Elikadura. Errezeta

Legatza otarrainxka saldarekin eta txirlekin

JON URBE / ARGAZKI PRESS

Iker Markinez -

2011ko abenduak 24
OSAGAIAK

4 pertsonarentzako osagaiak:

16 otarrainxka.

400 g txirla.

1,2 kilo inguruko legatza.

2 ale baratxuri.

Perrexila.

Koilarakada bat irin.

Gatza.

Oliba olio birjina.

Hasteko, otarrainxken buruak eta azalak kendu. Otarrainxkak erditik moztu, eta gorde.

Buruak eta arrainaren hezurrak lapiko txiki batean ipini, urez estali, eta, 30 bat minutuz irakinarazi ondoren, irabiatu, eta gerorako gordeko dugu. Horrela, otarrainxka salda lortuko dugu.

Zartagin zabal batean baratxuri txikituak ipini, olio txorrotada on batekin, eta su motelean jarriko dugu. Baratxuriak dantzan hastean, eta, gorritu aurretik, noski, irina gehitu eta ongi nahastu.

Ondoren, bota kazokada bat otarrainxka salda, eta, irakiten hastean, ipini legatz xerrak, azala gorantz dutela, eta gatzatu. Su motelean hiru bat minutuan eduki, eta kontu handiz eman buelta xerrei.

Jarraian, txirlak gehitu, baita otarrainxkak ere, eta, guztia beste lau bat minutuz irakiten eduki ondoren, perrexil xehetua nahastu, eta zerbitzatzeko prest edukiko dugu, bai banakako plateretan eta bai buztinezko kazola eder batean ere.

Osagai guztiak eskura edukiz gero oso azkar egiten den plater bat da, eta datozen egunetarako berezia. Beraz, animatu, eta ongi pasa Gabonetan.

Irakurle agurgarria:

Honaino iritsi zarenez, eskaera bat egin nahi dizugu: irakurtzen ari zaren edukia eta egunkaria babestea, konpromiso ekonomikoa hartuz. Publizitatea eta erakundeen diru-laguntzak ez dira nahikoa BERRIAren etorkizuna bermatzeko. Sarean eskaintzen dizugun edukia irakurtzen duzuen milaka irakurleek proiektuari ekarpena eginda, urrutira iritsiko ginateke.

Kazetaritza libre, ireki eta independentea egin nahi dugu euskaldunontzat. Euskaraz informatzea delako gure eginkizuna, eta zure eskubidea.Lagun gaitzazu bide horretan. Idatzi gurekin etorkizuna. Geroa zugan.

Martxelo Otamendi
BERRIAko zuzendaria

Izan zaitez BERRIAlaguna

Izan zaitez BERRIAlaguna

Irakurtzen ari zaren edukia libre ematen jarraitu nahi dugu. Euskaraz informatzea da gure eginkizuna, zure eskubidea. Sareko irakurlea bazara, konprometitu zaitez irakurtzen ari zarenarekin. Geroa zugan.

Izan zaitez BERRIAlaguna