Elikadura. Errezeta

Barazki eta otarrainxka risottoa

ANDONI CANELLADA / ARGAZKI PRESS

Iker Markinez -

2014ko martxoak 8
OSAGAIAK

4 pertsonarentzako osagaiak:

Bonba motako 400 gramo arroz.

Dozena bat otarrainxka.

Kuiatxo bat.

Ziazerba sorta bat.

Azenario bat.

Tipulin bat.

Bi baratxuri ale.

Tomatea.

Gatza.

Oliba olio birjina.

Parmegiano gazta.

Gurin koilarakada bat.

Otarrainxkak zuritu, buruak eta azalak kendu, eta salda egiteko gorde. Salda egiten hasiko gara; horretarako, lapiko batean urez estali azal eta buruak, eta egosten ipini.

Bitartean, kuiatxoa eta azenarioa garbitu eta zuritu (azenarioa bakarrik), eta karratu txikietan moztu. Baita tipulina eta baratxuri aleak ere.

Lapiko batean, olio zorrotada bat bota, eta bertara barazki guztiak gehitu. Gatz pitin bat bota, eta hogei minutuz erregosi su motelean.

Ondoren, tomatea eta ziazerbak zatitan moztu, eta lapikora gehitu. Beste bost minutuz erregosi eta nahastu.

Gero, arroza gehitu. Otarrainxka salda bota, arroz kantitatea halako hiru. Beste gatz pitin bat erantsi, eta irakiten eduki hamabost minutuz.

Orduan, otarrainxka gorputzak botako dizkiogu, eta arrozarekin nahastuko ditugu. Hasieratik bota izan bagenitu, erabat lehortuko lirateke. Kontuan hartu bost minututik behin arroza ongi nahastu behar dugula.

Sua itzali, eta 100 gramo parmegiano gazta birrindu gehitu. Gurin koilarakada bat bota, eta nahastu pare bat minutuz. Prest dugu risottoa.

Irakurle agurgarria:

Honaino iritsi zarenez, eskaera bat egin nahi dizugu: irakurtzen ari zaren edukia eta egunkaria babestea, konpromiso ekonomikoa hartuz. Publizitatea eta erakundeen diru-laguntzak ez dira nahikoa BERRIAren etorkizuna bermatzeko. Sarean eskaintzen dizugun edukia irakurtzen duzuen milaka irakurleek proiektuari ekarpena eginda, urrutira iritsiko ginateke.

Kazetaritza libre, ireki eta independentea egin nahi dugu euskaldunontzat. Euskaraz informatzea delako gure eginkizuna, eta zure eskubidea.Lagun gaitzazu bide horretan. Idatzi gurekin etorkizuna. Geroa zugan.

Martxelo Otamendi
BERRIAko zuzendaria

Izan zaitez BERRIAlaguna

Izan zaitez BERRIAlaguna

Irakurtzen ari zaren edukia libre ematen jarraitu nahi dugu. Euskaraz informatzea da gure eginkizuna, zure eskubidea. Sareko irakurlea bazara, konprometitu zaitez irakurtzen ari zarenarekin. Geroa zugan.

Izan zaitez BERRIAlaguna