Elikadura. Errezeta

Zainzuri freskoak udaberriko zizekin

JUAN CARLOS RUIZ / ARGAZKI PRESS

Iker Markinez -

2011ko maiatzak 14
OSAGAIAK

4 pertsonarentzako osagaiak:

20 zainzuri.

Zizak (200 gramo).

Esne gaina (Sagardo basokada bat).

Piperbeltz hautsa.

Gatza.

Oliba olio birjina.

Azukrea (Kafe goilarakada bat).

Zainzuriak ipurdi aldean zentimetro inguru moztu, eta ondoren goitik behera zurituko ditugu. Kontuan hartu punta aldea ez dela behin ere zuritu behar.

Lapiko handi bat urez bete eta gatza bota; azukre pitin bat ere bai. Irakiten hastean zainzuriak gehitu, eta ordu laurden batez irakin; zainzurien lodieraren arabera, beharbada denbora gehixeago eduki beharko dugu. Ondoren sua itzali, eta zainzuriak bertan utzi.

Lapiko handi bat hartu eta bertan oliba olio zorrotada bat bota; udaberriko zizak gehitu, aurrez eskuz garbitu eta birrinduta. Minutu pare batez erregosi, eta ondoren piperbeltz hautsa eta gatza gehitu, eta segidan esne gain basokada gehitu. Lau bat minutu pasa ondoren, krema saltsa bat lortuko dugu zizen zapore guztiarekin.

Zainzuriak uretatik atera, erditik moztu eta zuztar aldeak kremara gehitu.

Plater bakoitzean ziza eta zainzuri krema pixka bat jarri, eta zainzurien puntak plateraren inguruan kokatu, argazkian ikusten den modura. On egin!

Irakurle agurgarria:

Honaino iritsi zarenez, eskaera bat egin nahi dizugu: irakurtzen ari zaren edukia eta egunkaria babestea, konpromiso ekonomikoa hartuz. Publizitatea eta erakundeen diru-laguntzak ez dira nahikoa BERRIAren etorkizuna bermatzeko. Sarean eskaintzen dizugun edukia irakurtzen duzuen milaka irakurleek proiektuari ekarpena eginda, urrutira iritsiko ginateke.

Kazetaritza libre, ireki eta independentea egin nahi dugu euskaldunontzat. Euskaraz informatzea delako gure eginkizuna, eta zure eskubidea.Lagun gaitzazu bide horretan. Idatzi gurekin etorkizuna. Geroa zugan.

Martxelo Otamendi
BERRIAko zuzendaria

Izan zaitez BERRIAlaguna