Elikadura. Errezeta

Anana almibarrean marrubi eta jogurt izozkiarekin

JUAN CARLOS RUIZ / ARGAZKI PRESS

Iker Markinez -

2011ko maiatzak 28
OSAGAIAK

6 pertsonarentzako osagaiak:

Anana bat.

250 g marrubi.

250 g azukre.

Kanela txotxa.

Limoi baten azala.

Jogurt izozkia.

Lehen pausoan anana ondo zurituko dugu eta erdian duen zuztarra ere kenduko diogu. Ondoren laukitxoetan moztu.

Jarraian lapiko batean ipini, urez estali, eta bertara azukre guztia gehitu, baita kanela txotxa eta limoi baten azala ere.

Irakiten jarri ordu erdi batez su motelan, eta ondoren lapikoan bertan hozten utzi.

Bitartean marrubiak garbitu, eta zuztarra kenduko diegu. Zuztarra garbitu aurretik kenduz gero, ura marrubiaren barrura sartzen da, eta hori ez da komeni. Marrubiak laurdenetan moztu.

Mahaira zerbitzatzeko erabiliko ditugun kopatxoak prestatzen hasiko gara jarraian. Lehenik anana zatitxoak ipini koparen barruan, eta bueltan, marrubi pusketatxok.

Guztiak almibarrez ongi busti, eta, bukatzeko, koparen barruan jogurrezko izozki bolatxoa kontu handiz jartzea besterik ez zaigu gelditzen. Errezeta honetan askotariko fruituak eta beste izozki zapore batzuk ere erabil ditzakezue.

Irakurle agurgarria:

Honaino iritsi zarenez, eskaera bat egin nahi dizugu: irakurtzen ari zaren edukia eta egunkaria babestea, konpromiso ekonomikoa hartuz. Publizitatea eta erakundeen diru-laguntzak ez dira nahikoa BERRIAren etorkizuna bermatzeko. Sarean eskaintzen dizugun edukia irakurtzen duzuen milaka irakurleek proiektuari ekarpena eginda, urrutira iritsiko ginateke.

Kazetaritza libre, ireki eta independentea egin nahi dugu euskaldunontzat. Euskaraz informatzea delako gure eginkizuna, eta zure eskubidea.Lagun gaitzazu bide horretan. Idatzi gurekin etorkizuna. Geroa zugan.

Martxelo Otamendi
BERRIAko zuzendaria

Izan zaitez BERRIAlaguna