4 pertsonarentzako osagaiak:
Kantauriko antxoak kilo bat
Lodosako 8 piper
Tipulina 1
Letxuga 1 (Haritz hosto motakoa)
Oliba olio birjina
Sagardo ozpina
Modenako ozpina
Limoi erdiaren zukua
Gatza
• Lehen pausoan, antxoak garbitu eta hezurrak kendu. Baita buztana ere. Modu horretan, antxoa bakoitzetik bi xerra lortuko ditugu. Xerra guztiak labeko erretilu batean ipini, bata bestearen segidan. Ondoren, gatz pitin bat bota guztiei, baita oliba olio txorrotada bat ere. Labea aurrez berotuta izango dugu, eta sartu bertan antxoak 2 minutuz 200 gradutan.
• Ditugun barazkiak garbitu, eta juliana moduan moztu. Ontzi batean barazki pusketa guztiak nahastu, gatza bota eta oliozpinduko dugu: Modenako ozpina bi koilarakada, limoi erdiaren zukua, sagardo ozpin koilarakada bat eta sei koilarakada oliba olio. Hori dena ongi nahastu.
• Antxoak labetik atera, eta, argazkian ikusten den moduan, plateretan antxoak banatu, eta erdian, juliana entsalada kokatu.