Elikadura. Errezeta

Txanpinoi txapelak orburu eta ziazerbaz beteak

GARI GARAIALDE / ARGAZKI PRESS

Iker Markinez -

2013ko martxoak 9
OSAGAIAK

4 pertsonarentzako osagaiak:

6 orburu

Ziazerba sorta eder bat

2 dozena txanpinoi fresko

Oliba olio birjina

Irina

Gatza

Esne gain baso erdi bat

Orburuak prestatzen hasiko gara. Lapiko handi batean ura erdira arte bete, bi koilarakada irin gehitu, eta ondo nahastu. Gatz pitin bat bota, eta sutan jarri irakin arte. Bitartean, orburuak txortena moztu gabe zuritu. Orburuaren punta moztu, pare bat zentimetro zabal. Ondoren ur irakinetan sartu, eta bertan irakin hogei bat minutuz. Gorde. Hoztean orburua laurdenetan moztu.

Ziazerbak garbitu, eta lapiko batean olio zorrotada batekin erregosi, gatz pitin bat bota eta gorde.

Txanpinoiei txortena kendu, txapela bakarrik erabiliko dugu. Zartagin zabal bat hartu eta txapelak bertan jarri behera begira, olio zorrotada batekin. Gatz pitin bat bota, eta hiru minutuz frijitu. Ondoren buelta eman, eta hiru minutuz beste aldetik frijitu.

Bukatzeko, eta zartaginean txapelak dauzkagula, txapel bakoitzaren gainean orburu laurden bat ipini, eta ziazerba koilarakada bat. Txanpinoi guztiak prest dauzkagunean kontu handiz erretilu batera pasa; zartagin horretara esne gaina gehitu, eta irakin bat eman. Ondoren, txanpinoien gainera bota esne gain krema hori.

Irakurle agurgarria:

Honaino iritsi zarenez, eskaera bat egin nahi dizugu: irakurtzen ari zaren edukia eta egunkaria babestea, konpromiso ekonomikoa hartuz. Publizitatea eta erakundeen diru-laguntzak ez dira nahikoa BERRIAren etorkizuna bermatzeko. Sarean eskaintzen dizugun edukia irakurtzen duzuen milaka irakurleek proiektuari ekarpena eginda, urrutira iritsiko ginateke.

Kazetaritza libre, ireki eta independentea egin nahi dugu euskaldunontzat. Euskaraz informatzea delako gure eginkizuna, eta zure eskubidea.Lagun gaitzazu bide horretan. Idatzi gurekin etorkizuna. Geroa zugan.

Martxelo Otamendi
BERRIAko zuzendaria

Izan zaitez BERRIAlaguna

Izan zaitez BERRIAlaguna

Irakurtzen ari zaren edukia libre ematen jarraitu nahi dugu. Euskaraz informatzea da gure eginkizuna, zure eskubidea. Sareko irakurlea bazara, konprometitu zaitez irakurtzen ari zarenarekin. Geroa zugan.

Izan zaitez BERRIAlaguna