Elikadura. Errezeta

Lupia plantxan erromeroarekin

JUAN CARLOS RUIZ / ARGAZKI PRESS

Iker Markinez -

2011ko maiatzak 7
OSAGAIAK

4 pertsonarentzako osagaiak:

Itsas lupia, kilo ingurukoa

Patata berriak, bi

Tipulina, bi

Baratxuria, bi ale

Perrexila

Oliba olio birjina

Gatza

Erromeroa

Itsas lupia ondo garbitu, eta bi xerratan irekita jarri; burua kendu, eta xerra bakoitza erditik moztuko dugu.

Patatak zuritu, eta panadera modura (xafla biribiletan) moztu. Tipulina juliana erara moztu. Hori guztia zartagin batera bota, eta oliba olio txorrotada on bat gehitu gatz pittin batekin batera, baita erromero zatitxo bat ere. Tapa batekin estali. Orain, su motelean eduki ordu erdi batez, ongi goxatu arte.

Plantxa bat sutan berotzen jarri, eta ondo beroa dagoenean lupia xerrak plantxan jarri, azala beherantz dutela. Gatz pittin bat bota, eta olio txorrotadatxo bat gehitu. Hiru bat minutu pasa ondoren, xerrei buelta eman, eta xerra bakoitzaren gainean erromero orritxo bat jarri; berriro olio txorrotada bat bota gainetik, eta beste hiru bat minutuz plantxan eduki.

Segidan, platera bakoitzean lupia xerra bana jarri, eta inguruan aurrez erregositako patata eta tipulina gehitu. Perrixil xehetu pixka bat ere bota gainetik, eta, nahi izanez gero, oliba olio pixka bat ere gehitu.

On egin!

Irakurle agurgarria:

Honaino iritsi zarenez, eskaera bat egin nahi dizugu: irakurtzen ari zaren edukia eta egunkaria babestea, konpromiso ekonomikoa hartuz. Publizitatea eta erakundeen diru-laguntzak ez dira nahikoa BERRIAren etorkizuna bermatzeko. Sarean eskaintzen dizugun edukia irakurtzen duzuen milaka irakurleek proiektuari ekarpena eginda, urrutira iritsiko ginateke.

Kazetaritza libre, ireki eta independentea egin nahi dugu euskaldunontzat. Euskaraz informatzea delako gure eginkizuna, eta zure eskubidea.Lagun gaitzazu bide horretan. Idatzi gurekin etorkizuna. Geroa zugan.

Martxelo Otamendi
BERRIAko zuzendaria

Izan zaitez BERRIAlaguna