4 pertsonarentzako osagaiak:
Itsas lupia, kilo ingurukoa
Patata berriak, bi
Tipulina, bi
Baratxuria, bi ale
Perrexila
Oliba olio birjina
Gatza
Erromeroa
• Itsas lupia ondo garbitu, eta bi xerratan irekita jarri; burua kendu, eta xerra bakoitza erditik moztuko dugu.
• Patatak zuritu, eta panadera modura (xafla biribiletan) moztu. Tipulina juliana erara moztu. Hori guztia zartagin batera bota, eta oliba olio txorrotada on bat gehitu gatz pittin batekin batera, baita erromero zatitxo bat ere. Tapa batekin estali. Orain, su motelean eduki ordu erdi batez, ongi goxatu arte.
• Plantxa bat sutan berotzen jarri, eta ondo beroa dagoenean lupia xerrak plantxan jarri, azala beherantz dutela. Gatz pittin bat bota, eta olio txorrotadatxo bat gehitu. Hiru bat minutu pasa ondoren, xerrei buelta eman, eta xerra bakoitzaren gainean erromero orritxo bat jarri; berriro olio txorrotada bat bota gainetik, eta beste hiru bat minutuz plantxan eduki.
• Segidan, platera bakoitzean lupia xerra bana jarri, eta inguruan aurrez erregositako patata eta tipulina gehitu. Perrixil xehetu pixka bat ere bota gainetik, eta, nahi izanez gero, oliba olio pixka bat ere gehitu.
On egin!