ERREZETA

Kuia, tomate eta Kantauriko antxoa lasagna

BERRIA

Iker Markinez - Kuko jatetxea, Ormaiztegi

2017ko maiatzak 20

osagaiak

4 LAGUNENTZAT

Kuia txiki bat

Entsaladako tomate bat

Kantauriko antxoak

Baratxuria

Oliba olioa

Gatza

Gaurko errezetarako, pintxo antzeko plater bat aukeratu dugu. Guk bakarra prestatu arren, nahi adina presta ditzakezue, erositako antxoa kantitatearen arabera.

1

Lehenik, antxoei burua eta tripak kendu, eta erditik zabaldu, dituzten hezurrak kenduz. Ondoren, plater batean gorde.

2

Tomatea xafletan moztu, eta xafla bakoitzetik lauki luze moduko beste bi xafla atera.

3

Kuia erditik moztu, eta, ondoren, goitik behera beste lauki luze moduko xafletan moztu.

4

Zartagin batean, oliba olio zorrotada bat jarri, eta ongi beroa dagoenean, kuia xaflak bertatik pasa gatz pitin bat gehituz. Pare bat minutuz nahikoa da, pixka bat gorritu arte. Erretilu batean gorde.

5

Zartagin berean, antxoak pasatuko ditugu, plantxa baten modura. Gatz pitin batekin eta oliba pitin batekin. Hiru bat antxoa aldi bakoitzeko. Minutu bat nahikoa izango dugu antxoa txanda bakoitzeko. Bukatu ondoren, baratxuri xehatua zartaginera gehitu, eta gorritzean, erretiluan gorde ditugun antxoen gainera gehitu.

6

Azkenik, lasagna muntatzeko osagai guztiak prest izango ditugu. Lehenik, kuia xafla platerean ipini; ondoren, tomatea, eta horren gainean, antxoa. Hala, hiru edo lau pisuko lasagna osatu arte.

7

Plater honek epela jateko aukera ematen du, baina, beroa nahiago izanez gero, dena muntatu ostean labean sartu.

Irakurle agurgarria:

Honaino iritsi zarenez, eskaera bat egin nahi dizugu: irakurtzen ari zaren edukia eta egunkaria babestea, konpromiso ekonomikoa hartuz. Publizitatea eta erakundeen diru-laguntzak ez dira nahikoa BERRIAren etorkizuna bermatzeko. Sarean eskaintzen dizugun edukia irakurtzen duzuen milaka irakurleek proiektuari ekarpena eginda, urrutira iritsiko ginateke.

Kazetaritza libre, ireki eta independentea egin nahi dugu euskaldunontzat. Euskaraz informatzea delako gure eginkizuna, eta zure eskubidea.Lagun gaitzazu bide horretan. Idatzi gurekin etorkizuna. Geroa zugan.

Martxelo Otamendi
BERRIAko zuzendaria

Izan zaitez BERRIAlaguna

Izan zaitez BERRIAlaguna

Irakurtzen ari zaren edukia libre ematen jarraitu nahi dugu. Euskaraz informatzea da gure eginkizuna, zure eskubidea. Sareko irakurlea bazara, konprometitu zaitez irakurtzen ari zarenarekin. Geroa zugan.

Izan zaitez BERRIAlaguna