Patata krematsua boilur onddoekin eta poche arrautzarekin

PATATA KREMATUSA
Iker Markinez.
2023ko abenduaren 22a
05:00
Entzun

Patatak eta onddoak oinarri hartuta prestatu du Iker Markinez sukaldariak aste honetako errezeta.

Osagaiak:

Kilo 1 patata

2 litro esnegain

500 gramo onddo

4 arrautza

10 gramo boilur fresko

Gatza

Oliba olio birjina estra

Piper hauts beltza

Ozpina
1. urratsa

Lehenik, patata krematsuarekin hasiko gara. Horretarako, patatak zuritu, garbitu eta lapiko batean ipiniko ditugu, pusketatan. Esnegainarekin estali, piper hauts pixka bat eta gatz pitin bat bota, eta su motelean irakiten jarri, 35 minutuz.

2. urratsa

Bitartean, onddoak garbitu, puska ertainetan moztu, eta, olio txorrotada txiki batekin, hamar bat minutuz erregosiko ditugu zartagi batean, onddoak etengabe mugituz. Gatz pitin bat bota, eta zartagian bertan gordeko ditugu.

3. urratsa

Ondoren, patata krematsua egiteko irabiagailuarekin egositako patatak birrindu, bost bat minutuz irabiatu, ongi krematuta egon arte, eta, amaitutakoan, boilurra birrindu patata krematsuaren gainean; koilararekin ondo nahastu, eta epeletan eduki.

4. urratsa

Lapiko batean ura ipini, gatz pitin bat bota, eta ozpin txorrotada txiki bat gehituko diogu urari. Ura erdi irakiten hasten denean, arrautzak sartuko ditugu lapikoan; hiru bat minutuz eduki, poche erara prestattzeko. Gero, atera eta plater sakon batean ipini arrautza bakoitza.

5. urratsa

Bukatzeko, boilur krema arrautzaren inguruan gehituko dugu, eta, azkenik, bero ditugun onddoak ere platereratuko ditugu. Sasoiko plater osasuntsu hau oso dibertigarria izan daiteke aurtengo Gabonetako mahaietan dastatzeko.

Beraz, animatu eta probatu!

Iruzkinak
Ez dago iruzkinik

Ordenatu
0/500
Orain, aldi berria dator. Zure aldia. 2025erako 3.000 babesle berri behar ditugu iragana eta geroa orainaldian kontatzeko.