ERREZETA

Txipiroiak plantxan tipula goxatu eta letxugarekin

JAGOBA MANTEROLA / ARGAZKI PRESS

Iker Markinez - Kuko jatetxea, Ormaiztegi

2017ko abenduak 16
OSAGAIAK

Kilo bat txipiroi (20 bat pieza).

4 tipula.

4 baratxuri ale.

Letxuga fresko bat.

Kalonje hosto batzuk.

Oliba olioa.

2 koilara bete sagardo ozpin.

Gatza.

1



Tipulak eta baratxuriak juliana erara moztu. Barazki horiek lapikoan jarri, eta olioa eta gatza bota. Su motelean ordubetez goxatzen utzi. Tarteka nahastu.

2



Bitartean, txipiroiak garbitu egingo ditugu.

3



Txipiroiei gatza bota, eta plantxa beroan jarri, minutu bat alde bakoitzetik. Ondoren, prestaturiko tipula lapikora gehitu behar da.

4



Letxuga eta kalonje hostoak garbitu, eta ondo lehortu (oso garrantzitsua da), eta puska txikietan ebaki; erretilu batean ipini.

5



Ondoren, ontzi batean gatz pitin bat jarri; bi koilarakada sagar ozpin eta sei koilarakada oliba olio gehitu. Guztia ongi irabiatu.

6



Letxuga eta kalonjeak dauden ontzira ozpin-olioa gehitu, norberaren gustura.

7



Ongi nahastu, eta lau plateretan banatu.

8



Azkenik, txipiroiak tipula goxatuarekin barazki hostoen gainean jarri, eta prest izango dugu jateko.

Irakurle agurgarria:

Honaino iritsi zarenez, eskaera bat egin nahi dizugu: irakurtzen ari zaren edukia eta egunkaria babestea, konpromiso ekonomikoa hartuz. Publizitatea eta erakundeen diru-laguntzak ez dira nahikoa BERRIAren etorkizuna bermatzeko. Sarean eskaintzen dizugun edukia irakurtzen duzuen milaka irakurleek proiektuari ekarpena eginda, urrutira iritsiko ginateke.

Kazetaritza libre, ireki eta independentea egin nahi dugu euskaldunontzat. Euskaraz informatzea delako gure eginkizuna, eta zure eskubidea.Lagun gaitzazu bide horretan. Idatzi gurekin etorkizuna. Geroa zugan.

Martxelo Otamendi
BERRIAko zuzendaria

Izan zaitez BERRIAlaguna