituta dauzkagunean, barazki guztiak lapiko horretara gehitu, eta su erdian barazkiak ere gorritu arte eduki. Gutxi gorabehera, hamabost bat minutuz.
• Basokada porto eta ardo beltz gehitu. Beste ordu erdi irakiten eduki, eta ura gehitu, masailak estali arte. Beste 50 bat minutuz irakin; oraingoan, su motelean.
• Epeltzen utzi, eta txekor masailak beste lapiko batera pasatu. Irabiagailu eta txinoaren laguntzaz, saltsa pasatu eta masailen lapikora bota. Guztia 10 bat minutuz irakin, eta jateko prest dago.
• Masailak xafletan moztu nahi baditugu, haragia hozten utzi behar da, beroa dagoenean moztuz gero puskatu egingo baitira.