Albistea entzun

ERREZETA

Trufazko txokolate tarta

JUAN CARLOS RUIZ / ARGAZKI PRESS

Iker Markinez - Kuko Jatetxea, Ormaiztegi

2017ko irailak 16

1. Lehenik, bizkotxoa egiteko, labea berotzen jarri, 180 gradutan.

2. 2 ontzi hartu. Batean, arrautza gorringoak jarri; eta bestean, zuringoak. Gorringoetan, 4 koilarakada azukre gehitu; eta 5 minutuz etengabe irabiatu, eskuz edo makinaren laguntzaz.

3. Ondoren, arrautza zuringoak harrotzen hasiko gara. Horretarako, indartsu eta etengabe irabiatu, eta, gogortzen hastean, 2 koilarakada azukre gehitu; segi eragiten.

4. Erabat gogorra dagoenean, zuringoak gorringoetara gehitu, poliki. Koilara handi batekin, bi osagai horiek poliki-poliki nahastu.

5. Ondoren, 4 koilarakada irin gehitu, banan-banan, ahalik eta polikien nahastu dena, harrotasuna erabat galdu ez dezan.

6. Bizkotxorako labeko molde laukiluze bat hartu, eta gurinarekin ongi igurtzi gero, itsats ez dadin.

7. Ondoren, irin pixka bat gehitu, eta soberakina ongi kendu. Bizkotxo masa horra bota. Labean sartu, 25 bat minutuz. Labetik atera, eta hozten utzi.

8. Txokolatezko moussea prestatzeko, esne gainaren kantitate erdia erabiliko dugu lehenik. Lapiko batera isuri, eta sutan irakiten jarri.

9. Bitartean, txokolate beltza, azukre kantitate erdia eta gurina katilu batean jarri, estali, eta mikrouhinean minutu batez berotu. Adi: ez berotu denbora gehiagoz, erre egingo zaizu eta! Esne gainak irakiten duenean, katilu horretara gehitu, eta dena ongi nahastuz trufa masa lortuko dugu.

10. Hozten utzi, baina hozkailuan sartu gabe, 6 bat orduz.

11. Orain, erretilu bat hartu, eta oraindik erabili gabe dugun esnegaina isuri hara, eta ongi irabiatu azukrearekin. Horri, berriz, hoztua dugun trufaren masa erdia gehituko diogu. Guztia ongi nahasi.

12. Bizkotxoa erditik moztu, eta moussearekin bete; ondoren, gaineko estalkian ere moussea zabaldu; eta azkenik, gainean lehen gorde dugun trufa masaren erdia ipini, dena ongi estaliz.

Sareko BERRIAzalea:

Irakurri berri duzun edukia eta antzekoak zure interesekoak badira, eskari bat egin nahi dizugu: Berria diruz babestea.

Zuk eta zure gisako sareko milaka irakurlek egindako ekarpenarekin, eduki gehiago eta hobeak sortuko ditugu. Eta, zuekin osatutako komunitateari esker, publizitateak eta erakundeen laguntzek bermatzen ez diguten bideragarritasuna lortuko dugu.

Euskarazko kazetaritza libre, ireki eta konprometitua eskaini nahi dizugu egunero; bizi zaren munduaren eta garaiaren berri ematen segitu.

Albiste gehiago

 ©GORKA RUBIO / FOKU

«Argazkiak badauka benetakoaren zigilua, eta hitzek ez»

Enekoitz Telleria Sarriegi

Argazkilaritza dokumentalean sinisten du Morelesek: «Informazioa edukitzea kontzientzia edukitzea da, eta horrek ekitera eramaten zaitu». 'Urtzearen aztarna' paratu du Donostian, klima aldaketaz ohartarazteko.

 ©JON URBE / ARGAZKI PRESS

Basogintza eredu berri baterantz

Unai Etxenausia

Ez dago «baso perfektua» sortzeko errezeta magikorik, aldakorra baita Euskal Herriko paisaia. Errez kooperatibako kideak eredu berri bat ari dira lantzen eta proposatzen: baso bakoitzak espezie autoktonoak eta genetika ezberdinekoak izan behar dituela diote, «baso irregularrak» bihur daitezen.
Kotoi markak Irizarren autobusetako ehuna erabiliz sortutako jantziak. ©GORKA RUBIO/ FOKU

Moda egiteko beste modu bat

Amaia Jimenez Larrea

'Ekomoda' erakusketa jarri dute Ezkioko Igartubeiti baserri-museoan, maiatz hasierara arte. Autobusetan erabili gabeko ehunekin egindako jantziak daude ikusgai.
Naizen elkartearen aurkezpen eguneko argazkia, Donostiako Antzoki Zaharrean. ©GORKA RUBIO / FOKU

Naizendarren festa

Ane Insausti Barandiaran

Naizen elkarteak Bigarren Hezkuntzarako sortutako ikus-entzunezkoak eta kamiseta berriaren diseinua aurkeztuko ditu gaur, urteroko festan

Kinka buletina

Klima larrialdiari eta ingurumenari buruzko azken berriak zabaltzen dituen buletina.

Iruzkinak kargatzen...