Elikadura. Errezeta

Txekor azpizuna asiar erara

GARI GARAIALDE / ARGAZKI PRESS

Iker Markinez -

2012ko martxoak 24
OSAGAIAK

Txekor azpizuna, kilo erdia.

200 g baina.

2 azenario.

200 g txanpinoi.

Tipulin pare bat.

Oliba olio birjina.

Gatza.

Soja saltsa.

Piper hauts beltza.

Hasteko, barazki guztiak garbitu, eta behar direnak zuritu. Tipulinak txikitu, lauki txikietan, eta, zartagin batean, oliba olio zorrotada batekin erregosten jarri.

Gainontzeko barazkiak ere lauki txikietan moztu, eta guztiak zartaginera gehitu. 20 bat minutuz erregosi, su ertainean. Bitartean, ontzi batean soja saltsa koilarakada pare bat bota, eta baita piper hauts pixka bat ere.

Ondoren azpizuna takotan moztuta bertan sartu, eta 10 bat minutuz eduki, ondo busti dadin; jarraian atera.

Zartagin bat ongi berotzen jarri, inongo oliorik gabe. Beroa dagoenean, azpizun takoak bertara bota, eta, minutu pare batez, su bizian frijitu etengabe nahastuz. Aurrez erregosi ditugun barazkiak gainetik bota; sua itzali, eta guztia ongi nahastu, gatz pittin bat botaz.

Bukatzeko, plater batera atera, eta prest dugu zerbitzatu eta dastatzeko. On dagizuela.

Irakurle agurgarria:

Honaino iritsi zarenez, eskaera bat egin nahi dizugu: irakurtzen ari zaren edukia eta egunkaria babestea, konpromiso ekonomikoa hartuz. Publizitatea eta erakundeen diru-laguntzak ez dira nahikoa BERRIAren etorkizuna bermatzeko. Sarean eskaintzen dizugun edukia irakurtzen duzuen milaka irakurleek proiektuari ekarpena eginda, urrutira iritsiko ginateke.

Kazetaritza libre, ireki eta independentea egin nahi dugu euskaldunontzat. Euskaraz informatzea delako gure eginkizuna, eta zure eskubidea.Lagun gaitzazu bide horretan. Idatzi gurekin etorkizuna. Geroa zugan.

Martxelo Otamendi
BERRIAko zuzendaria

Izan zaitez BERRIAlaguna