Arkumea txilindronean

Lapiko zabal batean egin behar da arkumea txlindronean, eta ongi berotuta atera platerera. ANDONI CANELLADA / FOKU.
Iker Markinez.
2018ko urriaren 27a
00:00
Entzun 00:00:0000:00:00
OSAGAIAK

4 LAGUNENTZAT

2 arkume izter.

2 tipulin.

2 azenario.

4 baratxuri ale.

10 piper txorizero.

Tomate heldu bat.

4 patata (Arabakoak).

Basokada bat ardo zuri.

Gatza.

Oliba olio birjina.

1



Arkume izterrak pusketatan ebaki. Puskak gaztu, eta, lapiko zabal batean, oliba olio txorrotada batekin frijitu, su bizian.

2



Bitartean, azenarioak eta tipulinak garbitu eta zuritu. Barazki horiek kubo txikietan ebaki, eta gehitu lapikora arkumea gorritzen hasten denean. Jarraian, baratxuri aleak puska txikietan moztu, eta gehitu.

3



Guztia ongi erregosten utzi, hamabost bat minutuz, su motelean.

4



Tomatea ere puska txikietan moztu, eta lapikora gehitu. Ardo zuri basokada bat bota lapikora. Hamar bat minutuz irakiten eduki.

5



Bitartean, patatak zuritu, eta pusketatan ebaki. Lapikora bota, eta ura gehitu, osagai guztiak ongi estali arte. Gatza bota.

6



Piper txorizeroak hartu, eta txortena eta barruko haziak ongi kendu. Erditik moztu, eta horiek ere lapikoan sartu.

7



Irakin motel bat lortzen denean, horretan eduki lapikoa ordu eta laurdenez, gutxi gorabehera. Ondoren, sua itzali eta epeltzen utzi.

8



Epeltzean, piper guztiak atera, eta piper txorizeroek barruan duten haragi guztia azaletik banandu, labana baten laguntzaz. Lortu den haragi guztia xehe-xehe egin, eta lapikora gehitu.

9



Mahaira zerbitzatu aurretik, ongi berotu.
Iruzkinak
Ez dago iruzkinik

Ordenatu
0/500
Kazetaritza propio eta independentearen alde, 2025 amaierarako 3.000 irakurleren babes ekonomikoa behar du BERRIAk.