Kalabazin txalupak otarrainxka eta ziazerbaz beteak

JON URBE / ARGAZKI PRESS.
Iker Markinez.
2012ko urtarrilaren 28a
00:00
Entzun 00:00:00 00:00:00
OSAGAIAK

4 pertsonarentzako osagaiak:

2 kalabazin

Ziazerba sorta bat

12 otarrainxka handi

Litro eta erdi esne

4 koilarakada irin

100 g gurin

Oliba olio birjina

Emmental motako gazta

Gatza

• Kalabazinak erditik luzeka moztu (txalupa forman), eta, koilara baten laguntzaz, erdian dituzten haziak eta haragi mami zuria kendu. Jarraian, lapiko batean ura irakiten ipini, eta irakiten hastean, kalabazinak bertara bota.

• Bost minutuz irakin ondoren, ur hotzetan sartu, eta ondoren, uretatik atera eta lehortu. Labeko erretilu batean ipini.

• Zartagin batean olio zorrotada bat ipini, eta su bizian berotzen jarri. Ziazerba sorta bertan pare bat minutuz erregosi, gatz pittin bat ere gehitu. Gorde.

• Lapiko batean gurina urtzen ipini, su motelean. Urtutakoan, irina gehitu, 4 koilarakada, eta gurinarekin ondo nahastu. Esnea (beroa hobeto) pixkanaka-pixkana gehitu, nahasteari utzi gabe. Gatz pittin bat bota. Bexamela lortuko dugu horrela. Orain ziazerbak gehitu bexamelera. Ongi nahastu.

• Otarrainskak zuritu; gorputzak bakarrik erabiliko ditugu. Gatzatu. Erretiluan jarriko ditugun kalabazin txalupatxo bakoitzaren erdian hiruna otarrainxka jarri. Bexamela ongi zabaldu kalabazinetan. Gazta xehatua bexamelaren gainetik bota, bakoitzaren gustura.

• Aurretik beroturiko labean, 200 gradutan, sartu erretilua, 5 bat minutuz. Eta ateratzean prest daukagu mahaira zerbitzatzeko.
Iruzkinak
Ez dago iruzkinik

Ordenatu
0/500
Kazetaritza propio eta independentearen alde, 2025 amaierarako 3.000 irakurleren babes ekonomikoa behar du BERRIAk.